Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Tο 2011 θα έχουμε ταχύτητες broadband 100 Mbps ?



Σκέψου το λίγο: 'Ενα πανελαδικό δίκτυο οπτικών ινών που θα συνδέει κάθε σπίτι με το 'Ιντερνετ με ταχύτητες 100Mbps.



'Οχι στη Νότια Κορέα, τη Σουηδία ή κάποια άλλη σούπερχώρα.

Εδώ στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγαλεπίβολο έργο που έχει εδώ και καιρό εξαγγείλει το Υπουργείο Μεταφορών, και που ανακοινώθηκε και επίσημα, με χρονοδιαγράμματα !

'Ετος έναρξης του έργου εκτιμάται το 2010, με το χρόνο υλοποίησης του project, σε πρώτη φάση να είναι επτά χρόνια.
Υπολογίζεται πως τα πρώτα σπίτια θα αποκτήσουν οπτική ίνα το 2011.

Παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά του έργου, ανέφερε πως πρόκειται για δίκτυο ανοιχτής πρόσβασης, κάτι που σημαίνει πως ο κάθε πάροχος, ο κάθε φορέας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο. Επίσης είναι δίκτυο τεχνολογικής ουδετερότητας, δηλαδή μπαίνει το βασικό δίκτυο σκοτεινής ίνας και σε αυτό επάνω με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να προσαρμόζονται όλα τα νέα δεδομένα τεχνολογίας τα οποία γεννώνται τα επόμενα χρόνια. Ανέφερε ακόμη πως πρόκειται για ένα παθητικό δίκτυο οπτικών ινών για την κάλυψη των αυξημένων δικτυακών απαιτήσεων των νέων διαδραστικών υπηρεσιών με ελάχιστο κόστος και συμμετρική ευρυζωνική σύνδεση εύρους μεγαλύτερου των 100 Mbps ανά τελικό χρήστη και σύνδεση.

Ο κ. Στυλιανίδης γνωστοποίησε πως δημιουργείται Ειδικός Φορέας Διαχείρισης της υποδομής, που κατασκευάζει, συντηρεί και διαθέτει τη σκοτεινή ίνα σε άλλους παρόχους δικτυακών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Ο πάροχος της υποδομής δεν θα προσφέρει υπηρεσίες, είτε τηλεπικοινωνιακές είτε ηλεκτρονικές, δηλαδή είναι ένας ανεξάρτητος φορέας που απλώς χτίζει και διαχειρίζεται και συντηρεί το υφιστάμενο δίκτυο σκοτεινής ίνας.

Οι υπηρεσίες θα προσφέρονται από τον πάροχο δικτυακών υπηρεσιών ή από αυτόν καθαυτόν τον πάροχο υπηρεσιών. Η άλλη παροχή, ο πάροχος υπηρεσιών, μπορεί να είναι από μια τηλεόραση ψηφιακή, μια κινητή τηλεφωνία ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας μπορεί να προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Πηγή : 2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου