Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 26 Απριλίου 2011

SnowTown (2011) - Προβολή στο Festival των Καννών.

Στις Κάννες θα προβληθεί το φιλμ για τον Έλληνα κανίβαλο.

Είναι αυστραλιανή ταινία που στηρίζεται σε έναν ομογενή, κατά συρροή δολοφόνο - κανίβαλο, σύμφωνα και με τη δική του ομολογία.

Η ταινία ήδη απέσπασε το "Βραβείο του Κοινού" στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αδελαΐδας και χαρακτηρίστηκε ως "την πιο απίθανη αυστραλιανή ταινία που έγινε ποτέ".

Το "Snowtown είναι μια από τις επτά που επιλέγηκαν να προβληθούν στο Φεστιβάλ Κριτικών των Καννών τον ερχόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της ταινίας στηρίζεται στη φρικιαστική δολοφονία δώδεκα ατόμων που έγινε στην Αδελαΐδα από το 1992 έως το 1999 και είναι δοσμένη από την οπτική γωνία του ομογενή Τζέιμς Βλασσάκη, ενός εκ τεσσάρων πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβια.

Την μεγάλη του ικανοποίηση για την αποδοχή που είχε το φιλμ στην Αδελαΐδα εξέφρασε ο σκηνοθέτης Τζάστιν Καρζέλ, ενώ την ίδια στιγμή εξαιρετική χαρακτηρίστηκε η ερμηνεία του Ντάνιελ Χένσαλ που υποδύθηκε τον αρχηγό της συμμορίας, τον Τζον Μπάντιγκ.
"Σε μερικές περιπτώσεις όταν σκοτώναμε κάποιον και τον τεμαχίζαμε, οι άλλοι έτρωγαν τις σάρκες του πτώματος".
Η αποκάλυψη του ομογενούς κατά συρροή δολοφόνου Τζέιμς - Σπυρίδωνος Βλασσάκη είχε σοκάρει την Αυστραλία και οι δράστες είχαν χαρακτηρισθεί ως "οι χειρότεροι δολοφόνοι της χώρας".

Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του για τέσσερις φόνους, κατέθεσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας συγκατηγορούμενών του, που, αφού σκότωσαν τα θύματά τους με ιδιαίτερα βάρβαρο τρόπο, στη συνέχεια έφαγαν τις σάρκες τους.

Από το 1992 μέχρι το 1997, ο Βλασσάκης μαζί με τη μητέρα του, τον πατριό του Τζον Μπάντινγκ και τον οικογενειακό τους φίλο σκότωσαν 12 ανθρώπους.

Τα περισσότερα πτώματα, μετά τις δολοφονίες, τα τεμάχιζαν και τα αποθήκευαν στο θησαυροφυλάκιο μιας εγκαταλελειμμένης τράπεζας στην πόλη Σνόουταουν, από την οποία και πήρε το όνομά της η συμμορία αλλά και η κινηματογραφική ταινία.

http://taneatouoropou.blogspot.com/

SnowTown (2011) Trailer


SnowTown (2011) Poster

The Collapsed (2011) New Trailer


Sony's New 3D Headset !


Bridesmaids (2011) Poster

X (2011) Movie Clip


Green Lantern (2011) Posters


Every Instance of the Wilhelm Scream on Film !

The Wilhelm scream is a film and television stock sound effect first used in 1951 for the film Distant Drums. Though you may not know it by name, you certainly know its signature sound as it has appeared in a whole slew of popular films. For those of you who have no idea what we're talking about, you'll soon be enlightened as SlashFilm just had one of their readers send them quite an extensive video compilation of nearly every instance this signature scream has been heard on film.



firstshowing.net

Priest 3D (2011) New Movie Clip

First Look - Immortals (2011) Trailer


The Batman Complex - Fan Trailer

The Avengers (2012) - 1st Picture from the set !

Winter of the Dead: Meteletsa (2011) Poster

Το Βήμα - Σάββατο 30/04/2011

Τα Νέα - Παρασκευή 29-04-2011


μαζί το 2ο cd με επιτυχίες του Νίκου Παπάζογλου.

Σε ποιες πόλεις θα μπορώ να δω ΕΡΤ HD

Προς το παρόν μόνο στις πόλεις που ήδη εκπέμπει το δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ με τα κρατικά κανάλια και τα ραδιόφωνα.

