Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Η Apple ενεργοποιεί το VoIP μέσω 3G στο iPhone

Το ιδιαίτερα δημοφιλές iPhone επιτέλους θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την λειτουργία VoIP μέσα από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 3G, αφού η Apple επιτρέπει την κυκλοφορία ανάλογης εφαρμογής. Αυτό θα γίνει δυνατό χάρη στην κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης της εφαρμογής Fring η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας την σύνδεση του internet που τους διαθέτει ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας.

Οι χρήστες της εφαρμογής Fring θα είναι σε θέση να κάνουν κλήσεις φωνής, αλλά και βιντεοκλήσεις μέσα από δίκτυο 3G ή Wi-Fi, χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το Skype ή το GoogleTalk, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις παρέχουν ακόμα και δωρεάν την υπηρεσία αυτή, ενώ θα μπορούν να επιλέξουν πριν πραγματοποιήσουν μια κλήση αν αυτή θα γίνει από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας ή από το internet, επιλέγοντας έτσι την καλύτερη δυνατή χρέωση για εκείνους.

Μέχρι πρόσφατα εφαρμογές που έκαναν χρήση της τεχνολογίας VoIP μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές αυτές μόνο μέσα από Wi-Fi συνδέσεις και όχι με το δίκτυο 3G και την σύνδεση internet που πιθανόν είχαν.

Πηγή: Pc Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου