Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Λούφα και Παραλλαγή - "Σειρήνες στη Στεριά" (2011) Teaser Trailer


Star Wars Bluray Edition

με ελληνικούς υπότιτλους από την ΟDEON

ΝΕΑ ΦΙΛΜ, ΙΔΙΟΙ ΗΡΩΕΣ -Χόμπιτ, βαμπίρ και Τιτάνες

Χάρι Πότερ, Τζέιμς Μποντ, Σούπερμαν, Μπάτμαν, Σπάιντερ-Μαν, Σέρλοκ Χολμς, Τζέισον Μπορν κ.ο.κ. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη δύναμη των κινηματογραφικών "φραντσάιζ". Των σειρών που συντελούν ουσιαστικά στη μακροημέρευση της χολιγουντιανής βιομηχανίας. Από σειρές, λοιπόν, ετοιμάζει πολλές για το 2011 και το 2012 το "εργοστάσιο", ψηλά στους λόφους του Λος Αντζελες, ενώ ο Χάρι Πότερ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του.

Εχει και σίκουελ (συνέχειες) και πρίκουελ (προοίμια). Και τον Τομ Κρουζ να σκαρφαλώνει ουρανοξύστες στα 50 του και τον Ντάνιελ Κρεγκ να γίνεται 007 για τρίτη φορά και τον ανερχόμενο Αντριου Γκάρφιλντ να βάζει τη στολή του ανθρώπου-αράχνη.

Εχουμε και λέμε: η κατασκοπική σειρά "Επικίνδυνη αποστολή, με τίτλο "Ghost protocol" επανέρχεται τον Δεκέμβρη, μετά από 5 χρόνια "παγώματος", με τον Τομ Κρουζ σε φόρμα να έχει αναστήσει την αμαυρωμένη εικόνα του και τον Μπραντ Μπερντ στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Την ολική επαναφορά του Κρουζ θα ανταγωνιστούν την ίδια περίπου περίοδο η περιπέτεια "Sherlock Holmes: A game of shadows" του Γκάι Ρίτσι, με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, και το τρισδιάστατο δεύτερο "Happy feet" του ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Μίλερ. Του χρόνου, ο Δεκέμβρης ανήκει στο "Χόμπιτ: Ενα απρόσμενο ταξίδι" του Πίτερ Τζάκσον, το πολυαναμενόμενο προοίμιο της τριλογίας "Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών".

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα "βγήκε" στην Αμερική το τέταρτο κεφάλαιο της οικογενειακής περιπέτειας του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ "Μίνι πράκτορες", ενώ η σειρά του "Λυκόφωτος" εξορμά τον Νοέμβριο με το πρώτο μέρος του τέταρτου κεφαλαίου της ("The twilight saga: Breaking dawn μέρος 1ο") και στόχο να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2012, υπό τη σκηνοθεσία του Μπιλ Κόντον.

Από εκεί και πέρα, το 2012 θα... βουλιάξει κυριολεκτικά από σίκουελ και πρίκουελ. Σημειώνουμε: η "Οργή των Τιτάνων" "βγαίνει" τον Μάρτιο της νέας χρονιάς, γυρισμένη εξαρχής σε 3D, για να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της "Τιτανομαχίας", που την άνοιξη του 2010 εξόργισε με την κακοτεχνία της τους κριτικούς. Τη σκυτάλη θα πάρουν, μετά μια δεκαετία κινηματογραφικής απουσίας, οι "Αντρες με τα μαύρα" σε τρίτη αποστολή και με πρωταγωνιστές τους Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς.

Προοίμιο στο "Αλιεν" ετοιμάζει και ο Ρίντλεϊ Σκοτ με τίτλο "Προμηθέας", πέμπτο στην ουσία κεφάλαιο της πασίγνωστης σειράς. Πρωταγωνιστές: ο νέος σταρ Μάικλ Φασμπέντερ και η αισθησιακή Σαρλίζ Θέρον. Το καλοκαίρι του 2012 θα έχει και άνθρωπο-αράχνη, καθώς ο νεαρός Αντριου Γκάρφιλντ βάζει τη στολή του σε μια απόπειρα επανεκκίνησης του φραντσάιζ με το "The amazing Spider-Man" του Μαρκ Γουέμπ. Από κοντά και ο άνθρωπος-νυχτερίδα, με τους Κρίστοφερ Νόλαν και Κρίστιαν Μπέιλ να ξαναπιάνουν δουλειά στο "The dark knight rises" που γυρίζεται αυτή την περίοδο. Επάνοδο επιδιώκει και ο Μπρους Γουίλις με πέμπτο "Πολύ σκληρός για να πεθάνει"!

Το μενού περιλαμβάνει και τη νεκρανάσταση των "Γκοστμπάστερς" με ένα τρίτο κεφάλαιο, καθώς και δεύτερο "Star Trek" από τον Τζ. Τζ. Εϊμπραμς, τους "Αναλώσιμους 2" του Σιλβέστερ Σταλόνε, αλλά και την "Εποχή των παγετώνων" νούμερο 4 και το "Μαδαγασκάρη", κεφάλαιο δεύτερο, για να μην ξεχνάμε και τα καρτούν.

  • "THOR"
  • Σίκουελ θα αποκτήσει και τα φετινό τρισδιάστατο "Thor", καθώς και το "Green lantern", όπως φημολογείται, κι ας απέτυχε εμπορικά το δεύτερο στις ΗΠΑ.

ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ
Πέντε χρόνια απουσίας από τη μεγάλη οθόνη μετράει και το φραντσάιζ του αμνησιακού πράκτορα Τζέισον Μπορν, που συνεχίζεται στο "The Bourne legacy" με τον Τζέρεμι Ρένερ πρωταγωνιστή, όχι όμως ως Τζέισον Μπορν, τον Τόνι Γκίλροϊ σκηνοθέτη και τους Ματ Ντέιμον και Πολ Γκρίνγκρας εκτός. Τον πράκτορα Τζέιμς Μποντ σκηνοθετεί ο Σαμ Μέντες στο 23ο φιλμ της σειράς με τον Ντάνιελ Κρεγκ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ, ενώ την αναζωογόνηση του Σούπερμαν έχει αναλάβει ο Ζακ Σνάιντερ με το "Man of steel" (πρωταγωνιστεί ο Χένρι Κάβιλ).

ethnos


Man of Steel (2013) Set Photo



Star Wars Bluray Trailer 3



Mια από τις αλλαγές στα bluray των Star Wars, είναι ότι στην 1η ταινία ( The Phantom Menace )
ο Yoda που ήταν puppet αντικαταστάθηκε με CGI.




Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 28/08/2011



Fringe Season 4 (2011) Promo

Tinker, Tailer, Soldier, Spy (2011) New Trailer

Hell (2011) New Trailer


Green Lantern (2011)

Green Lantern (3D) είναι ο τίτλος της ταινίας του Μάρτιν Κάμπελ, με τους Ράιαν Ρέινολντς, Μπλέικ Λάιβλι, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Μαρκ Στρονγκ, Τιμ Ρόμπινς και Άντζελα Μπάσετ.

Σ’ ένα σύμπαν αχανές και μυστηριώδες, εδώ και αιώνες υπάρχει μια μικρή αλλά πανίσχυρη δύναμη. Προστάτες της ειρήνης και της δικαιοσύνης, είναι γνωστοί ως το Σώμα των Γκρην Λάντερν.

Μια αδελφότητα πολεμιστών που έχουν ορκιστεί να διατηρούν την γαλαξιακή τάξη. Κάθε Γκρην Λάντερν φοράει ένα δαχτυλίδι που του χαρίζει υπερδυνάμεις.

Αλλά όταν ένας νέος εχθρός, ο Πάραλλαξ, απειλεί να καταστρέψει την ισορροπία δυνάμεων στο Σύμπαν, η μοίρα τους, και μαζί η μοίρα της Γης, εναπόκεινται στα χέρια του νεότερου μέλους τους και πρώτου ανθρώπου που επιλέχτηκε, του Χάλ Τζόρνταν (Ράιαν Ρέινολντς).

Ο Χαλ είναι ένας προικισμένος, αν και λίγο υπερόπτης, πιλότος νέων αεροπλάνων. Δυστυχώς γι αυτόν, οι Γκρην Λάντερνς δεν τρέφουν ακόμη ιδιαίτερο σεβασμό για τους ανθρώπους, κυρίως γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να τιθασεύσει τις απεριόριστες δυνάμεις του δαχτυλιδιού.

Ο Χαλ όμως, είναι το κομμάτι του παζλ που έλειπε. Εκτός από αποφασιστικότητα και δύναμη θέλησης, έχει κάτι που κανένα μέλος του Σώματος δεν είχε ποτέ: ανθρωπότητα.

Με την ενθάρρυνση της συναδέλφου και παιδικής του αγάπης, Κάρολ Φέρις (Μπλέικ Λάιβλι), ο Χαλ θα προσπαθήσει να μάθει τις νέες του δυνάμεις και να ξεπεράσει τους φόβους του, ώστε όχι μόνο να αποτελέσει το σημείο κλειδί στην ήττα του Πάραλαξ, αλλά και να γίνει ο σπουδαιότερος Γκρην Λάντερν.

Στους κινηματογράφους από τις 25 Αυγούστου 2011.



Conan the Barbarian (2011)

Κόναν ο Βάρβαρος 3D (Conan the Barbarian 3D) είναι ο τίτλος της ταινίας του Μάρκους Νίσπελ με τους Τζέισον Μόμοα, Στίβεν Λανγκ, Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Ρον Πέρλμαν και Ρέιτσελ Νίκολς.

Ο Μάρκους Νίσπελ, σκηνοθέτης των remake «Παρασκευή & 13″ και «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι», επιστρέφει με ένα ακόμη remake, φέρνοντας ξανά στη μεγάλη οθόνη τον θρυλικό ήρωα Κόναν.

Η ιστορία του Κόναν του Κιμμέριου και οι περιπέτειές του σε όλη την ήπειρο της Hyboria.

Στους κινηματογράφους από τις 25 Αυγούστου 2011.



Έχουμε Πάπα - Habemus Papam (2011)

Έχουμε Πάπα, (Habemus Papam) είναι ο τίτλος της ταινίας του Νάνι Μορέτι με τους Μισέλ Πικολί, Νάνι Μορέτι, Γιέρζι Στουρ, Ρενάτο Σκάρπα.

Ο νεοεκλεγείς Πάπας, παθαίνει κρίση πανικού λίγο πριν βγει στο μπαλκόνι του Άγιου Πέτρου για να χαιρετήσει τους πιστούς, οι οποίοι περιμένουν ώρες ατελείωτες για να τον δούνε.

Οι σύμβουλοι του, ανίκανοι να τον πείσουν ότι είναι ο σωστός άντρας για τη δουλειά, αναζητούν βοήθεια σε ένα καταξιωμένο, αλλά και άθεο ψυχολόγο.

Αλλά ο φόβος της τεράστιας ευθύνης που του ανατέθηκε ξαφνικά, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει μόνος του.

Στους κινηματογράφους από τις 25 Αυγούστου 2011.



ΤΑ ΝΕΑ - Σαββατοκύριακο 27-28/08/2011

Το τρελό αυτό βιβλίο -τρελό σαν την ηρωίδα του- ανοίγει την τετραλογία του Ισαάκ Σαϊντέλ (1976). Θα ακολουθήσουν Ο Γαλανομάτης, Η παιδεία του Πάτρικ Σίλβερ και Ο μυστικός Ισαάκ.

Μπορούν να διαβαστούν όλα μαζί ή και το καθένα χωριστά και ανεξαρτήτως σειράς, γιατί αυτό που τα ενώνει δεν είναι τόσο μια ιστορία, αλλά ένα άρωμα, μία φασαρία, ένα χρώμα ή μάλλον μια λωρίδα με χρώματα. Είναι μια μεγάλη τοιχογραφία της Νέας Υόρκης που, με το εβραϊκό χιούμορ της μας κάνει ίσως να σκεφτούμε ότι οι Αδελφοί Μαρξ, αναγεννημένοι, γύρισαν μια νέα ταινία μπαρόκ, όπου ένας Ιρλανδός Μπρύγκελ θα 'χει κάνει τα σκηνικά.

Ο Ισαάκ ο αγνός, που τον φώναζαν έτσι οι εχθροί του στον υπόκοσμο και οι υποτιθέμενοι φίλοι του στην αστυνομία, ήταν ένας δυναμικός επιθεωρητής, απειλητικός, ο πλέον αδιάφθορος, ο πιο κυνικός και σκληρός επαγγελματίας αλλά ταυτόχρονα κυνικός. Τρυφερός με τον τρόπο του, για τη συμμορία των πιτσιρικάδων που έκλεβε τα μανάβικα, για τις κόρες των παλιών του φίλων που 'γιναν πουτάνες. Τρυφερός επίσης για τον Γαλανομάτη, το βοηθό του, που δεν είχε παρά μόνο ένα άδικο : είχε σχέσεις με την πιο τρελή, ανεξάρτητη και παθιασμένη κοπέλα της Νέας Υόρκης, την Άγρια Μαίρυλιν. Όμως η Μαίρυλιν ήταν ακριβώς η κόρη του Ισαάκ. Πράγμα που επέφερε κάποιες περιπλοκές.

Ο Ισαάκ μπορούσε να τα βγάζει πέρα με τη συμμορία των Εβραιο-χριστιανών Γκούζμαν από το Περού, με τον οποιονδήποτε εμφανιζόταν στο Ηστ Σάιντ και το Μπρονξ, το αγριότερο βασίλειο της Νέας Υόρκης, εκτός από την Άγρια Μαίρυλιν -την κόρη του που συνέλεγε συζύγους και διαζύγια, που ερωτεύτηκε το δεξί χέρι του πατέρα της, τον ακαταμάχητο Γαλανομάτη- και τον Ρούπερτ -τον πανέξυπνο και εκδικητικό γιο του παλιότερού του φίλου, του Φίλιπ Βάιλ-, που μαζί με τον Στάνλεϋ- έναν Κινέζο πρώην μπράβο σε μια λέσχη Ρεπουμπλικάνων στην Τσάινατάουν- και την Έστερ Ρόουζ-μια έφηβη επαναστατημένη Εβραιοπούλα- σχημάτισσαν τη συμμορία με τα γλειφιτζούρια με στόχο να δώσουν ένα βίαιο τέλος στην κυριαρχία του Ισαάκ Σαϊντέλ.

Εβραϊκό χιούμορ, μπαρόκ, παραληρηματικό -αυτά τα βιβλία δεν περιγράφονται. Οι παρακάμψεις είναι πολλές, τα πρόσωπα με τα γραφικά ονόματα πολλαπλά που κάνουν μια εμφάνιση και μετά εξαφανίζονται αφού έχουν ζωντανέψει αυτό το θέατρο το γεμάτο ζωή και πολυφωνία που είναι τα βιβλία του Τσάρυν.

American Horror Story (2011) Tv Series Promo



Footloose (2011) Poster



What's Your Number? (2011) Poster



My Week With Marilyn (2011) Poster



The Woman (2011) Poster



Blackthorn (2011) Poster



The Woman in Black (2012) Poster



Η ομορφιά του πολύ μικρού μέσα από το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο

Δεν είναι το Γκραν Κάνιον, είναι μια μικροσκοπική ρωγμή στο ατσάλι.

Από το σκουριασμένο τοπίο μιας μικροσκοπικής ρωγμής στο ατσάλι, μέχρι τη λεπτεπίλεπτη κομψότητα των κυψελίδων στους πνεύμονες, η ομορφιά του πολύ μικρού αναδεικνύεται μέσα από τους νικητές του διαγωνισμού ηλεκτρονική μικροσκοπίας 2011 FEI Owner Image Contest.

Η αμερικανική εταιρεία FEI, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών μικροσκοπίων, επέλεξε τους νικητές του φετινού διαγωνισμού με βάση «την αισθητική αξία, τις εφαρμογές, την επιστημονική αξία και τη συνολική δημιουργικότητα» των εικόνων τους.

Το πρώτο βραβείο απονέμεται στη Μαρτίνα Ντίνσλεντερ του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Γκρατς στην Αυστρία. Αυτό που μοιάζει με γιγάντιο φαράγγι σαν το Γκραν Κάνιον είναι στην πραγματικότητα μια σκουριασμένη ρωγμή σε μια πλάκα ατσαλιού που υποβλήθηκε σε τεστ παραμόρφωσης.

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά μικροσκόπια δίνουν μόνο ασπρόμαυρες εικόνες, η ερευνήτρια ζήτησε από τον συνάδελφό της Μάνουελ Πάνελ να χρωματίσει την εικόνα στον υπολογιστή.

Δείτε και τις υπόλοιπες υποψηφιότητες στη σελίδα του διαγωνισμού στο Flickr.

in.gr



Σε ταινία του Τέρενς Μάλικ θα πρωταγωνιστήσει ο Κρίστιαν Μπέιλ

Ήταν να μην πάρει φόρα ο Τέρενς Μάλικ. Μπορεί μέσα σε 32 χρόνια να γύρισε πέντε ταινίες, ωστόσο, τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε δημιουργικό «πυρετό».

Μετά το Δέντρο της Ζωής που απέσπασε και τον Χρυσό Φοίνικα στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών, ο Τέρενς Μάλικ έχει ήδη έτοιμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ, ενώ ετοιμάζει και μία τρίτη με τον Κρίστιαν Μπέιλ στον κεντρικό ρόλο. Παράλληλα, ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Voyage of Time.

Η ταινία με τον Κρίστιαν Μπέιλ θα είναι η τρίτη σε ισάριθμα χρόνια. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της άτιτλης ταινίας του Τέρενς Μάλικ με πρωταγωνιστές τους Μπεν Άφλεκ, Τζέσικα Τσαστάιν, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και Ρέιτσελ Γουάιζ.

Σύμφωνα με το Twitchfilm.com, ο Κρίστιαν Μπέιλ θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη ταινία του Τέρενς Μάλικ -και αυτή χωρίς τίτλο-, της οποίας τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2012 και να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους μέχρι το 2013.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ επρόκειτο να αναλάβει τον ρόλο του Μπεν Άφλεκ στην ταινία που ολοκληρώνει αυτή τη στιγμή ο Τ.Μάλικ.

Η καινούρια ταινία θα έχει μικρό καστ. Ο Τέρενς Μάλικ αναζητά γυναίκα ηθοποιό για να αναλάβει ρόλο δίπλα στον Κρ.Μπέιλ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα, ο Τ.Μάλικ καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στις νεαρές Ρούνι Μάρα, Χάλεϊ Μπένετ, Κλεμενς Ποεζί και Μία Γουαζικόφσκα.

Παράλληλα, ο σκηνοθέτης ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Voyage of Time, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά «συνοδευτικό» του Δέντρου της Ζωής.

Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει σκηνές από τη γέννηση του σύμπαντος και θα το αφηγείται ο Μπραντ Πιτ.

Newsroom ΔΟΛ


Πέμπτη 25/08/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Κατασκοπεύοντας τη μαμά Star Ξένη ταινία
22:00 Η μεγαλειοτατη κύρια Μπραουν Πρίσμα+ Βιογραφία
23:00 Και έζησαν αυτοί καλά Σπορ+ Ξένη ταινία
23:45 Κεντρικός σταθμός Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:30 Οι περιπέτειες μιας μπέιμπι σίττερ ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:45 Η αρρώστια του Σακς Σπορ+ Δράμα
01:45 Μια ζωή την έχουμε (The illustrated family doctor) Alter Ξένη ταινία
02:00 Μοιραία έλξη Star Θρίλερ
02:15 Επικίνδυνο παιχνίδι ΝΕΤ Δράμα
03:45 Ο κατήφορος του Ιγκμπι Star Κωμωδία