Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ο Καζαντζάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη!

New Action Shot of Jason Momoa as Conan

CinemaGo BV-500HD Mini GC HD

Η Brite-View ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο media player, το CinemaGo BV-5005HD Mini GC HD.

Oυσιαστικά πρόκειται για μία αναβαθμισμένη έκδοση του CinemaTube που είχε κυκλοφορήσει στην αγορά πριν περίπου ένα χρόνο.

Πέρα από τις αλλαγές στην εμφάνιση, στο CinemaGo συναντάμε USB 2.0, Wi-Fi, θύρα eSATA, BitTorrent manager καθώς και πρόσβαση στο ραδιόφωνο Muzee.

Φυσικά είναι δυνατή η αναπαραγωγή full HD υλικού στα 1080p, ενώ υποστηρίζει μία μεγάλη γκάμα φορμάτ, ανάμεσα τους και τα MOV, WMV, MKV, AVI, VOB, DIVX, FLV, RMVB.

Το νέο CinemaGo BV-500HD Mini GC HD, θα κοστίζει 149.99 δολάρια, ενώ για προπαραγελλία είναι διαθέσιμο στα 109.99 δολάρια.

i-live.gr

Δίφωνο - Τευχος Ιουλίου 2010

Καθημερινή - Κυριακή 11/07/2010


Ο τέταρτος τόμος της Ελληνικής Ιστορίας πραγματεύεται τη διαδρομή του Βυζαντινού Ελληνισμού από την εποχή της Χριστιανικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (324-395 μ.Χ.) ως την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Στις σελίδες του θα γνωρίσετε το Ανατολικό Ρωμαϊκό κράτος κατά τον 5ο αιώνα, τα χρόνια του Ιουστινιανού και του Ηράκλειου (527-691), τους κρίσιμους αιώνες του Βυζαντίου αλλά και την ανόρθωση της Αυτοκρατορίας και την εποποιία της, τον Αιώνα των Κομνηνών και τη Δυναστεία των Αγγέλων, τις Σταυροφορίες αλλά και τους πολιτικούς, θρησκευτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς θεσμούς του Βυζαντίου, τις ελληνικές χώρες από τον 4ο ως το 12ο αιώνα, αλλά και το κράτος της Νίκαιας, την αυτοκρατορία των Παλαιολόγων και τις λατινοκρατούμενες ελληνικές περιοχές από το 13 ως το 15ο αιώνα.



ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ

Ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, μελιτζανοκεφτέδες, βλιτοκεφτέδες, αθερινοκεφτέδες, κοτοκεφτέδες γεμιστοί και όχι μόνο.

Ολα τα λαχανικά, μυρωδικά, ψάρια και θαλασσινά του καλοκαιριού αλλά και ολίγον κρέας, σε δεκάδες λαχταριστούς συνδυασμούς, για όλα τα γούστα, μαζί με συμβουλές και μυστικά για σίγουρη επιτυχία καθώς και δροσερά ντιπ για να τους απολαύσετε.

ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ - ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ BBQ

Εξοπλισμός, εργαλεία και το ψήσιμο όλων των κρεατικών και ψαρικών βήμα- βήμα. Ολες οι οδηγίες και τα μυστικά από τους εξπέρ του είδους. Επίσης, εκτενές ρεπορτάζ από την τρίτη απονομή των Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου σε παραγωγούς, εμπόρους και μεταποιητές. Ακόμη, η Εύη Βουτσινά μας μαθαίνει να καταψύχουμε και να αποξηραίνουμε φρέσκα φασολάκια για να έχουμε και τον χειμώνα και

ο Στέλιος Παρλιάρος φροντίζει να μας ξεδιψάσει με παγωμένη βυσσινάδα, να μας δροσίσει με αρωματική γρανίτα και να μας γλυκάνει με λαχταριστή τούρτα σοκολάτας με βύσσινα.

Καθημερινή - Σάββατο 10/07/2010




ΟΙΚΟ Ιουλίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Τρένο ή αεροπλάνο; Υβριδικό ή συμβατικό ΙΧ; Χάρτινη ή πλαστική σακούλα; Πιάτα στο χέρι ή στο πλυντήριο; Βιολογικά από μακριά ή συμβατικά από τον τόπο σου;

Το ΟΙΚΟ δίνει απαντήσεις στα διλήμματα κάθε οικολόγου.

Αξίζει τα χρήματα να αγοράζεις βιολογικά προϊόντα από όπου και αν προέρχονται; Αν ανακυκλώνεις έχει επιτελέσει το οικολογικό σου καθήκον; Ποιό μέσο ταξιδιού επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον; Αξίζει ο κόπος της χρήσης χάρτινης σακκούλας; Το ΟΙΚΟ με τη βοήθεια επιστημόνων δίνει απαντήσεις στα διλήμματα του μέσου ανθρώπου που σκέφτεται το περιβάλλον αλλά δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει για αυτό.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ

Μπάνιο στην άγρια φύση, 8 λεπτά από την Αίγινα Ενα ακατοίκητο νησάκι απέναντι από την Αίγινα ανοίγει την αγκαλιά του στους επισκέπτες καθημερινά μέχρι τη δύση του ηλίου και προσφέρει ξεχωριστές στιγμές ομορφιάς, χαλάρωσης αλλά και κάτι απρόσμενο. Στενή επαφή με ελάφια, παγόνια και κρι-κρί τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, που κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στους λουομένους.

ΣΚΩΤΙΑ

Η καρδιά της κυματικής ενέργειας

Στη Σκωτία, τη μελλοντική «Σαουδική Αραβία της θαλάσσιας ενέργειας», όπως την αποκαλούν, κατασκευάζονται τα πρώτα δέκα παράκτια πάρκα. Τέσσερις καινοτόμοι τεχνολογίες υπόσχονται να δαμάσουν τα κύματα με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ισχύος 1,2 Gwatt -ποσότητα ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 750.000 σπιτιών, χωρίς την παραμικρή εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου.

Μια ενεργειακή πολυκατοικία στην Αθήνα

Εξωτερικά δε διαφέρει σε τίποτα από τις γειτονικές της. Πρόκειται όμως για μια από τις πρώτες -αν όχι η μοναδική- ενεργειακά σχεδιασμένη πολυκατοικία της Αθήνας, που υπόσχεται στους ενοίκους τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος έως 40%.


Στην ιστορία της ζωής πάνω στη Γη, το ζευγάρωμα αποδεικνύεται ο απόλυτος μηχανισμός επιβίωσης, καθώς το υπέρτατο ζήτημα είναι : αναπαραγωγή ή θάνατος. Αυτό το επεισόδιο εξετάζει το ζευγάρωμα στις διάφορες μορφές του, ενώ προσπαθεί να απαντήσει και σε καίρια ερωτήματα.

Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία αναπαραγωγής στο μέλλον? Μπορούμε να εξελιχθούμε πέρα από αυτή? Θα έρθει ο καιρός που θα αποκτήσουμε τον έλεγχο της δικής μας εξέλιξης… όχι μέσω αναπαραγωγής αλλά μέσω της γενετικής μηχανικής?



Weeds - Season 6 (2010)

Finite & Infinite Games (2010)

Κυριακή 04/07/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Μια του κλέφτη Star Αισθηματική κομεντί
21:00 Ο τελευταίος των Mοϊκανών Alter Ξένη ταινία
21:00 Sahara ANT1 Ξένη ταινία
22:40 Λίγο πριν το τέλος Σινε+ Δράμα
23:00 Ξέφρενο ταξίδι ΝΕΤ Κωμωδία
23:00 Οι γυναίκες του Στέπφορντ Star Ξένη ταινία
23:30 Δυο υποψήφιοι για την ίδια θέση ΕΤ3 Ξένη ταινία
23:40 Έξοδος κινδύνου ANT1 Ξένη ταινία
00:00 Καπνός(cinecinema στην ΕΤ1) ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:20 Κέλι Η51 Σινε+ Ξένη ταινία
00:30 Sin Alpha Ξένη ταινία
02:30 Η χρόνια του Τίγρη Star Περιπέτεια
04:30 Εγκληματικό πάθος Σινε+ Ξένη ταινία

Ωκεανός - The Ocean