Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ελληνας ημίθεος της διασποράς θα είναι ο Αμερικανός ανταγωνιστής του Χάρι Πότερ.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ήταν θέμα χρόνου να αποφασίσει το Χόλιγουντ να φτιάξει τον δικό του χρυσοφόρο Χάρι Πότερ, ένα παιδί με υπερφυσικές δυνάμεις, τόσο πάνω στη φαντασία των πιτσιρικάδων όσο και στο box office. Αλλά, μια και μέχρι τώρα το καλούπι του μικρού μάγου το είχε τριπλοκλειδωμένο η σιδηρά κυρία του φανταστικού, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στράφηκαν αλλού. Εκεί που τα σενάρια είναι δοκιμασμένα και το κόπιραϊτ φθηνό: στην Ελληνική Μυθολογία.

Ετσι το βασικό μότο του τρέιλερ της ταινίας «Percy Jackson & The Olympians: The Lighting Thief», αναγράφει: «Μερικοί ήρωες φτιάχνονται. Κάποιοι άλλοι, όμως, είναι γεννημένοι γι' αυτό... Από τους Θεούς!». Και ο ταραξίας έφηβος Πέρσι (από το Περσέας) Τζάκσον μπαίνει στο ασανσέρ του Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ για να εκτοξευθεί στον 600στό όροφο, όπου βρίσκεται ο σύγχρονος Ολυμπος και οι δώδεκα θεοί. Οπως ακριβώς ο Χάρι Πότερ βρέθηκε από το σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου στο κολέγιο μαγείας του Χόγκγουαρτς.

Οι οπαδοί του μικρού Βρετανού μάγου έχουν ξεσηκωθεί με τον ήρωα-σφετεριστή του θρόνου του Πότερ και του τα χώνουν στα μπλογκ, από όταν βγήκε το τρέιλερ στο You Tube. Με το δίκιο τους. Μιας και ο μικρός Πέρσι είναι απόγονος του Ποσειδώνα, γιατί δεν βρήκε την πόρτα του Ολύμπου σε μια από τις ελληνικές ταβέρνες με νέον κίονες, κάπου στην Αστόρια;

Η ταινία της Φοξ, που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου και θα τη δούμε εδώ στις 18, βασίζεται στο μπεστ σέλερ παιδικής φαντασίας του Τεξανού δασκάλου και δηλωμένου φαν της Ρόουλινγκ, Ρικ Ριόρνταν, «Percy Jackson & The Olympians». Τη σκηνοθετεί ο Κρις Κολόμπους, που έχει υπογράψει τις δύο πρώτες περιπέτειες του μικρού μάγου στη μεγάλη οθόνη.

Στο καστ της: Δίας είναι ο Σον Μπιν, Ηρα η Ερικα Σέρα, Περσεφόνη η Ροζάριο Ντόουσον, Κένταυρος Χείρωνας ο Πιρς Μπρόσναν και Μέδουσα η Ούμα Θέρμαν, ενώ η Μελίνα Κανακαρίδις ως Αθηνά και ο Δημήτρης Λίκος ως Απόλλωνας φέρνουν μια εσάνς souvlaki στην παραγωγή.

Ο Πέρσι, που τον υποδύεται ο Λόγκαν Λέρμαν, ανακαλύπτει πως είναι γιος του Ποσειδώνα, που ζει όπως και όλοι οι θεοί του Ολύμπου, απλώς πέρασαν με τους αιώνες στην αφάνεια. Κάποιος, όμως, έκλεψε τον κεραυνό του Δία και ο Πέρσι πρέπει να τον βρει, παρέα με έναν φίλο και μια φίλη (ναι, όπως ο Πότερ), γνωρίζοντας στον δρόμο φιλικούς και εχθρικούς ημίθεους και δαίμονες.

Πρόκειται για το πρώτο από τα έξι βιβλία του Ρικ Ριόρνταν, που έμεινε στη λίστα των μπεστ σέλερ των «Ν.Υ. Τάιμς» 122 εβδομάδες. Οπότε η πιθανή κινηματογραφική επιτυχία του θα γεννήσει αρκετά σίκουελ.

Με περικεφαλαία.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου