Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Τον Οκτώβριο τα πρώτα κινητά με λειτουργικό Windows Mobile 6.5

Ενόψει της αγοραστικής περιόδου των Χριστουγέννων, η Microsoft ολοκλήρωσε το «λίφτινγκ» στο λογισμικό Windows Mobile για δικτυωμένα κινητά τηλέφωνα. Οι πρώτες συσκευές με την έκδοση 6.5 φτάνουν στα καταστήματα στις 6 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Το λειτουργικό σύστημα αλλάζει εμφάνιση, διευκολύνει τη χρήση μέσω οθόνης αφής και περιλαμβάνει νέα φορητή έκδοση του Internet Explorer, μεταξύ άλλων.

Η Microsoft λανσάρει παράλληλα ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών για κινητά με Windows Mobile, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα της αντίστοιχης υπηρεσίας για το iPhone της Apple.

Το Windows Marketplace for Mobile θα προσφέρει «μεγάλη ποικιλία» εφαρμογών, υπόσχεται η εταιρεία, χωρίς όμως να διευκρινίζει πόσοι προγραμματιστές και εταιρείες λογισμικού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η νέα έκδοση του λογισμικού προσφέρει επίσης τη δωρεάν υπηρεσία My Phone για την αποθήκευση των δεδομένων του τηλεφώνου στο Διαδίκτυο και τη μεταφορά τους σε άλλη συσκευή.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Windows Mobile 6.5 θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής Vodafone, Deutsche Telekom και Orange, και με τους κατασκευαστές Acer, HTC, LG, Samsung, Sony Ericsson και Toshiba.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου