Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Left Bank

Wynter Dark

Wynter Dark takes place thousands of years after a polar-shift created a second ice age on the planet. Left with some semblance of the world before, a new civilization has blossomed - one that is positively medieval.

The world is now divided into three ruthless empires: London, Tokyo and New York. In each, war, betrayal and the superstition of the "technocrats" rule (kind of similar to The Tudors actually). The events of Wynter Dark take place right at the point when all those empires have come together in final conflict over who will rule it all. A fleet of war ships from London, made up of converted aircraft carriers, is barreling across the ocean, and the mysterious and deadly Japanese samurai legions are rumored to be on the move.

The place of the final conflict? A walled up fortress called New York City.




Από τις Ζωές των Άλλων, στη ... Τζολί!

Tο Variety έδωσε στη δημοσιότητα μια είδηση που σε κάθε περίπτωση θα χαροποιήσει τους σινεφίλ. Ο δημιουργός της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Οι ζωές των άλλων», Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ επιστρέφει στον «Τουρίστα». Ακόμα κι αν δε θυμόσουν το όνομά του σίγουρα θα έχεις κι εσύ αναρωτηθεί τι απέγινε αυτό το μεγάλο ταλέντο, αφού μετά το εξαιρετικό γερμανικό φιλμ του 2007 δεν έχουμε ακούσει τίποτα για κάποια τρέχουσα ή μελλοντική δουλειά του.

Μάλιστα, το «ναι» του Γερμανού (βάσει του άρθρου δεν έχει κλείσει ακόμα το deal) μάλλον θα «κλειδώσει» και τη συμμετοχή της Αντζελίνα, αφού η σταρ (σύμφωνα πάντα με το Variety), μπορεί να εμφανίζεται επισήμως ως αντικαταστάτρια της Θέρον στο γυναικείο lead, αλλά έχει θέσει ως όρο πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές να την ικανοποιεί η επιλογή του σκηνοθέτη!

Λογικό, βέβαια, αφού η ηθοποιός, μετά από αρκετή κινηματογραφική εμπειρία σε πρακτορικές καταδιώξεις, όπλα και έντονη δράση, προφανώς δε θα ήθελε να δεσμευτεί σε κάτι που διαφαινόταν «μια από τα ίδια».

Υπενθυμίζουμε ότι το φιλμ είναι remake του γαλλικού θρίλερ «Anthony Zimmer» όπου δύο πρώην εραστές ο ένας από τη θέση του πράκτορα και ο άλλος από αυτήν του καταζητούμενου, παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.

cinemag

Devil - Άσε το Κακό να ... βγει!


Η ενημέρωσή μας για τη βασισμένη σε ιστορία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν ταινία «Devil» με πρωταγωνιστή τον Κρις Μεσίνα ήταν περιορισμένη, μέχρι που το κινηματογραφικό χωριό του internet φρόντισε να μας κατατοπίσει. Εφόσον, όπως διαβάζουμε, αυτά που πρόκειται να αποκαλύψουμε θα φανεί στο πρώτο teaser trailer, θεωρούμε ότι δεν παραβιάζουμε το γνωστό σινε-κανόνα περί spoilers. Αν παρόλα αυτά, curiosity killed your cat before, προσπεράστε αυτήν την είδηση.

Να σημειωθεί ότι το σκηνοθετικό τιμόνι θα κρατήσουν οι χωρίς ιδιαίτερα credits Ντρου και Τζον Έρικ Ντόουντλ (The Poughkeepsie Tapes), ενώ το σενάριο προσάρμοσε ο Μπράιαν Νέλσον, βασισμένο στην ομότιτλη ιστορία του Σιάμαλαν (από τη σειρά Night Cronicles), ο οποίος είναι και ο παραγωγός του φιλμ. Το "Devil", όπως δείχνει και ο τίτλος είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ, που όμως εκτυλίσσεται στο εργασιακό περιβάλλον ενός γραφείου. Όταν μια ομάδα ανθρώπων εγκλωβίζεται στο ασανσέρ του κτιρίου, αποκαλύπτεται ότι ένας από αυτούς είναι ο διάβολος!

Ανάμεσα στους χαρακτήρες θα δούμε έναν υπάλληλο της ασφάλειας κι έναν αστυνομικό, όπου ο πρώτος προσπαθεί να πείσει τον δεύτερο ότι είναι ο εκ θεού «εκλεκτός» να σώσει αυτούς τους ανθρώπους. Με ένα τέτοιο concept καταλαβαίνεις ότι είτε το θρίλερ του ασανσέρ θα σου δημιουργήσει ψυχολογικό τραύμα για μια ζωή, είτε θα εξελιχθεί στην απόλυτη παρωδία, εάν οι χειρισμοί δεν επιδέξιοι. Η ταινία, που δε θα βγει στις αίθουσες πριν από το 2011, γυρίζεται στο Τορόντο κάτω από την ομπρέλα της Universal και περιμένουμε να τη δούμε να προωθείται με μια έξυπνη καμπάνια - στιγμιότυπα από κασέτες καμερών ασφαλείας δε θα ήταν άσχημη ιδέα για promo (άσχημη ιδέα θα ήταν να είναι γυρισμένη όλη η ταινία με τέτοια πλάνα!)

Επίσης με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα υποδυθεί την ενσάρκωση του κακού. Κανένα αγγελικό πρόσωπο ίσως; (στο καστ επίσης τα ονόματα των Μπογιάνα Νοβάκοβιτς (Edge of Darkness, Drag me to Hell), Τζέφρι Άρεντ (Trust me, The Ringer), Τζέικομπ Βάργκας, Καρολάιν Νταβέρνας και Λόγκαν Μάρσαλ Γκριν (Across the Universe).

cinemag

Turning Green (2009)


imdb

Η λάμπα της Pixar !!

Το επίσημο σήμα της Pixar έχει υποστεί αρκετή σάτιρα.

Αυτό το βιντεάκι περιέχει την καλύτερη.

The Age of Stupid (2009)


Την Πέμπτη στις 21.00 το βράδυ η Greenpeace και το WWF μας προσκαλούν στο Σύνταγμα να παρακολουθήσουμε την προβολή της ταινίας The Age of Stupid.

Πρόκειται για πράσινη πρεμιέρα (όλη η εκδήλωση θα ηλεκτροδοτηθεί από φωτοβολταϊκά συστήματα), ενώ μας καλούν να πάμε με ποδήλατα ή ΜΜΜ.

Δείτε το τρέιλερ και το επίσημο σάιτ.

Saw VI (2009)


Σκηνοθεσία: ΚΕΒΙΝ ΓΚΡΟΥΤΕΡΤ

Σενάριο:
ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΑΝΣΤΑΝ, ΠΑΤΡΙΚ ΜΕΛΤΟΝ
Ηθοποιοί: ΣΟΝΙ ΣΜΙΘ , ΤΟΜΠΙΝ ΜΠΕΛ , ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΙΛΟΡ(ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ) , ΜΠΕΤΣΙ ΡΑΣΕΛ

Ελληνική Πρεμιέρα : 22/10/2009

Ο ειδικός πράκτορας Στρέιχμ είναι πλέον νεκρός και ο ντετέκτιβ Χόφμαν είναι ο μόνος που απέμεινε για συνεχίσει τον θρύλο του Jigsaw.

Όταν το FBI δείχνει να πλησιάζει στην αποκάλυψη του, ο Χόφμαν θέτει σε ενέργεια ένα νέο σαδιστικό παιχνίδι στο οποίο επιτέλους το διάγραμμα του Jigsaw αποκωδικοποιείται.

Julie & Julia (2009)

Σκηνοθεσία: Nora Ephron
Σενάριο: Nora Ephron, Julie Powell
Ηθοποιοί: Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina, Linda Emond

Ελληνική Πρεμιέρα : 22/10/2009

Η τέχνη της μαγειρικής δεν είναι μόνο τηλεοπτική εμμονή, αλλά εξακολουθεί να γοητεύει και τη μεγάλη οθόνη: Όσοι δεν έχουν συνδυάσει το κινηματογραφικό καλοκαίρι με γιγάντια ρομπότ, εξωγήινα τέρατα και μεταλλαγμένους υπερήρωες ίσως αξίζει να ρίξουν μια ματιά στο τρέιλερ του «Julie and Julia» της νέας ταινίας της Νόρα Έφρον (Sleepless in Seattle, You’ve Got E-Mail, Michael, αλλά και Bewitched) και όχι μόνο γιατί το πρωταγωνιστικό δίδυμο δεν είναι άλλο από τις περσινές υποψήφιες για Όσκαρ Μέριλ Στριπ και Έιμι Άνταμς, που ξανασυναντώνται μετά την «Αμφιβολία».

Η ιστορία ακολουθεί την πορεία δύο γυναικών με πολύ διαφορετική ζωή που τις συνδέει η κοινή τους αγάπη για τη μαγειρική και βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Julie Powell, όσο και σε αυτό της Julia Child με τίτλο «Η ζωή μου στη Γαλλία». Όλα αρχίζουν όταν η Julie (-ουσιαστικά πρόκειται για την Powel, τη συγγραφέα του βιβλίου που υποδύεται η Άνταμς) μια κυβερνητική υπάλληλος αποφασίζει να πειραματιστεί με το θρυλικό βιβλίο μαγειρικής της Child «Mastering the Art of French Cooking», ανεβάζοντας στο blog της στο διαδίκτυο τις καθημερινές τις περιπέτειες στην κουζίνα. Κι επειδή όταν υπάρχει πάθος, αγάπη και ... πολύ βούτυρο, όλα είναι πιθανά, ο νέος γευστικός κόσμος που ανοίγεται μπροστά της σύντομα βρίσκει ακόμα μία πιστή οπαδό.

OceanWorld 3D (2009)


Ένα εγκώμιο στον Ωκεανό. Το Oceanworld 3D οδηγεί τον θεατή σε ένα ταξίδι που ανάμεσα σε πολλά άλλα θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί τα υποθαλάσσια δάση φυκιών στην Καλιφόρνια, τον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο στην Αυστραλία και το νησί Roca Partida στις ακτές του Μεξικό που αποτελεί τόπο κατοικίας χιλιάδων καρχαριών.

Επιπλέον θα παρακολουθήσει αξέχαστες εντυπωσιακές σκηνές της ζωής κάτω από τα κύματα:

Τον χορό των φωσφοριζόντων σαλαχιών, την μεγαλοπρεπή πομπή των σφυροκέφαλων καρχαριών, το αμείλικτο κυνήγι για τροφή του λεοντόψαρου, το παιχνίδι μιας ομάδας ατίθασων δελφινιών και τέλος μια ανεπανάληπτη συμπλοκή μεταξύ των μεγαλύτερων κητοειδών του πλανήτη.

Όλα αυτά όπως τα αιχμαλώτισε η κάμερα και με την καθοδήγηση του μεγάλου εξερευνητή των θαλασσών Ζαν Μισέλ Κουστό.

Σκηνοθεσία: ΖΑΝ ΖΑΚ ΜΑΝΤΕΓΙΟ
Σενάριο: ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΑΝΤΕΓΙΟ, ΖΑΝ ΖΑΚ ΜΑΝΤΕΓΙΟ
Ηθοποιοί: ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ Η ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
Διάρκεια: 81 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009



http://www.oceanworld3d.com/

Ερχεται νεο trailer του ΑVATAR.

Την παρασκευη 23/10/2009 θα κανει πρεμιερα στις αιθουσες το νεο τραιλερ της ταινιας διαρκειας 3, 5 λεπτων.
Το τραιλερ θα ειναι διαθεσιμο στο ιντερνετ στις 29/10/2009.

Nowhere Boy (2010)

Στην Αθήνα θα προβάλλουν τις ταινίες τους οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη»

Στην Αθήνα θα προβάλλουν τις ταινίες τους οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη», οι δημιουργοί που απέχουν φέτος από τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας, ζητώντας την ψήφιση νέου νόμου για τον κινηματογράφο.

Οι κινηματογραφιστές θα προβάλλουν τις 23 ταινίες τους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2009, στον κινηματογράφο «Έλλη», από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση τους, σημειώνουν ότι «την πρωτοβουλία για την οργάνωση των προβολών έχουν οι 'Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη' (Filmmakers of Greece, FOG), οι 140 και πλέον σκηνοθέτες, παραγωγοί και σεναριογράφοι, που σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Ιούνιο δήλωσαν πως δεν θα στείλουν 'ούτε καρέ' ελληνικής ταινίας στα Κρατικά Βραβεία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ως την ψήφιση νέου νόμου για τον ελληνικό κινηματογράφο».

Τονίζουν ακόμα ότι «η κίνηση των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη δεν στρέφεται κατά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με τη διοργάνωση αυτή επιδιώκεται η προβολή των ταινιών, ανεξαρτήτως φεστιβάλ, με τελικό στόχο την πίεση προς την πολιτεία για την ψήφιση νέου νόμου για τον κινηματογράφο».

Την εβδομάδα των προβολών συνοδεύουν συζητήσεις, συναυλίες, πάρτυ και χάπενινγκς για μια ουσιαστική κινηματογραφική γιορτή, όπου κοινό και δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα, τόσο της ελληνικής κινηματογραφικής πραγματικότητας, όσο και για την κινηματογραφική τέχνη γενικότερα.

Το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ και το εισιτήριο για τις τρεις προβολές της ημέρας, 8 ευρώ.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής: «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου, ««Bank Bang» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, «Guilt» του Βασίλη Μαζωμένου, «Γκίνες» του Αλέξη Καρδαρά, «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου,
«Μαύρο λιβάδι» του Βαρδή Μαρινάκη, «Όλα θα πάνε καλά» του Γιάννη Ξανθόπουλου, «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά, «Πεθαίνω για σένα» του Νίκου Καραπαναγιώτη, «Ricordi Mi» σε σκηνοθεσία Στέλλας Θεοδωράκη, «Στο βάθος κήπος» του Κλεάνθη Δανόπουλου, «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα, «Συντρίμια Ψυχής» σε σκηνοθεσία Τζέρεμι Ποτένσουα, «Το Κακό» του Γιώργου Νούσια, «Χρυσόσκονη» της Μαργαρίτας Μαντά.

Επίσης θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: «Αλλος Δρόμος» του Σταύρου Ψυλλάκη, «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» του Παύλου Τσιαντού, Η ζωή στους βράχους» της Αλίντας Δημητρίου, «Η περίπτωση Ευρυδίκης» του Φρέντυ Βιανέλη, «Καπετάν Κεμάλ» του Φώτου Λαμπρινού, «Ξένες σε ξένη χώρα» του Δημήτρη Παναγιωτάτου, «Ρυθμοί και ρίμες» του Νίκου Σκαρέντζου, «Τα παιδιά της χορωδίας» της Λουκίας Ρικάκη.

Newsroom ΔΟΛ

Τρίτη 20/10/2009 - Ταινίες στην Ελληνική Τηλεόραση

21:00 Bridget Jones: Η επόμενη σελίδα Alter Αισθηματική κομεντί
21:00 Μάβερικ Star Ξένη ταινία
21:30 Ελινγκ, ο άνθρωπος σας! Σινε+ Ξένη ταινία
21:30 Μικροκύματα Κανάλι της Βουλής Ταινία
23:00 Αρσενικό, θηλυκό Κανάλι της Βουλής Δράμα
23:30 Το προξενιό της Αννας ΕΤ3 Κοινωνική
00:15 Εύθυμες μοναχικές γυναίκες ΝΕΤ Κωμωδία
02:15 Ο δολοφόνος της διπλανής πόρτας Alter Θρίλερ
02:30 Το κτήνος Star Θρίλερ
02:40 Το στοιχείο του εγκλήματος Σινε+ Ξένη ταινία
03:00 Ο τρομοκράτης Mega Δράμα
03:00 Μια νύχτα στον κόσμο ΝΕΤ Δράμα
04:20 Εφιάλτης στο χιόνι Σινε+ Ξένη ταινία