Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

LG CF3 3D Videoprojector

Η LG τελικά θα είναι η πρώτη εταιρία που θα φέρει στην αγορά τρισδιάστατο home cinema προβολέα. Το όνομα αυτού CF3 και αποστολή του να δημιουργήσει 3D εικόνες με τη χρήση παθητικών γυαλιών. Όπως καταλαβαίνεται ο προβολέας θα πρέπει να προβάλει ταυτόχρονα στο πανί δύο εικόνες, μια για το αριστερό και μια για το δεξί μάτι.

Ο προβολέας βασίζεται στη τεχνολογία SXRD, μάλιστα χρησιμοποιεί δύο οπτικές μηχανές, δύο λάμπες και έξι πάνελ SXRD τρία για κάθε εικόνα. H «σύνδεση» των δυο εικόνων γίνεται με τη βοήθεια ένoς PBS (Polarization Beam Splitter).

Η πόλωση που εφαρμόζεται είναι κυκλική σαν και αυτή που χρησιμοποιεί η εταιρία RealD για το κινηματογράφο. Επομένως γίνεται απαραίτητη η χρήση παθητικών γυαλιών κυκλικής πόλωσης από τους θεατές για την ανάδειξη της αίσθησης του βάθους και επομένως του 3D.

Η εικόνα έχει φωτεινότητα 2500ANSI Lumens και «ταχύτητα» TruMotion 120Ηz.

Οι έμπειροι θα αναρωτιούνται ότι «πως είναι δυνατόν οι δύο μηχανές εικόνας να έχουν την ίδια ρύθμιση ώστε η εικόνα να είναι άψογη;». Δίκαιο έχουν.

Ο LG CF3 έχει στη πρόσοψη μια κάμερα που «βλέπει» την εικόνα ώστε να ρυθμίσει αυτόματα διαφορές στη φωτεινότητα και στα χρώματα.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν Full HD προβολέα που δεν χρειάζεται alignment για να παίξει 3D, έχει δύο μηχανές, δύο λάμπες, έξι πάνελ ... όλα σένα σασί.

Αναμένεται στην αγορά την Άνοιξη του 2010 στη τιμή των 9.900 δολαρίων. Το 3D έρχεται... ακάθεκτο και στο μεγάλο home cinema.

http://www.fullhd.gr/2008-03-05-02-02-27/1080p/2628-lg-cf3-3d-videoprojector.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου