Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Καθημερινή - Σάββατο 12/12/2009

ΟΙΚΟ

Κεντρικό θέμα

Η εξαφάνιση του κόκκινου τόννου

Πριν από μερικές δεκαετίες προοριζόταν μόνο για γατοτροφή. Σήμερα γίνεται ανάρπαστος ως συστατικό του σούσι, φτάνοντας σε αστρονομικές τιμές και για αυτό αλιεύεται εξαντλητικά από δεκάδες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο κόκκινος τόννος αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα του πώς η εμμονή μας για μια δελεαστική λιχουδιά οδηγεί ένα είδος στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Το ΟΙΚΟ μιλά με επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις, ακούει την άποψη της βιομηχανίας και επισκέπτεται την μοναδική μονάδα πάχυνσης κόκκινου τόννου στην Ελλάδα (στο νομό Αιτωλοακαρνανίας).

Βιολογικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το ΟΙΚΟ πάει στα μαγαζιά και σας ενημερώνει για ό,τι πρέπει να ξέρετε ώστε να ετοιμάσετε ένα πλήρως βιολογικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κρέατα, τυριά, αλλαντικά, υλικά για τη γέμιση της γαλοπούλας σας, ποτά και γλυκά και όλες οι διευθύνσεις που πρέπει να έχετε για να τα βρείτε.

ΤΑΞΙΔΙ
Περπατώντας την Ευρυτανία

Από τον Προυσό μέχρι τον Τόρνο και από το Καρπενήσι μέχρι το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό, ανάμεσα στα ψηλά βουνά, τα βαθιά φαράγγια και τα ορμητικά ποτάμια του Καρπενησίου, απλώνεται ένας μυστικός φυσικός πλούτος που μόνο πεζοπορώντας τον ανακαλύπτεις.


ΟΙΝΙΟΧΟΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Malvasia για τον μπακλαβά, λικέρ για τη βασιλόπιτα

Συνδυάστε τα δημοφιλέστερα γλυκά των γιορτών με τα κατάλληλα ποτά και αγγίξτε το μέγιστο της απόλαυσης!

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ
Δοκιμάζοντας κόκκινα κρασιά έως 15 ευρώ
Κρασιά πολύ καλής ποιότητας, σε τιμές που δεν φοβούνται τη διεθνή οικονομική ύφεση...

ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ερυθρά, λευκά, γλυκά και αφρώδη κρασιά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και οι σωστοί συνδυασμοί τους.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στον αφρό!
Ετοιμάσαμε ένα πρωτότυπο εορταστικό μενού συνδυάζοντας κάθε πιάτο με μια διαφορετική μπίρα - από εκείνες που μπορούν να σταθούν επάξια, ως ίσος προς ίσον, απέναντι σε μεγάλα κρασιά.


FILOMATHIX


Κάνει τη γνώση... μαγεία!


Στο 8ο τεύχος μάθετε τα πάντα για τα ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου