Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Πέθανε στα 57 του χρόνια ο Πάτρικ Σουέιζι


Ο ηθοποιός Πάτρικ Σουέιζι, που από χορευτής στο Μπρόντγουεϊ εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του Χόλιγουντ, σε ταινίες όπως το Dirty Dancing και το Ghost, πέθανε τη Δευτέρα μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο 57χρονος Σουέιζι έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας από το 2008. Σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο του 2009 είχε πει ότι οι γιατροί του έδιναν μόνο δύο χρόνια ζωής. Πέθανε στο σπίτι του, έχοντας πλάι του την οικογένειά του, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, Ανέτ Γουλφ.

Ο Σουέιζι καταγόταν από το Τέξας και ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής. Μέσα σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες γύρισε δεκάδες ταινίες και σίριαλ και πρωταγωνίστησε σε θεατρικές παραστάσεις.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός μέσα από την τηλεοπτική σειρά Βόρειοι και Νότιοι, ενώ διάσημος έγινε με την ταινία Dirty Dancing (1987), η οποία ανέτρεψε κάθε προσδοκία, αφού, μολονότι ήταν χαμηλού κόστους και ακόμη και οι παραγωγοί της την είχαν απορρίψει, έκανε τεράστια επιτυχία.




Ο ίδιος και η συμπρωταγωνίστριά του, Τζένιφερ Γκρέι, ήταν υποψήφιοι για τις Χρυσές Σφαίρες, ενώ το τραγούδι της ταινίας (The Time of My Life) κέρδισε Όσκαρ.


Ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία είχε η επόμενη ταινία του, το Ghost με την Ντέμι Μουρ και τη Γούπι Γκόλντμπεργκ, το 1990.

Ο χορός έπαιζε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Η μητέρα του διηύθυνε μια σχολή χορού στο Χιούστον, όπου ο Σουέιζι γνώρισε, όταν ακόμη ήταν έφηβος, τη μέλλουσα σύζυγό του, Λίζα Νιέμι. Σπούδασε μπαλέτο στη Νέα Υόρκη και πρωταγωνίστησε στο Μπρόντγουεϊ, υποδυόμενος τον Ντάνι Ζούκο στο μιούζικαλ Grease.


Τον Μάρτιο του 2008 ανακοίνωσε ότι έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας, όμως δεν σταμάτησε να δουλεύει. Ενώ έκανε χημειοθεραπεία έπαιξε έναν πράκτορα του FBI στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά The Beast, ενώ συμμετείχε με ένα μικρό ρόλο και στην ταινία Powder Blue.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου