Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Wog Boy 2 : Ένας Αυστραλός «Ελληναράς» στα σοκάκια της Μυκόνου

Ως πολύφερνη νύφη αναμένουν στο Χόλιγουντ τη νέα ταινίασίκουελ του «Ελληναρά»- «Wog Βoy 2: Κings of Μyconos» του ομογενούς από την Αυστραλία Νικ Γιαννόπουλου, μέρος της οποίας θα γυριστεί στη Μύκονο.

Η Χώρα της Μυκόνου, μετά τη Μελβούρνη, θα αποτελέσει το σκηνικό για τη νέα ταινία του Ελληνοαυστραλού, δημοφιλούς στην Αυστραλία, Νικ Γιαννόπουλου με τίτλο «Wog Βoy 2: Κings of Μyconos», η οποία αποτελεί το σίκουελ της επιτυχημένης ταινίας «Ο Ελληναράς» («Wog boy»).

Οι Αυστραλοί την περιμένουν πώς και πώς, αν αναλογιστεί κανείς πως την πρώτη ταινία είδαν το 2000 συνολικά επτά εκατομμύρια θεατές και οι παραγωγοί της χαμηλού κόστους ταινίας έτριβαν τα χέρια τους από χαρά, αφού οι εισπράξεις της έφθασαν τα 13,4 εκατ. δολάρια.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το ταξίδι του “Wog Βoy” θα συνεχιστεί στην Ελλάδα την οποία λατρεύω και επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, δύο καπάτσοι Ελληνοαυστραλοί θα ζήσουν ανεπανάληπτες περιπέτειες», λέει ο Νικ Γιαννόπουλος χωρίς όμως να δώσει πολλές λεπτομέρειες για το στόρι της ταινίας. Παρ΄ ότι εμφανίστηκε φειδωλός για την υπόθεση του νέου φιλμ ο ηθοποιός και σεναριογράφος- τον είδαμε και στην ταινία «Φοβού τους Έλληνες» του Λάκη Λαζόπουλου-, κάποιες επιπλέον πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το σενάριο του Γιαννόπουλου, που συνυπογράφει με τον επίσης ομογενή Κρις Αναστασιάδη, ο Στιβ Καραμίτσης (Νικ Γιαννόπουλος) έρχεται στην πατρίδα παρέα με τον φίλο του Φρανκ (Βικ Κολοσίμο) για να διεκδικήσει ως κληρονόμος μια έκταση σε παραθαλάσσια περιοχή της Μυκόνου και με την ευκαιρία αυτή ο κολλητός του να συνέλθει από ένα επεισοδιακό διαζύγιο και να ξαναβρεί τη φόρμα του με τις γυναίκες.

Ουσιαστικά το σίκουελ- στο οποίο ρόλο θα έχει και η Ζέτα Μακρυπούλια- αρχίζει από εκεί που άφησε τον Στιβ Καραμίτση η πρώτη ταινία. Υποτίθεται πως έρχεται στην Ελλάδα άφραγκος- ώς και το αγαπημένο σαραβαλάκι του, ένα αμάξι του ΄79, έχασε- αφού εμπιστεύτηκε τις οικονομίες του σε έναν καπάτσο Ιταλό, γνωστό του στην Αυστραλία, για να τις επενδύσει και βεβαίως του έφαγε τα λεφτά. Τώρα επιστρέφει για να πάρει το μερίδιό του από την κληρονομιά ενός θείου του που ουδέποτε γνώρισε.

«Το “Μamma Μia!” συναντά τον “Ζορμπά” και προκύπτει μια σπαρταριστή κωμωδία», υποστηρίζουν οι Ρίτσαρντ Ράιτεν και Άντριου Μακί της εταιρείας παραγωγής του φιλμ, που ήρθαν σε συμφωνία με τη χολιγουντιανή Ρaramount Ρictures για τη διεθνή διανομή της ταινίας.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν αρχίσει από τα μέσα του περασμένου μήνα στη Μελβούρνη και αναμένεται να συνεχίσουν αρχές Σεπτεμβρίου στη Μύκονο. Το φιλμ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας διανομής, αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους στα μέσα του 2010.

info - ta nea

Γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1963 στη Μελβούρνη.

Ήταν σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της επιτυχημένης κωμικής σειράς «Αcropolis Νow», που προβαλλόταν στην Αυστραλία για μία τετραετία (1989-΄92).

Υποδύθηκε το 1991 τον Ντάνι Ζούκο στο μιούζικαλ «Grease» που ανέβηκε σε παραγωγή Ντέιβιντ Άτκινς στο «Footbridge Τheatre» του Σίδνεϊ.

Το 2004 ήταν παραγωγός και οικοδεσπότης του ειδικού τηλεοπτικού προγράμματος «Greece Ιs Τhe Word», το οποίο παρακολούθησαν από το αυστραλιανό Seven Νetwork πάνω από τρία εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το 2008 η ταινία του «Ο Ελληναράς» («Wog boy») ήταν στο Τοπ 10 των κινηματογραφικών εισιτηρίων στην Αυστραλία.

1 σχόλιο: