Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Καθημερινή - Κυριακή 06/05/2012

«Hot Space»
Το δέκατο studio album των εκρηκτικών Queen κυκλοφόρησε το Μάιο του 1982. Επηρεασμένοι από την επιτυχία του μεγάλου τους hit «Another One Bites The Dust» - που είχε προηγηθεί-, οι Queen συνδυάζουν στοιχεία funk, dance, pop και rock μουσικής στο «Hot Space».

Είναι η εποχή που οι μεγάλοι Βρετανοί rockers, μετά από μια περιοδεία στην Ιαπωνία και τη Λατινική Αμερική, δίνουν το 1981 μία μυθική συναυλία στο Sao Paolo παίζοντας για 131.000 θεατές, το μεγαλύτερο κοινό που είχε ποτέ καλλιτέχνης στον κόσμο. Στα τέλη της ίδιας χρονιάς το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον David Bowie για τις ανάγκες ενός επικού single, του κορυφαίου «Under Pressure» που έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος και το δεύτερο #1 hit των Queen στη Βρετανία. Το δεύτερο single του δίσκου, το «Body Language» έφτασε στο #11 των US charts. Ο δίσκος περιλαμβάνει και το «Life Is Real (Song for Lennon)», τον ύμνο που έγραψε ο Freddie Mercury για τον John Lennon.

To «Hot Space» πούλησε 5 εκατ. αντίτυπα διεθνώς και υπήρξε, σύμφωνα με τον Michael Jackson που ήταν στενός φίλος με τα μέλη του συγκροτήματος, η βασική επιρροή για το θρυλικό του album «Thriller».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου