Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Καθημερινή - Σάββατο 26/9/2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ... ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ

Οι πυρκαγιές δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία μας, προκαλώντας την έξαρση μιας σειράς παθήσεων. Ασθμα, βροχίτιδα, αλλεργίες, ταλανίζουν συχνά τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, ενώ δεν είναι αμελητέα και η ψυχολογική επιβάρυνση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

«ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ»

Ο επίκουρος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Π. Γιαννόπουλος μιλά στο «Ρ.Μ» για την εμπειρία του από τις εκατοντάδες επεμβάσεις αφαίρεσης και αντικατάστασης οισοφάγου που έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία μέχρι σήμερα.

ΠΑΙΔΙ

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ;

Πρόχειρα και ανθυγιεινά γεύματα, κακή ψυχολογία και έλλειψη οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας, ευθύνονται συνήθως για την εικόνα των παχύσαρκων ελληνόπουλων. Δυστυχώς τα διατροφικά λάθη και η νοοτροπία της ελληνικής οικογένειας επιτείνουν το πρόβλημα των περιττών κιλών στις μικρές ηλικίες.



ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Λ. Φρανκ Μπάουμ, ο Μάγος του Οζ

Ο Μάγος του Οζ, ένα από τα κλασικότερα παιδικά μυθιστορήματα, γνώρισε τεράστια επιτυχία και έστρεψε το δημιουργό του, έναν εξαιρετικά ανήσυχο και πολυπράγμονα άνθρωπο, στις φανταστικές ιστορίες. Κεντρικό πρόσωπο του έργου είναι η μικρή Ντόροθι, που αναζητά το μάγο του Οζ για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι της στο Κάνσας. Στο ταξίδι της προς τη Σμαραγδένια Πολιτεία, όπου ζει ο μάγος, συνοδεύεται από το σκύλο της, τον Τοτό. Κατά τη διάρκειά του, θα συναντήσει το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Δειλό Λιοντάρι, που επίσης χρειάζονται τη βοήθεια του μάγου για να τους δώσει μυαλό, καρδιά και γενναιότητα. Αν και θα βρεθούν αντιμέτωποι με αρκετές περιπέτειες και απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως αυτές που έζησαν στο λιβάδι με τις παπαρούνες ή στο πορτοκαλί σπίτι, θα φτάσουν τελικά στον προορισμό τους. Εκεί, όμως, θα τους περιμένουν νέες εκπλήξεις. Ιδιαίτερα την Ντόροθι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου