Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Μάικλ Τζάκσον κεντρικό πρόσωπο στην απονομή των βραβείων ΜΤV


Ο Μάικλ Τζάκσον, ένας καλλιτέχνης που συνέδεσε το όνομά του με το τηλεοπτικό κανάλι MTV και τα μουσικά βραβεία που έχει θεσπίσει, βρέθηκε στο επίκεντρο της φετινής απονομής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Radio City της Νέας Υόρκης.

Η Μαντόνα, που άνοιξε την εκδήλωση με μία συγκινητική ομιλία, και η αδελφή του Τζάνετ Τζάκσον, που χόρεψε επί σκηνής στα βήματα του Scream, απότισαν φόρο τιμής στον «βασιλιά της ποπ», καταχειροκροτούμενες από το κοινό.

«Μερικές φορές πρέπει να χάσουμε κάποια πράγματα για να εκτιμήσουν εκ των υστέρων την αξία τους» είπε η διάσημη τραγουδίστρια που ανέβηκε στη σκηνή του Radio City ντυμένη στα μαύρα.

«Ναι, ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ένας απλός άνθρωπος, αλλά ναι ήταν και 'βασιλιάς'. Ο 'βασιλιάς' θα ζει για πάντα» πρόσθεσε.

Το μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον άρχισε αμέσως μετά, με χορευτές που αναβίωσαν ορισμένες από τις θρυλικές χορογραφίες του.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η αδελφή του, Τζάνετ Τζάκσον που χόρεψε στους ρυθμούς του Scream, ενώ το βίντεο κλιπ από το συγκεκριμένο κομμάτι «έπαιζε» σε μία τεράστια γιγαντοοθόνη. Το Scream ήταν η μοναδική συνεργασία των δυό τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό πήρε και μία γεύση από το ντοκιμαντέρ This Is It που αναφέρεται στις τελευταίες πρόβες του Μάικλ Τζάκσον, εν όψει των συναυλιών που είχε προγραμματίσει στο Λονδίνο, και το οποίο θα αρχίσει να προβάλλεται σύντομα σε όλο τον κόσμο.

Το This Is It βασίζεται σε εκατοντάδες ώρες πρόβας και υλικού από τα παρασκήνια, ενώ θα περιλαμβάνει και κάποια στιγμιότυπα σε 3-D, καθώς και συνεντεύξεις με μερικούς από τους στενότερους φίλους και συνεργάτες του.

Από τη βραδιά δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα. Το κλίμα συγκίνησης που επικρατούσε στην αίθουσα άλλαξε άρδην όταν ο τραγουδιστής Κάνι Γουέστ ανέβηκε στη σκηνή για να διαμαρτυρηθεί επειδή το βραβείο καλύτερου βίντεο κλιπ απονεμήθηκε στην Τέιλορ Σουίφτ και όχι στην Μπιγιονσέ.

«Τέιλορ, ειλικρινά χαίρομαι για εσένα, αλλά το βίντεο κλιπ της Μπιγιονσέ ήταν από τα καλύτερα όλων των εποχών» είπε ο γνωστός τραγουδιστής.

Όσον αφορά στους νικητές, η Μπιγιονσέ απέσπασε το βραβείο για το «βίντεο της χρονιάς» (Single Ladies 'Put A Ring On It'), το βραβείο καλύτερου χιπ χοπ βίντεο απονεμήθηκε στον Έμινεμ (We Made You), ενώ το βραβείο καλύτερου ποπ βίντεο πήρε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς για το Womanizer.

Τέλος, το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών κέρδισε η Lady Gaga για το Poker Face.

MTV

Οι νικητές των Video Music Awards.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου