Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Paranormal Xperience 3D (2011) Poster



The Holding (2011) Poster

The Human Centipede 2 (Full Sequence) (2011) New Teaser Trailer


In Space Everyone Can Hear You Scream ! - Video Compilation


Καθημερινή - Κυριακή 11/09/2011




Καθημερινή - Σάββατο 10/09/2011




Real News - Κυριακή 11/09/2011



Το Χόλιγουντ ξέκανε τους 12 θεούς του Ολύμπου

Το «ΘΕΜΑ People» βρέθηκε αποκλειστικά στα γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας «Gods behaving badly» με θέμα τo Δωδεκάθεο κι έχει να μεταφέρει τα εξής: οι Ελληνες και τα μυθικά κατορθώματά τους είναι παρελθόν για τα μεγάλα στούντιο, αφού οι θεοί θυμίζουν χαρακτήρες - καρικατούρες, ενώ η Ελλάδα της κρίσης και της παρακμής γίνεται μέρος σεναριακών ευρημάτων...

Η Αφροδίτη κάνει τηλεφωνικό σεξ επί πληρωμή, ο Δίας περνά τον χρόνο του ξάπλα στο κρεβάτι βλέποντας «Doctor Who», η Αρτεμις δουλεύει ως συνοδός σκύλων και ο «έγχρωμος» Διόνυσος είναι ένας μέθυσος, βρομιάρης και ακατάστατος ρέμπελος που δίνει συνέχεια πάρτι με γυναίκες και όργια. Οι θεοί του Ολύμπου στη σύγχρονη αλά Χόλιγουντ εκδοχή τους δεν είναι ακριβώς όπως τους γνωρίσαμε στην Ελληνική Μυθολογία.

Ελέω σεναρίου, το Δωδεκάθεο που θα δούμε σε λίγους μήνες στις κινηματογραφικές αίθουσες θυμίζει περισσότερο ελληνικούς χαρακτήρες-καρικατούρες της σύγχρονης παρακμιακής Ελλάδας, ενώ λόγω της επικαιρότητας που απασχολεί τη χώρα μας οι παραγωγοί ενέταξαν σε τρία σημεία του σεναρίου σχετικές αναφορές: η αβεβαιότητα για το μέλλον, η σημερινή κατάσταση σήψης και διαφθοράς και η γνωστή ιδιοσυγκρασία του Ελληνα με έφεση στο ραχάτι, στις διασκεδάσεις και το σεξ είναι οι προσθήκες που ήρθαν και έδεσαν με τη γενικότερη απομυθοποίηση της μυθολογίας του Δωδεκάθεου.

Αν μέχρι σήμερα, το ελληνικό μεγαλείο είχε πολλάκις εξυμνηθεί σε χολιγουντιανά έπη τύπου «Μέγας Αλέξανδρος» και «Τροία», η ταινία «Gods behaving badly» («Οι θεοί συμπεριφέρονται άσχημα»), βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Γαλλοβρετανίδας συγγραφέως Marie Phillips, αν και με πολλές παραλλαγές, εστιάζει στους άτακτους θεούς που μένουν όλοι μαζί σε μια παλιά πολυκατοικία η οποία χρειάζεται ανακαίνιση - εν ολίγοις μια κατάσταση μπάχαλο, ιδιαιτέρως γνώριμη στο ελληνικό κοινό.

«Αυτοί οι θεοί δεν έχουν τον θεό τους» είναι ο τίτλος με τον οποίο έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο στην Ελλάδα (εκδόσεις Ωκεανίδα) και, όπως φαίνεται και από τις σκηνές που είδαμε, κάπως έτσι είναι. Σάρον Στόουν, Κρίστοφερ Γουόκεν, Αλίσια Σίλβερστοουν, Τζον Τορτούρο, Ολιβερ Πλατ, Εντι Φάλκο, Ρόζι Περέζ και Νέλσαν Ελις είναι οι σταρ που πρωταγωνιστούν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μαρκ Τέρτλτομπ (γνωστού από το «Little Miss Sunshine») και παραγωγό την Big Beach Films σε μια ταινία-παρωδία που οι Αμερικανοί κριτικοί εγκωμιάζουν προκαταβολικά - άγνωστο το τι θα πουν οι δικοί μας...

Protothema

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 11/09/2011


Στα δίχτυα της «Σαλώμης» του Όσκαρ Ουάιλντ έχει πιαστεί ο Αλ Πατσίνο

Για την εμμονή που έχει με τον Όσκαρ Ουάιλντ, μετά από μια θεατρική παράσταση της «Σαλώμης» που παρακολούθησε, μίλησε ο Αλ Πατσίνο, την Κυριακή, στο περιθώριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, εξηγώντας την απόφασή του να φτιάξει την ταινία-ντοκιμαντέρ γύρω από τη Σαλώμη του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα.

Όπως είπε ο Αμερικανός ηθοποιός, η προετοιμασία του πήρε αρκετά χρόνια και που ξεκίνησε με θεατρική παράσταση στο Λος Αντζελες και συνεχίστηκε με την ταινία που παρουσιάστηκε την Κυριακή και που είναι, κατά κάποιο τρόπο, συμπλήρωμα στην ταινία του «Ψάχνοντας για τον Ριχάρδο» (γύρω από το ανέβασμα της σεξπηρικής τραγωδίας).

«Γνώριζα τα έργα του Ουάιλντ, αλλά τον ίδιο δεν τον ήξερα μέχρι που διάβασα τη βιογραφία του και πήγα στην Ιρλανδία και είδα από κοντά τα μέρη που έζησε. Ο Ουάιλντ μου έγινε εμμονή από τότε που είδα μια θεατρική παράσταση της "Σαλώμης"» εξομολογήθηκε ο Αλ Πατσίνο.

Όσον αφορά στο διαγωνιστικό τμήμα της 68ης Μόστρας, συνεχίζονται οι ταινίες - έκπληξη με το Shame του Βρετανού Στιβ ΜακΚουίν και το Terraferma του Ιταλού Εμανουέλε Κριαλέζε.

Με την ταινία του, Shame, ο Βρετανός σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν (The Hunger) μας πάει στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσουμε το δράμα που παίζεται ανάμεσα σε δυο μοναχικά πρόσωπα: τον Μπράντον (ο Μάικλ Φασμέντερ, ο Γιουνγκ στην ταινία «Μια επικίνδυνη μέθοδος»), εξαίρετο στέλεχος εταιρίας, που η σεξουαλική ζωή του περιορίζεται στο διαδίκτυο, στον αυνανισμό και στις πόρνες, και την αδερφή του, Σις (Κάρι Μάλιγκαν), τραγουδίστρια, που αντιμετωπίζει ένα δικό της ερωτικό πρόβλημα και που κάποια στιγμή καταφθάνει στο διαμέρισμά του Μπράντον και του ζητά να την αφήσει να παραμείνει μερικές μέρες. Εμφάνιση που του δημιουργεί προβλήματα και οδηγούν σε σχεδόν τραγικές εξελίξεις.

Ο ΜακΚουίν εστιάζει το φακό του στα δυο αυτά πρόσωπα, και ιδιαίτερα στον Μπράντον, καταγράφοντας με λεπτομέρεια τη μοναξιά, τις φοβίες και τις ανασφάλειές του αλλά και την προσπάθειά του να αλλάξει την πορεία της ζωής του. Με λεπτές πινελιές, με μια κάμερα που ακολουθεί τα πρόσωπα από κοντά, με ένα ήρεμο, χωρίς εξάρσεις μοντάζ, και με δυο εξαιρετικές ερμηνείες, ο ΜακΚουίν έφτιαξε μια από τις πιο καλές ταινίες της φετινής Μόστρας.

Στην ταινία του Terraferma, ο Ιταλός Εμανουέλε Κριαλέζε (Respiro) στρέφεται στο επίκαιρο θέμα των παράνομων μεταναστών. Θέμα που παρουσιάζει μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας ψαράδων ενός μικρού νησιού της Ιταλίας: Του ηλικιωμένου παππού, που αγωνίζεται να διατηρήσει την υπό εξαφάνιση δουλειά του, του νεαρού εγγονού του, του μεγαλύτερου αδερφού του και της χήρας μητέρα τους. Ο παππούς και ο εγγονός ενώ ψαρεύουν με τη βάρκα τους έρχονται αντιμέτωποι με μια ομάδα παράνομων Αφρικανών μεταναστών που κινδυνεύουν να πνιγούν.

Τα προβλήματά τους αρχίζουν όταν αποφασίζουν να βοηθήσουν κάποιους απ' αυτούς. Θα χάσουν τη βάρκα τους και θα βρεθούν με μια έγκυο μετανάστρια που γεννάει το μωρό της στο σπίτι τους.

Ο Κριαλέζε έφτιαξε μια όμορφη, ρεαλιστική, δοσμένη με λεπτότητα, ταινία, γύρω από την ανάγκη σωστής αντιμετώπισης ενός τεράστιου προβλήματος που αφορά όλους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 05/09/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Ληστεία αλά ιταλικά Star Περιπέτεια
23:00 Ληστεία με γοητεία ΕΤ3 Ξένη ταινία
23:00 Πάρτι γενεθλίων Σπορ+ Δράμα
23:30 Riviera Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:30 Παράβαση καθήκοντος ΝΕΤ Ξένη ταινία
01:00 Η επιστροφή της αγριογατας Σπορ+ Ξένη ταινία
01:45 Η καλή μας δασκάλα (The Mysterious miss c) Alter Ξένη ταινία
02:15 Διαλέξτε μπαμπά Star Ξένη ταινία
02:30 Σαν κυκλώνας ΝΕΤ Κωμωδία