Για άλλες πόλεις δείτε το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει ανακοινώσει η ΕΡΤ.

Λάρισα, Τρίκαλα (Μάιος 2011) - Πάτρα (Ιούνιος 2011) - Κορινθιακός Κόλπος (Ιούλιος 2011) - Ρόδος (Αύγουστος 2011) - Αιτωλοακαρνανία (Σεπτέμβριος 2011) - Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011) - Χανιά (Οκτώβριος 2011) - Ιωάννινα (Οκτώβριος 2011) - Φλώρινα (Οκτώβριος 2011) - Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2011) - Ναύπλιο, Τρίπολη (Νοέμβριος 2011)

Impressive Fan-Made 'TRON: Destiny' Teaser Trailer


Real News - Σάββατο 30/04/2011


Έθνος - Παρασκευή 29/04/2011

Sleep Tight aka Mientras Duermes (2011) Trailer

The Devil's Double (2011) Trailer


Mortal Kombat: Legacy Episode 3 Now Online!


Sleep Tight aka Mientras Duermes (2011) Poster

Psychotica AKA Nostrum (2011) Poster

Psychotica AKA Nostrum (2011) Trailer


Paladin (2011) Poster


Μια διαφορετική εκδοχή του Ερωτόκριτου στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου

Ο «Ερωτόκριτος» του Βιντσέντζου Κορνάρου, το σπουδαίο κρητικό έπος, ανεβαίνει σε μια ανατρεπτική παράσταση με τίτλο «Ερωτόκριτος A/V. Ο συναισθηματικός χώρος του δύο», από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2011 στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου, Αίθουσα Ιφιγένεια Β. Την ιστορία αφηγείται με τη φωνή και τις μελωδίες του ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσέγγιση, όπου ο λόγος του ποιητή γίνεται εργαλείο αναζήτησης για τους συντελεστές.

Δύο ζευγάρια –ένα στην αρχαία Αθήνα και ένα στη σημερινή–, τα στοιχεία της φύσης και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης κρητικής μουσικής, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα λόγια του έργου και προσδίδοντας διαφορετικές οπτικές και έννοιες στην απόδοσή τους, συναντώνται μέσα στο χρόνο, με αφορμή τη μάχη του έρωτα που περιγράφεται στο έπος, για να μιλήσουν σε μια εποχή που αναζητάει λόγους για να παλέψει.

Ένα σύγχρονο μεσήλικο ζευγάρι σε συναισθηματικό τέλμα χάνεται σε ένα δάσος, όπου μια μεταξύ τους σύγκρουση το αφυπνίζει. Ένα ζώο σκοτώνεται, ενώ τα υπόλοιπα πλάσματα, καθοδηγούμενα από ένα δέντρο, ενεργοποιούνται και προσπαθούν να βοηθήσουν το ζευγάρι να έρθει πάλι κοντά. Το ανδρόγυνο δε θα αργήσει να καταλάβει πως αυτό το παράξενο μέρος δεν είναι τίποτε άλλο από τον συναισθηματικό τους κόσμο.

Αφορμή για την αφύπνιση του ζεύγους δίνει το δέντρο, παρουσιάζοντάς τους την ιστορία του Ερωτόκριτου, ενός νεαρού γιου αυλικού στην αρχαία Αθήνα που ερωτεύεται την όμορφη πριγκίπισσα. Φοβούμενος την αντίδραση του παλατιού, δεν την πλησιάζει. Μόνο παίρνει το λαούτο του και τραγουδάει για κείνη. Η Αρετούσα ακούει κάθε βράδυ τη μαγική φωνή που τραγουδάει λίγο έξω από το παλάτι. Οι δύο ερωτευμένοι θα χρειαστεί να αγωνιστούν και να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να έρθουν κοντά.

Ο σκηνικός χώρος μετατρέπεται σε ένα υπερρεαλιστικό δάσος, όπου τα διαφορετικά είδη δέντρων αντιπροσωπεύουν τις διάφορες πλευρές του έργου. Ανάμεσά τους ένα δέντρο που ίσα που βγάζει τις ρίζες του από το ταβάνι, ένα δέντρο που τα κλαριά του είναι φως, ένα δέντρο που βγάζει ήχους, ένα δέντρο-άνθρωπος συνθέτουν το περιβάλλον στο οποίο κινούνται οι χαρακτήρες, επιτρέποντάς τους να ενυπάρχουν πέρα από το χρόνο.

Το έργο έχει χωριστεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα σχέσης: το κλασικό ζευγάρι του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, το σύγχρονο ζευγάρι και ο Χώρος. Το κλασικό ζευγάρι χρησιμοποιεί το λόγο με σεβασμό και δέος, το σύγχρονο με έπαρση και θράσος, ενώ ο Χώρος μαζί με τους μουσικούς, με απόλυτη γνώση, ως κάτι δεδομένο.

Βασικό στοιχείο της παράστασης είναι η μουσική. Ένας μουσικός διάλογος εξελίσσεται μεταξύ του Τότε και του Τώρα.

Ο κρητικός τροβαδούρος Λουδοβίκος των Ανωγείων με τη φωνή, τις μελωδίες και το μαντολίνο του, και τη συνοδεία ενός ακόμη μουσικού, αφηγείται την κλασική ιστορία, χρησιμοποιώντας παραδοσιακή μελωδία, αλλά κυρίως καινούργια κομμάτια. Σε αντίστιξη, ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου, υπογραμμίζει με εφιαλτικές μελωδίες, στα όρια του τρόμου, τις προσπάθειες συμβίωσης του σύγχρονου ζευγαριού.

Συντελεστές:

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά-κουστούμια: Δανάη Χατζάκη
Κινησιολογική επιμέλεια: Μαριέλα Νέστορα
Μελοποίηση στίχων-ζωντανή εκτέλεση: Λουδοβίκος των Ανωγείων
Πρωτότυπη ορχηστρική μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Επιμέλεια μαλλιών: Βαγγέλης Χατζής
Βοηθός σκηνοθέτης: Δημήτρης Βαρβαντάκης

Παίζουν: Γιωργής Τσαμπουράκης, Βέρα Λάρδη, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Νάνσυ Μπούκλη, Γιώργος Αβραμίδης, Μιχάλης Μουλακάκης, Γιάννης Κουμούνδρος. Συμμετέχει ο Λουδοβίκος Των Ανωγείων και ο Μανώλης Μπαρδάνης

Η παράσταση παρουσιάζεται από 5 έως 29 Μαΐου, Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:30 το βράδυ.

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (γενική είσοδος) και 15 ευρώ (φοιτητικό).

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του θεάτρου, στα καταστήματα Public, τηλεφωνικά με χρήση πιστωτικής κάρτας και μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση: http://tickets.theatron254.gr/

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 212 254 0315.

in.gr

Τρίτη 26/04/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

12:00 Το Τρελοκόριτσο ΕΤ1 Αισθηματική κομεντί
12:30 Κυνηγώντας το εκατομμύριο Σπορ+ Ξένη ταινία
18:45 Ο Φανούρης και το σόι του ΝΕΤ Κωμωδία
20:00 Δέκα μέρες στο Παρίσι ΕΤ3 Ελληνική ταινία
21:00 Γουίλιαμ και Κέιτ: O γάμος του αιώνα Alpha Ξένη ταινία
21:00 Εύκολο χρήμα Star Ξένη ταινία
23:00 Γκίνες ΕΤ1 Ελληνική ταινία
23:00 Ο δίδυμος Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Της νύχτας τα καμώματα ΕΤ3 Κωμωδία
23:15 Αγουρα σταχια Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:45 Ξέφρενο ταξίδι Σπορ+ Περιπέτεια
01:00 Τα χρυσά καρύδια ΕΤ1 Δράμα
01:00 Η δύναμη της σάρκας Πρίσμα+ Ξένη ταινία
02:15 Χωρίς όρια Star Δράμα
03:00 Το πράγμα απ τον άλλο κόσμο Πρίσμα+ Ξένη ταινία
04:30 Έγκλημα σε ζωντανή μετάδοση Πρίσμα+ Ξένη ταινία

WVIL - The amazing camera !

Concept Camera: The WVIL from Artefact on Vimeo.


5.0" AMOLED display 1920x 1080 pixels that in the realm of a Retina Display. 31.6 MP - 36 x 24mm Full Frame CMOS. 1920 x 1080 24p video recording.