Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 11 Απριλίου 2010

WikiHow - Εκεί που λύνονται όλες οι απορίες !

Υπάρχει στο Διαδίκτυο και δέχεται πάνω από 20.000.000 διακριτές επισκέψεις τον μήνα! Την ιστοσελίδα τη λένε wikiHow και προσφέρει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα του είδους «πώς γίνεται αυτό;» Από τα πιο απλά (πως θα βράσω ένα αβγό) έως τα πιο δύσκολα (τι θα λέγατε για διαφορικές εξισώσεις;), για όλα υπάρχει μια εξήγηση που την προσφέρουν οι ειδικοί εθελοντές της γνώσης. Και οι επισκέψεις αυξάνονται (και από την Ελλάδα) μέρα με την ημέρα.

http://www.wikihow.com/Main-Page

Oceans (2010)

Eλληνική Πρεμιέρα : 15/04/2010

Από τους Ζακ Περίν και Ζακ Κλουζό, δημιουργούς του ντοκιμαντέρ «Ταξιδιάρικα πουλιά».

Στο «Oceans» οι κάμερές τους έγιναν υποβρύχιες και βυθίστηκαν στους ωκεανούς καταγράφοντας με ποιητική διάθεση έναν κόσμο που σήμερα κινδυνεύει με αφανισμό. Οι Περίν και Κλουζό δεν εξιδανικεύουν την υποβρύχια ζωή: τεράστιες φάλαινες καταβροχθίζουν φώκιες, γαρίδες παίζουν... μποξ με κάβουρες, μαλάκια εξαφανίζουν εν ριπή οφθαλμού τη λεία τους, ενώ μια από τις πιο σκληρές σκηνές της ταινίας είναι αυτή όπου πουλιά κομάντο κατασπαράζουν δεκάδες νεογέννητα θαλάσσια χελωνάκια που εκκολάπτονται στην άμμο..

Εικόνες που τραβήχτηκαν σε διάστημα τεσσάρων ετών, και εντυπώνονται στο νου: οι κινήσεις των ζώων (δελφίνια, φάλαινες, φώκιες, θαλάσσιοι ελέφαντες) μοιάζουν χορογραφημένες. Κοπάδια ψαριών στροβιλίζονται σε απίστευτα εικαστικά συμπλέγματα. Χιλιάδες καβούρια συγκρούονται στον βυθό θυμίζοντας πάνοπλους στρατιώτες. Κι όλ' αυτά με ελάχιστο σπικάζ. Ο ρόλος του σχολιαστή ανήκει βασικά στη μουσική. Οι δημιουργοί άλλωστε χαρακτηρίζουν την ταινία «μία όπερα για την άγρια ζωή των θαλασσών».

Κάποιες σκηνές κλείνουν το μάτι σε γνωστές ταινίες: εδώ θα δείτε το πραγματικό ψαράκι Νέμο του γνωστού καρτούν. Αλλά και μια σκηνή-θρίλερ όπου ένα αλιευτικό παλεύει με γιγάντια κύματα, θυμίζοντας την ταινία «Καταιγίδα» με τον Τζορτζ Κλούνι.

Η ταινία γυρίστηκε σε Ατλαντικό Ωκεανό, Ευρώπη, Ασία, Ινδικό Ωκεανό, Αυστραλία, Αρκτική, Ειρηνικό Ωκεανό, Ανταρκτική, Βόρεια και Νότια Αμερική. Και παρουσιάζει την αθωότητα και τη σκληρότητα της θαλάσσιας ζωής σε όλο της το μεγαλείο. Μέχρις ότου ο άνθρωπος μπαίνει στο πλάνο. Αίφνης η οθόνη πλημμυρίζει με αίμα δελφινιών, και λίγο αργότερα ένας ακρωτηριασμένος καρχαρίας πετιέται στη θάλασσα ανήμπορος να κολυμπήσει...

Το μήνυμα είναι σαφές: σε λίγο καιρό όλ' αυτά κινδυνεύουμε να τα βλέπουμε μόνο στο ενυδρείο. Οσο για τον θεατή, αφού συνέλθει απ' όλον αυτόν τον καταιγισμό εικόνων και μηνυμάτων, μένει με την απορία πώς γίνεται να τραβήχτηκαν όλα αυτά χωρίς να ενοχλούνται αυτά τα πλάσματα. Και χωρίς το παραμικρό κούνημα της κάμερας.

Υπάρχει εξήγηση: η πρωτοποριακή κάμερα «Θέτις», που τοποθετημένη στην άκρη ενός γερανού σού επιτρέπει να κινηματογραφείς τον ορίζοντα σε ευθεία γραμμή, τη στιγμή που τρέχεις και ανεβοκατεβαίνεις στα κύματα. Μέχρι και τηλεκατευθυνόμενο μίνι ελικόπτερο, το Birdfly, επιστρατεύτηκε: αθόρυβο και μικροσκοπικό, μπορούσε να προσεγγίζει με διακριτικότητα τα κήτη όταν ήταν στην επιφάνεια της θάλασσας... *

Pig (2010)

Heartless (2010) New Trailer

The Resident (2010)



Hammer Films' thriller movie , The Resident, stars Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan, Christopher Lee, Lee Pace.

Official trailer for Lisa Cholodenko's The Kids Are All Right

Έθνος - Κυριακή 18/04/2010


The League of Extraordinary Gentlemen (2003)

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 18/04/2010


Real News - Kυριακή 18/04/2010


μαζι το 3ο cd με ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ του Γιαννη Παριου

Alien Quadrilogy Blu-ray's coming Christmas 2010


Dennis Iliadis to Direct Pay the Ghost

Dennis Iliadis (The Last House on the Left) will direct supernatural thriller Pay the Ghost for Sidney Kimmel Entertainment.

Variety reports that PAY THE GHOST was scripted by TIMBER FALLS’ Dan Kay based on a short story by Tim Lebbon (originally published in the Cemetery Dance anthology OCTOBER DREAMS), and focuses on a Manhattan couple whose young son is kidnapped on Halloween night.

A year later, seemingly haunted by his spectral presence, they set out to find him, which leads them to face an evil spirit on the loose in the city. Kimmel, Gordon, Jordan Wynn and Ian Levy will produce the movie, which is set to roll this summer.

Read More : http://www.variety.com/article/VR1118017530.html?categoryid=13&cs=1&nid=2562

Logan Lerman May Actually Be Frontrunner for Spider-Man!

HitFix has learned exclusively from their source that is apparently close to the production that Lerman is "almost 100% locked" to play Peter Parker/Spider-Man in at least three forthcoming movies.

Καθημερινή - Κυριακή 18/04/2010

Τομος 14

«ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» μαζί και η συλλεκτική θήκη.

Στα παράλια της Μικράς Ασίας, που κατοικήθηκαν σταδιακά από τρείς πληθυσμιακές ομάδες του ελλαδικού χώρου, τους Αιολείς, τους Ιωνες και τους Δωριείς, άκμασαν πόλεις όπως η Σμύρνη, η Μαγνησία του Σιπύλου, η Μαγνησία του Μαιάνδρου, η Φώκαια, οι Κλαζομενές η Χίος, η Εφεσος, η Μίλητος, η Κνίδος, η Αλικαρνασσός, η Αττάλεια κ.α. Στις πόλεις αυτές κατά τη διάρκεια των Αρχαϊκών χρόνων άνθησε η λεγόμενη ιωνική τέχνη που η επιρροή της έφτασε στο αποκορύφωμά της μετά την κατάλυψη της Μικράς Ασίας από τους Πέρσες και τη μετανάστευση των καλύτερων καλλιτεχνών της Ιωνίας προς την κυρίως Ελλάδα, αλλά και την Κάτω Ιταλία, ακόμη και την Ετρουρία. Εργα από όλες τις εκφάνσεις και τις εποχές της τέχνης συναντούμε σε αρκετά μικρά και μεγάλα μουσεία κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων. Μεταξύ των σημαντικότερων αρχαιολογικών μουσείων συγκαταλέγονται αυτά του Τσανάκαλε, της Σμύρνης, της Εφέσου, της Αλικαρνασσού και της Αττάλειας που παρουσιάζονται εδώ.


Καθημερινή - Σάββατο 17/04/2010

Tεύχος 197

Samsung NX
Δοκιμάζουμε την πρώτη mirrorless camera σε φορμά APS-C. Την μηχανή που θέτει τις βάσεις για μια νέα κατηγορία ψηφιακών μηχανών με υψηλές προδιαγραφές ισάξιες των DSLR και φακούς που αλλάζουν. Παρόλα αυτά η ΝΧ10 έχει το μικρό μέγεθος και την ευχρηστία μιας compact.

Αντικατοπτρισμοί
Δημιουργικές ευκαιρίες που δεν φανταζόμαστε, μας περιμένουν να τις εκμεταλλευτούμε. Όπως στην περίπτωση των αντικατοπτρισμών: των ειδώλων που σχηματίζονται σε κάθε είδους ανακλαστική επιφάνεια. Όχι μόνον σε καθρέφτες αλλά και σε μεταλλικές καλογυαλισμένες επιφάνειες, σε κτίρια με γυάλινα παράθυρα, στην ήρεμη επιφάνεια του νερού κλπ.

Ψηφιακά πανοράματα
Δεν φαντάζεστε τι μπορεί να καταφέρει το software στον κόσμο της ψηφιακής εικόνας. Όπως ανάμεσα σε πολλά άλλα, να συνενώσει με αυτοματοποιημένες διαδικασίες πολλά διαδοχικά καρέ δημιουργώντας εξαιρετικής ποιότητας πανοραμικές εικόνες, αδιανόητες με τα μέτρα της συμβατικής τεχνολογίας. Δοκιμάσαμε τέσσερα ειδικά προγράμματα photo stitch και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

20 χρόνια Photoshop
Λίγα προϊόντα και τεχνολογίες έχουν σημαδέψει τόσο πολύ την εξέλιξη της φωτογραφίας όσο το Photoshop, το πρόγραμμα που έγινε συνώνυμο με την επεξεργασία στον υπολογιστή. Η επίδρασή του ήταν καταλυτική στην αντίληψή μας για την κουλτούρα της εικόνας, και επηρέασε όχι μόνον τους ενθουσιώδεις χρήστες και τους επαγγελματίες αλλά και τον απλό κόσμο.

2ος Παγκοσμιος Πολεμος - Τομος 24ος

Κυριακή 11/04/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Οι αθόρυβοι Alter Ξένη ταινία
21:00 Σώστε τον Σαϊντ Σινε+ Δράμα
21:00 Η νεράιδα και το παλικάρι Star Αισθηματική κομεντί
22:30 Metropolitan Πρίσμα+ Ξένη ταινία
22:40 Man το man (AKA he got GAME) Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 Σκοτεινός θάλαμος Alpha Ξένη ταινία
00:00 Η ετυμηγορία ANT1 Ξένη ταινία
00:00 Το διάφανο δέρμα (cinecinema στην ΕΤ1) ΕΤ1 Δράμα
01:15 Ο μισθοφόρος Mega Περιπέτεια
02:45 Το μεγάλο κόλπο Star Ξένη ταινία
04:30 Η λεγεώνα των υπερηρωων Star Ξένη ταινία