Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Nexus One - Χωρέστε τον κόσμο στην... τσέπη σας

Ονομάζεται Νexus Οne και πρόκειται για το κινητό τηλέφωνο αφής της Google και της ταϊβανέζικης ΗΤC, αλλά και τον νέο «αντίζηλο» του iΡhone της Αpple. Αν και εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να διαφέρει ιδιαίτερα από τα υπάρχοντα μοντέλα, η αλήθεια είναι ότι διαθέτει αρκετές ευρηματικές εφαρμογές.

Εξοπλισμένο με οθόνη αφής 3,7 ιντσών, το πρωτοποριακό τηλέφωνο κάνει χρήση της έκδοσης 2.1 της πλατφόρμας Αndroid. «Αυτό που κάνει το τηλέφωνο της Google να διαφέρει πραγματικά είναι το γεγονός ότι φέρνει τις υπηρεσίες που έχουμε αγαπήσει στο κινητό μας, στην τσέπη μας!» υπογραμμίζει ο Ερικ Τσενγκ, διευθυντής προϊόντων της εταιρείας.

«Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος βρίσκεται καθ΄ οδόν και επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια αναζήτηση στο Google, το μόνο που έχει να κάνει είναι να το... ζητήσει από το κινητό του τηλέφωνο» αναφέρει ο ίδιος, εξηγώντας τη λειτουργία της φωνητικής εντολής. Ανάμεσα στις πολυάριθμες καινοτομίες από πλευράς λογισμικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ο Τσενγκ υπογράμμισε ότι η δυνατότητα απομόνωσης εξωτερικών ήχων είναι μία από τις αγαπημένες του εφαρμογές. «Το Νexus διαθέτει δύο επιπλέον μικρόφωνα στο πλάι, τα οποία μπορούν να μπλοκάρουν τους υπόλοιπους θορύβους, όταν π.χ. ο χρήστης περπατάει στον δρόμο, μεταφέροντας πεντακάθαρα τη φωνή του στον συνομιλητή του» περιγράφει παραστατικά.

Σύμφωνα με την Google μάλιστα, η τιμή της συσκευής στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα είναι 530 δολάρια (δηλαδή περίπου 370 ευρώ) χωρίς δέσμευση συμβολαίου, ενώ το ντεμπούτο της στην Ευρώπη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη.

To Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου