Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Insidious (2011) Trailer

Ελεύθερος Τύπος - Σάββατο 26/03/2011

Έτοιμο το σενάριο της ταινίας True Lies 2

Πριν λίγο καιρό μάθαμε πως ο Arnold Schwarzenegger ετοιμάζει επική επιστροφή στον κινηματογράφο μετά την ενασχόληση του με την πολιτική.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι σε ποια από τις πολλές επαγγελματικές προτάσεις που του έχουν γίνει θα πει το πρώτο ναι.

Μια από αυτές τις προτάσεις, την οποία μάλιστα εξετάζει πολύ σοβαρά, φαίνεται πως είναι το sequel της ταινίας “True Lies”. Μάλιστα, ο έτερος πρωταγωνιστής του πρώτου film που έκανε πρεμιέρα το 1994, Tim Arnold, πρόσφατα υποστήριξε πως υπάρχει έτοιμο ήδη το σενάριο της νέας ταινίας το οποίο μάλιστα έχει γράψει ο James Cameron. Δεν παρέλειψε μάλιστα να πει πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρώην πλέον κυβερνήτης της California, το βρήκαν εξαιρετικό.

Μένει πλέον να δούμε αν και σε ποιόν βαθμό θα επιβεβαιωθούν οι φήμες αυτές. Τα στοιχήματα πάντως στο διαδίκτυο σχετικά με το ποια θα είναι η πρώτη ταινία που θα συμμετέχει ο Schwarzenegger έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνιση τους σε blogs και ιστοσελίδες.

http://www.rockyourlife.gr/

Phase 7 (2011) Trailer & Clips






Phase 7 (2011) Poster

The Silent House (2011) Poster

Ghost: The Cinderella (2011) Trailer


Lord of the Rings Extended Blu-ray Edition


κυκλοφορεί 28/06/2011

Click here to preorder The Lord of the Rings
extended edition Blu-ray from WBShop

WBShop.com, Warner Home Video's official online store, is currently offering The Lord of the Rings: The Motion Picture Trilogy with an exclusive seven-photo portrait set for $67.96, $16 less than Amazon at the time of writing. To get that price, enter coupon codes "XB692" or "XB1210" (for a 20% discount) and "FREESHIP" (for free shipping).

The Silent House (2011) Trailer




Οι επικρατέστεροι ηθοποιοί για το ρολο του Bourne.


Garrett Hedlund, Joel Edgerton, Dominic Cooper and Luke Evans are all testing for The Bourne Legacy, (Bourne Identity spinoff film) being directed for Universal by Tony Gilroy. Deadline also reports that Logan Marshall-Green may also test for the part. The above list is who will be testing during the first week of April. There are actors who do not have to test, such as Shia LaBeouf and Taylor Kitsch. The Battleship actor has cmet with Gilroy and is a possibility.

Sucker Punch (2011)

New Sucker Punch Animated Short


Fringe Renewed for Fourth Season


Fox has renewed "Fringe," the critically acclaimed sci-fi drama, for a fourth season, reports Executive Producer Joel Wyman.

"Fringe was picked up!" Wyman tweeted today, "Thanks Fringedom!"

Created by J.J. Abrams, Alex Kurtzman and Roberto Orci, "Fringe" stars Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble, Lance Reddick, Blair Brown and Jasika Nicole. Though critically acclaimed, there was some worry that the series' declining ratings would prevent its renewal, especially after a recent move to its current Friday night timeslot.

Fans can now breath a sigh of relief, though, as the renewal should keep "Fringe" on the air through, at least, 2012.

Griff the Invisible (2011)

Ma Jeanne d'Arc (2011)

Here I Am (2011)

Chrome 11 beta: υποστήριξη φωνητικών εντολών με HTML5 και 3D εφέ με CSS

Αρκετά σημαντική φαίνεται πως είναι η τελευταία beta του Chrome, καθώς πέρα από το νέο εικονίδιο που περιλαμβάνει, φέρνει και δύο αξιόλογα νέα χαρακτηριστικά. Ίσως το πιο ενδιαφέρον από αυτά περιλαμβάνει την υποστήριξη API για φωνητικές εντολές μέσω HTML5, όπου ο browser «ακούει» τον χρήστη και μπορεί να ερμηνεύσει σε εντολές τα λόγια του.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να αξιοποιηθεί από οποιονδήποτε developer και όχι μόνο από την ίδια τη Google, ενώ για τη λειτουργία του από τον τελικό χρήστη δεν απαιτείται κανενός είδους plugin.

Η άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία που εγκαινάζει ο Chrome 11 beta αφορά την υποστήριξη 3D CSS, που σημαίνει πως οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν τρισδιάστατα εφέ στις ιστοσελίδες τους χρησιμοποιώντας CSS.

Ασφαλώς θα χρειαστεί να περιμένουμε κάποιο καιρό μέχρι να δούμε – πέρα από τα όποια demo κυκλοφορήσουν – διαδικτυακές εφαρμογές που θα αξιοποιούν πρακτικά τις προαναφερθείσες δυνατότητες.

Πηγή: insomnia

To iPad 2 στην ελληνική αγορά, αλλά με περιορισμένη διαθεσιμότητα

Στις 9:00 το πρωί του Σαββάτου 26 Μαρτίου θα αρχίσει να διατίθεται στο ελληνικό δίκτυο διάθεσης το δεύτερο iPad, «ένα λεπτό αργότερα θα έχει εξαντληθεί», εκτιμά με βάση τις χιλιάδες παραγγελίες που έχουν ήδη δεχτεί τα καταστήματα, ο διευθύνων σύμβουλος της iSquare, κ.Σταυρόπουλος. To iPad 2 λανσάρεται σε τιμή χαμηλότερη από την αρχική τιμή του πρώτου iPad, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις 8 εβδομάδες νωρίτερα στην Ελλάδα. Το φθηνότερο μοντέλο iPad 2 16GB Wi-Fi θα πωλείται στα 509 ευρώ.

Πολύ περιορισμένη θα είναι αρχικά η διαθεσιμότητα όλων των μοντέλων του iPad 2 και «σταδιακά θα αποκαθίσταται», δήλωσε ο κος Σταυρόπουλος κατά την επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης ταμπλέτας της Apple σε ειδική εκδήλωση για τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη στο Γκάζι. Ήδη οι προεγγραφές που δέχονταν τα καταστήματα μετά την ανακοίνωσή του από την Apple αριθμούν αρκετές χιλιάδες, είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, οι τιμές διάθεσης είναι:

  • iPad 2 Wi-Fi 16GB στα 509 ευρώ, όταν το πρώτο iPad κυκλοφόρησε στα 529 ευρώ (η τιμή του έχει πέσει σήμερα στα 419 ευρώ, ωστόσο θα συνεχίσει να διατίθεται μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων, όπως και όλα τα μοντέλα του πρώτου iPad).
  • iPad 2 Wi-Fi 32GB στα 619 ευρώ (από 639 ευρώ για το πρώτο iPad, με σημερινή τιμή 529 ευρώ).

  • iPad 2 Wi-Fi 64GB στα 719 ευρώ (από 739 ευρώ για το πρώτο iPad, με σημερινή τιμή 629 ευρώ).

  • iPad 2 Wi-Fi+3G 16GB στα 639 ευρώ (το πρώτο κόστιζε αρχικά το ίδιο και σήμερα 549 ευρώ).

  • iPad 2 Wi-Fi+3G 32GB στα 739 ευρώ (ομοίως, σήμερα το πρώτο iPad κοστίζει 649 ευρώ).

  • iPad 2 Wi-Fi+3G 64GB στα 839 ευρώ (ομοίως, σήμερα το αντίστοιχο πρώτο iPad πωλείται στα 749 ευρώ).
Δυστυχώς, στην ελληνική αγορά δεν προβλέπεται δικαίωμα επιστροφής χρημάτων σε όσους αγόρασαν το πρώτο iPad εντός δύο εβδομάδων μετά την ανακοίνωση του δεύτερου από την Apple, όπως συνέβη υπό προϋποθέσεις στις ΗΠΑ.

Localization και ελληνικές εφαρμογές

Το iPad 2 κυκλοφορεί στην Ελλάδα με πλήρη υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας (ένα έργο στο οποίο συνεργάζεται στενά ο επίσημος διανομέας με την Apple), με ελληνικό λεξικό και θησαυρό λέξεων καθώς και άλλες εφαρμογές. Μάλιστα, η iSquare δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί άμεσα με Έλληνες developer για την ανάπτυξη ελληνικών εφαρμογών και την προβολή των εφαρμογών τους και επιχειρεί να εμπλακεί με φόρουμ των Ελλήνων developer για να δώσει κίνητρα για την ανάπτυξη ελληνικών εφαρμογών για την ταμπλέτα. Επιπλέον, η iSquare αναπτύσσει εφαρμογές και επιχειρεί να συνάψει συμφωνίες για την προώθηση του τάμπλετ σε σχολεία (ιδιωτικά), επιχειρήσεις, εκδοτικούς/δημοσιογραφικούς οίκους και επιφυλλάσσεται να τις ανακοινώσει και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το νέο iPad 2 θα διατεθεί σε μαύρο και σε λευκό χρώμα (χωρίς να διατηρείται καμία επιφύλαξη για τη διαθεσιμότητα του μοντέλου σε λευκό χρώμα). Η εταιρεία τονίζει ιδιαίτερα πόσο λεπτό και ελαφρύ είναι το iPad 2 (έχει πάχος μόλις 8,8 χιλιοστά και βάρος 601 γραμμάρια). Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο βάρος, επιμένει ότι η μείωση του βάρους έστω και κατά 15% σε σχέση με το πρώτο iPad ήταν κατόρθωμα και θεωρεί ότι 600 γραμμάρια είναι εξαιρετικά μικρό βάρος για την συσκευή και αυτά που προσφέρει.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για το iPad

«Η αλήθεια είναι ότι το iPad ήταν αυτό που έβαλε την Apple στις επιχειρήσεις», δήλωσε στο in.gr Τεχνολογία ο κος Σταυρόπουλος. Η ανταπόκριση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα θεωρείται μεγάλη, με το μεγάλο μοντέλο των 64GB με Wi-Fi και 3G να θεωρείται πρώτη επιλογή.

Εξάλλου, η iSquare δηλώνει υπερήφανα ότι έχει επιλύσει ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τους χρήστες των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα: ενάμισι χρόνο από την ίδρυσή της, η iSquare υποστηρίζει ότι παρέχει το ταχύτερο service στην χώρα από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή, αφού επιτυγχάνει επιστροφή της συσκευής εντός δύο ημερών από την ώρα παραλαβής της στο τμήμα (η δέσμευση αυτή δεν αφορά μόνο στο iPad 2 αλλά σε όλα τα προϊόντα της Apple που διανέμει η iSquare -όχι το iPhone).

Πού πήγε το πρώτο iPad;

Οκτώ χιλιάδες από το πρώτο iPad κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά και ο ρυθμός με τον οποίο έφυγαν από τις αποθήκες θεωρείται εντυπωσιακός. Η περιορισμένη διαθεσιμότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς δεν θα καλύψει τη ζήτηση, ενώ την ίδια στιγμή το πρώτο iPad θα διατίθεται μέχρι την εξάντληση των όποιων αποθεμάτων.

Βελτιωμένα χαρακτηριστικά χωρίς μείωση της αυτονομίας

Το iPad 2 έχει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά με κυριότερο ίσως τον διπλοπύρηνο επεξεργαστή Α5 στο 1GHz και το γυροσκόπιο έξι αξόνων. Η Apple υποστηρίζει ότι η ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνεται το iPad 2 έχει διπλασιαστεί και σε ότι αφορά στα γραφικά έχει αυξηθεί έως και 9 φορές. Επίσης, σε ότι αφορά τις εφαρμογές, αναφέρεται διαθεσιμότητα 65.000 apps ειδικά σχεδιασμένων για το iPad, σε σύνολο που ξεπερνούν τις 300.000 στο Apple AppStore.

Η αυτονομία του iPad 2 προβάλλεται επίσης ως εξαιρετικά υψηλή (10 ώρες, όπως και στο πρώτο iPad), ιδιαίτερα μετά την προσθήκη νέας λειτουργικότητας: το iPad 2 έχει κάμερα στο πίσω μέρος υψηλής ανάλυσης 720p για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο και μπροστά για την αξιοποίηση του FaceTime, της εφαρμογής που φέρει εγκαταστημένη η ταμπλέτα για τη διεξαγωγή βιντεοδιασκέψεων δωρεάν μέσω Wi-Fi (και μόνο, δεν λειτουργεί πάνω από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας) με χρήστες Mac, iPod touch ή iPhone. Έμφαση επίσης δίνεται στο PhotoBooth, την διασκεδαστική εφαρμογή της Apple για τη διαχείριση φωτογραφιών και τον εμπλουτισμό τους με εφέ. Ως εξαιρετικά απλή επίσης προωθείται και η εφαρμογή iMovie για την δημιουργία ταινιών και του GarageBand για την εκμάθηση μουσικής (ή απλά τον πειραματισμό).

Η νέα έκδοση του iMovie είναι διαθέσιμη στο App Store από τις 11 Μαρτίου και έχει σχεδιαστεί ειδικά για το iPad και την οθόνη πολλαπλής αφής που διαθέτει - επιτρέπει τη δημιουργία ταινιών από οικιακά video, κάνοντας ακριβή επεξεργασία, επεξεργασία με πολλαπλά κομμάτια ήχου και το μοίρασμα άμεσα σε μορφή HD στο YouTube, Facebook, Vimeo, Simple, CNN iReport και Neon.

Data plan με την έγκριση της Apple

Σε ότι αφορά τα προγράμματα συμβολαίου που θα συνοδεύουν το iPad 2, η Vodafone έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει data plan και για το δεύτερο iPad με την σφραγίδα της Apple, ώστε να εξασφαλίζεται αρκετή κίνηση data με χαμηλό πάγιο (στο πρώτο, η Vodafone έχει προγράμματα που δίνουν 500ΜB με πάγιο 10 ευρώ).

Νέα προγράμματα για το iPad από την COSMOTE

Η COSMOTE ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει σε όσους αποκτήσουν οποιαδήποτε έκδοση Wi-Fi+3G του iPad, χωρίς δέσμευση συμβολαίου, το πρόγραμμα COSMOTE Internet On The Go 500ΜΒ, με 10€/μήνα, καθώς και το πρόγραμμα COSMOTE Internet On The Go 2GB, μόνο με 20€/μήνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του δικτύου 2G/3G/HSPA+ της COSMOTE με iPad είναι η απόκτηση Micro USIM κάρτας. Το COSMOTE Internet On The Go 2GB θα είναι διαθέσιμο στα μέσα Απριλίου.

Το έξυπνο κάλυμμα

To iPad 2 συμπληρώνεται από σειρά αξεσουάρ, με κυριότερο το λεγόμενο SmartCover σε πολλά χρώματα από πολυουρεθάνη ή από δέρμα, σε τιμές ίδιες με αυτές για τις θήκες του πρώτου iPad (45 ευρώ και 75 ευρώ αντίστοιχα). Το SmartCover όχι μόνο προστατεύει την οθόνη 9,7 ιντσών του iPad 2 (έχει μαγνήτες και ευθυγραμμίζεται με ευκολία επάνω στη συσκευή) αλλά επιπλέον, αναλαμβάνει να το ενεργοποιεί και να το απενεργοποιεί αυτόματα (με το άνοιγμα και το κλείσιμο του καλύμματος), να το στηρίζει σε όρθια θέση για την προβολή ταινιών ή την αναπαραγωγή φωτογραφιών, αλλά και για την πληκτρολόγηση (κάτω) και τέλος να το καθαρίζει από τις ενοχλητικές δακτυλιές (περιέχει μικροϊνες). Εκτός από το SmartCover, κυκλοφορούν βάση φόρτισης (iPad Dock) καλώδια για τη σύνδεση με την τηλεόραση μέσω HDMI (Apple Digital AV Adapter, Apple VGA Adapter), με την κάμερα για απευθείας μεταφορά πολυμέσων από τις κάρτες μνήμης (iPad Camera Connection Kit), για τη φόρτιση μέσω USB (10W USB Power Adapter) καθώς και πληκτρολόγιο Bluetooth (Apple Wireless Keyboard).

Εν μέσω κρίσης, η Apple πάει καλά στην Ελλάδα

Σε ότι αφορά την πορεία της Apple στην ελληνική αγορά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, η iSquare δηλώνει ότι έχει επιτύχει 38% αύξηση των πωλήσεων σε desktop (σε μεγαλύτερο βαθμό) και laptop, όταν η ελληνική αγορά πληροφορικής συνολικά γνωρίζει ύφεση που φτάνει το 40%. Το δίκτυο διανομής διευρύνεται και βελτιώνεται, ενώ αναβαθμίζονται τα Apple Authorised Training Center για την εκπαίδευση πωλητών και καταναλωτών). Σε ότι αφορά τους Apple Premium Reseller το 2010 είδαμε την έναρξη της λειτουργίας του iStorm και του golden-i με περισσότερα καταστήματα με τις προδιαγραφές της Apple να εγκαινιάζονται όπως έχει προγραμματιστεί.

In.gr Τεχνολογία

Παρασκευή 25/03/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Η μούμια επιστρέφει Star Ξένη ταινία
23:00 Ο ελεεινός ιππότης της ασφάλτου Mega Ξένη ταινία
23:00 Underground ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:10 Έρωτες και αδιέξοδα Σινε+ Ξένη ταινία
23:15 Σκυλιά στο χιόνι Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:30 Χιντάλγκο: Καλπάζοντας στην έρημο Star Ξένη ταινία
23:30 Η διαβολογυναίκα Alpha Κωμωδία
00:50 Απιστίες Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Σκότωσε με ξανά Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Η κυριαρχία του κακού Star Θρίλερ
04:40 Ένα παραμύθι για δυο κουνουπακια Σινε+ Ξένη ταινία