Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Spaghetti Western Orchestra - Μονομαχία στο Ελ Badmintοn


Spaghetti Western Orchestra
Μονομαχία στο Ελ Badmintοn

16 - 25 Σεπτεμβρίου 2009
Θέατρο Badminton

Παραγωγή: ADaM Productions


Τιμές εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 30€


Εισιτήρια διαθέσιμα και στα φυσικά σημεία πώλησης.




Μονομαχία στο Ελ Badmintοn

Η Μουσική του Έννιο Μορικόνε, από τα γουεστερν που άφησαν εποχή, ξαναζεί μεσα από μια μουσικη συμμορία που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που… ακούτε το σινεμά.

Πέντε θεότρελοι Αυστραλοί «ξεσκονίζουν» τις μπομπίνες των θρυλικών σπαγκέτι γουέστερν και ζωντανεύουν με θεατρική ευρηματικότητα τις εκπληκτικές μουσικές του Ένιο Μορικόνε σε μια «κολασμένη» νύχτα άγριας δύσης, με cult διαλόγoυς, αυτοσχεδιασμούς και χειροποίητα μουσικά εφέ.
Οι πιστολέρο της Spaghetti Western Orchestra, φορούν ριγέ γιλέκα, σκονισμένα τζιν κι έντονο λευκό μακιγιάζ και «χτυπάνε» αλύπητα με τις καουμπόικες μπότες τους, το αναρχικό τους χιούμορ και τη μουσική τους δεξιοτεχνία το λαϊκό κινηματογράφο της θεατρικής υπερβολής: το σινεμά του σπαγκέτι γουέστερν. To σινεμά που ξεκίνησε σαν περιθωριακό είδος διασκέδασης και αναδείχθηκε μέσα από τη λατρεία του κοινού και των κριτικών, σε μία από τις πιο εκλεκτικές και αριστοτεχνικές εκφράσεις της ποπ κουλτούρας.

Μπότες σπιρούνια και καυτές σέλες

Μια σουρεαλιστική αναβίωση αγαπημένων σπαγκέτι γουέστερν, όπως Ο Καλός, Ο Κακός και ο Άσχημος, Για μια Χούφτα Δολάρια, Μονομαχία στο Ελ Πάσο που ξαφνιάζει με την ευρηματικότητά της και τον απαράμιλλο συνδυασμό αναρχικού χιούμορ και πραγματικής λατρείας απέναντι σε έναν τεράστιο μουσικό θησαυρό που τα τελευταία χρόνια κέρδισε νέους θαυμαστές σαν μουσική επένδυση των ταινιών του Tarantino. Οι μουσικοί ταχυδακτυλουργοί της Spaghetti Western Orchestra βγάζουν από μία σακούλα γεμάτη ευρήματα, κούτες με corn flakes, πλαστικές σακούλες, μαχαίρια κουζίνας και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και τα χρησιμοποιούν για να αναπαράγουν τους χαρακτηριστικούς ήχους της ιταλικής εκδοχής της Άγριας Δύσης: τον καλπασμό των αλόγων, τις μονοφωνικές μπουνιές μέσα στο σαλούν, τους καρτουνίστικους πυροβολισμούς, το σφύριγμα του αέρα ανάμεσα στους θάμνους της ερήμου...
Φσσσστ, μπόοοινγκ, ζντουπ.

Ο νέος είναι ωραίος

Το 2007 πέντε μουσικοί από την Αυστραλία αποφάσισαν να ενώσουν το πάθος τους για τις μελωδίες του Έννιο Μορικόνε φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο μουσικό σχήμα που θα αποτελούσε ταυτόχρονα φόρο τιμής στα διάσημα σπαγκέτι γουέστερν του ’60 και ’70 και απ’ την άλλη, μια εντελώς πρωτότυπη μουσικοθεατρική πρόταση. Έτσι δημιούργησαν τη Spaghetti Western Orchestra συνδυάζοντας τον τζαζίστικο αυτοσχεδιασμό με την πιο ποπ εκδοχή της κλασσικής μουσικής παιδείας, τα ηχητικά εφέ, τους θεατρικούς φωτισμούς και φυσικά τις αγαπημένες μελωδίες του Μορικόνε. Μετά την πρώτη τους συναυλία στο Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ το 2007, απέκτησαν αμέσως φανατικό κοινό που έκτοτε τους αποθεώνει σε κάθε τους εμφάνιση σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική.

Ennio Morricone

50 χρόνια μουσικής δημιουργίας στον κινηματογράφο!!!
Ο πιο παραγωγικός συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής έχει χαρίσει τη μελωδική του σφραγίδα σε περισσότερες από 40 ταινίες στην 45χρονη καριέρα του που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 60 και απογειώθηκε με τις αξέχαστες συνθέσεις του για τα κλασικά σπαγκέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε. Πολυβραβευμένος και τιμημένος με Όσκαρ το 2007 για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο, ο Μορικόνε έχει διευθύνει τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, ενώ μετράει 27 Χρυσούς και 7 Πλατινένιους Δίσκους.

«Ένα ευφυές κολάζ κινηματογραφικών διαλόγων, αριστουργηματικών soundtrack και ηχητικών εφέ σ` ένα μουσικοθεατρικό έργο που αγγίζει την τελειότητα.»
Hamburger Abendblatt

«Ένα φανταστικό must-see σόου.»
The Age Australia

«Η έμπνευση και η εφευρετικότητά τους θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.»
Metro


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου