Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Φορητό με οθόνη τρισδιάστατης προβολής παρουσίασε η Acer

Η ταϊβανέζικη Acer παρουσίασε ένα φορητό υπολογιστή με οθόνη που προβάλλει εικόνες 3D.

Το Aspire 5738DG-6165 διαθέτει οθόνη 15,6 ιντσών με ειδική επίστρωση, η οποία δίνει την ψευδαίσθηση του βάθους όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ειδικά γυαλιά και με τις κατάλληλες ταινίες και βιντεοπαιχνίδια.

Δύο ειδικές εφαρμογές της Acer, με τις ονομασίες 3D Cine Real και TriDef, αναπαράγουν τα ειδικά αρχεία τρισδιάστατων εικόνων και βίντεο, και επιπλέον μετατρέπουν ορισμένα βιντεοπαιχνίδια από 2D σε 3D.

Θα είναι πάντως δύσκολο έως αδύνατο να βρουν οι χρήστες τρισδιάστατες ταινίες, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα οι ταινίες 3D που προβάλλονται στους κινηματογράφους, για παράδειγμα το Monsters vs Aliens, δεν είναι διαθέσιμες για οικιακές προβολές.

Ο φορητός της Acer τιμάται στην αμερικανική αγορά γύρω στα 780 δολάρια, ελάχιστα περισσότερο από ένα συμβατικό φορητό ανάλογων δυνατοτήτων.

Πάντως ο νέος Aspire δεν είναι ο πρώτος φορητός με δυνατότητες 3D. Το 2003 ένα ανάλογο σύστημα, κόστους 3.300 δολαρίων, είχε παρουσιαστεί από τη Sharp, το οποίο απευθυνόταν κυρίως σε μηχανικούς και άλλους επαγγελματίες και βασιζόταν σε δίχρωμα γυαλιά, αντί σε πολωτικά.

Σύστημα τρισδιάστατης προβολής για PC έχει παρουσιάζει και η μεγάλη εταιρεία καρτών γραφικών NVidia. Το κιτ 3D Vision τιμάται περίπου 200 δολάρια απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών και συνεργάζεται με ελάχιστες οθόνες LCD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου