Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Tenderness (2009) Movie Poster

Youth in Revolt (2009) Movie Trailer

Inception (2010) Site Online

http://inceptionmovie.warnerbros.com/

Eιναι το site της νεας ταινιας επιστημονικης φαντασιας του Christopher Nolan η οποια θα κανει πρεμιερα στις 16/7/2010.

Με τους : Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Cillian Murphy, Ellen Page, Joseph Gordon-Levitt, Ken Watanabe, Tom Hardy & Michael Caine

Shutter Island - Πρεμιέρα τελικά το 2010 !!





Η ανακοίνωση εξέπληξε πολλούς σινεφιλ που περίμεναν πως και πως την ταινία αυτή. Το Shutter Island του Martin Scorsese με τον Leonardo DiCaprio ήταν μια απο τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Θα έβγαινε κανονικά τον Οκτώβριο.

Για διάφορους λόγους όμως η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε οτι τελικά η ταινία θα βγει του χρόνου, τον Φεβρουάριο.

Έθνος - Σαββατο 29/8/2009


Αφιέρωμα : Ο έρωτας στο σινεμά

Ενα αφιέρωμα με όλες τις ερωτικές εκδοχές που σημάδεψαν την έβδομη τέχνη

Αν δεν υπήρχε ο έρωτας στο σινεμά θα ήμασταν φτωχότεροι. Οχι μόνο γιατί οι μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες έχουν δεθεί με τα μεγάλα ερωτικά ζευγάρια, ούτε γιατί ο έρωτας μαζί με τον θάνατο, τη μοναξιά και το θέμα της εξουσίας είναι τα μεγαλύτερα θέματα της ανθρώπινης ζωής που έχουν σημαδέψει όλες τις τέχνες από καταβολής τους. Αλλά γιατί ο έρωτας είναι το στοιχείο εκείνο που συνδέεται με τις
πιο γήινες πλευρές του ανθρώπου: δίνει στη ζωή ευτυχία (αλλά και δυστυχία), παιδιά και μέλλον, σταθερότητα, ευεξία, σεξουαλική ευχαρίστηση, μεγάλα αισθήματα. Παράλληλα ο έρωτας μπορεί να προξενεί μεγάλες απογοητεύσεις, βαθύ πόνο, προσωπικές ανατροπές, κοινωνικές αναταράξεις. Να χαράσσει στη ζωή δύο προσώπων
μια καινούργια ηλιόλουστη μέρα ή μια παρατεταμένη πτώση στην παρακμή και στη δυστυχία. Σε κάθε περίπτωση ο έρωτας είναι ένα δυναμικό στοιχείο ζωής όσο και ένα δημιουργικό στοιχείο στην υπόθεση της τέχνης. Μπορεί να την επηρεάζει και να διαμορφώνει πλευρές της.

Στο αφιέρωμά μας προσπαθήσαμε να φωτίσουμε όλες ή σχεδόν όλες τις πλευρές του έρωτα. Τις φανερές και τις κρυφές. Τις μυθικές και τις άγνωστες. Τις εμπορικές
αλλά και αυτές στις οποίες ορκίζονται οι σινεφίλ σε όλον τον κόσμο.

Επειδή ο έρωτας απαιτεί δύο, είναι φυσικό κάθε άρθρο να είναι δεμένο με γνωστά ή άγνωστα ζευγάρια. Πολλά από αυτά έχουν μείνει στην Ιστορία ταυτισμένα με τους ηθοποιούς που τα ενσάρκωσαν. Κάποια ζευγάρια του έρωτα είναι πια θρυλικά όπως στο φιλμ νουάρ ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και η Λορίν Μπακόλ ή η Μπάρμπαρα Στάνγουικ με τον Φρεντ Μακ Μάρεϊ. Κάποια άλλα έμειναν
γνωστά ως καταραμένα ζευγάρια, αυτά που ο παράφορος έρωτας τα οδηγεί στον θάνατο όπως π.χ. αυτά που αποτύπωσαν στη μεγάλη οθόνη η Φαίη Νταναγουέι και ο Γουόρεν Μπίτι ή ο Τζακ Νίκολσον και η Τζέσικα Λανγκ.

Ζευγάρια μεγάλων παθών όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον ή ο Κλαρκ Γκέιμπλ και η Βίβιαν Λι. Ζευγάρια λαμπερά όπως ο Γκάρι Κούπερ και η Οντρεϊ Χέπμπορν ή Ινγκριντ Μπέργκμαν και ο Κάρι Γκραντ, ο Υβ Μοντάν και η Μέριλιν Μονρό.
Ζευγάρια αταίριαστα (και όμως ερωτευμένα) όπως ο Μπιλ Μάρεϊ και η Σκάρλετ Τζοχάνσον, και άλλα πολλά σε πολλούς συνδυασμούς. Κάθε ζευγάρι και μια ιστορία, κάθε ιστορία και μια πτυχή της ζωής, τέτοια που καμία να μη θυμίζει κάποιαν άλλη.
Παράλληλα πρωταγωνίστησαν στον κινηματογράφο όλες οι εκδοχές του έρωτα: ο βίαιος, ο σεξουαλικός, ο κλαψιάρικος, ο ρομαντικός αλλά και το σοφτ πορνό, το χαρντ κορ πορνό, οι σαδομαζοχιστικές και
άλλες εσχατολογικές εκδοχές του.

Οι σκηνοθέτες του κινηματογράφου έχοντας στα χέρια τους το πρώτο υλικόμια ερωτική σχέση- τής έδωσαν ποικίλες μορφές, προτείνοντας διαφορετικές αισθητικές, ιδεολογικές και μορφοπλαστικές αποχρώσεις του.

Ετσι ο έρωτας όπως αποτυπώνεται υποβλητικός από τον Ερίκ Ρομέρ διαφέρει από τον αισθησιακό έρωτα του Ναγκίσα Οσιμα, από τον υποβλητικό ερωτισμό του Κισλόφσκι ή τη σουρεαλιστική
εκδοχή του Μπουνιουέλ. Και οι μεγάλες εμπορικές ερωτικές επιτυχίες όπως το«Οσα παίρνει ο άνεμος»διαφέρουν παρασάγγας από τους έρωτες όπως αποτυπώνονται σε νεότερες εμπορικές επιτυχίες όπως π.χ. το «Ρulp Fiction».

Οι έρωτες στον κινηματογράφο είναι οι πολλαπλές εκδοχές της ζωής μας. Βλέποντάς τους βλέπουμε τον εαυτό μας ή αυτό που θα μπορούσε να είναι ο εαυτός μας. Γι΄ αυτό και μας συναρπάζει.

http://www.vimaideon.gr/

100 ταινίες που όλοι οι άντρες πρέπει να δουν.

Δειτε τον κατάλογο ΕΔΩ !

Στάμπα σε μπλουζάκι που μπορεί να καταστρέψει σε εσάς και τους γύρω σας περίπου 20 ταινίες.

"NCIS: Los Angeles" (2009) Tv Series



IMDB

"The Beautiful Life: TBL" (2009) Tv Series




IMDB

Show revolves around a group of models living together in a co-ed residence in New York.

When in Rome (2010) Movie Poster




IMDB

Καθημερινή - Σάββατο 29/8/2009

Δωρεάν ελληνικά βιβλία από το Ίντερνετ



Όλο και περισσότερα ελληνικά βιβλία γίνονται διαθέσιμα δωρεάν καθημερινά στο Ίντερνετ για κατέβασμα σε υπολογιστή ή συσκευές ανάγνωσης (e-book readers), που κάνουν τα πρώτα τους δειλά βήματα στην αγορά

Αν μπει κανείς στην ηλεκτρονική διεύθυνση του αμερικανικού οργανισμού Ρroject Gutenberg και επιλέξει την ελληνική γλώσσα, θα βρεθεί μπροστά σε μια έκπληξη. Περίπου εκατό ελληνικούς τίτλους, ελεύθερους από πνευματικά δικαιώματα, μπορεί κανείς να επιλέξει με ένα κλικ, να τους ανοίξει και να διαβάσει ή να τους αποθηκεύσει στον υπολογιστή του για να διαβάσει αργότερα. Να διαβάσει δηλαδή ολόκληρα βιβλία στην οθόνη του. Αρχαίους συγγραφείς, κατ΄ αρχάς: Αριστοφάνη («Βάτραχοι», «Εκκλησιάζουσες», «Λυσιστράτη», «Όρνιθες»), Αριστοτέλη («Ηθικά Νικομάχεια», «Μικρά Φυσικά», «Περί ψυχής»), Ευριπίδης («Άλκηστις», «Ανδρομάχη», «Ηλέκτρα», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», «Ίων», «Κύκλωψ»), Αισχύλος («Επτά επί Θήβας»), τα Άπαντα του Λουκιανού σε μετάφραση Ιωάννη Κονδυλάκη.

Υπάρχουν όμως και έργα της νεώτερης ελληνικής λογοτεχνίας: ο «Λουκής Λάρας» του Δημητρίου Βικέλα, τα «Συριανά διηγήματα», αλλά και η «Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη- στην έκδοση του Βασιλείου με προλεγόμενα Αρίστου Καμπάνη-, το «Φθινόπωρο» του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, η «Κερένια κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου. Κάποια δεν είναι ακόμα ελεύθερα δικαιωμάτων, όπως η «Νέα γυναίκα» (δράμα εις πράξεις τέσσαρας) της Καλλιρόης Παρέν και ο «Γήταυρος», δράμα του Ρήγα Γκόλφη. Το Gutenberg εφιστά πάντως την προσοχή στον αναγνώστη ότι τα βιβλία αυτά είναι ελεύθερα δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και ότι θα πρέπει να ελέγχει τι συμβαίνει στη χώρα του.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ίσως η πιο δημοφιλής διεθνώς στον χώρο του βιβλίου και προσφέρει 30.000 δωρεάν τίτλους. Αν αναλογιστούμε ότι τον τελευταίο μόνο μήνα οι επισκέπτες κατέβασαν από αυτή δύο εκατομμύρια βιβλία ή ότι προχθές, σε μία μόνο μέρα, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας κατέβασαν σχεδόν εκατό χιλιάδες βιβλία (με πρώτα αυτά του Μαρκ Τουέιν!) αντιλαμβανόμαστε τη δύναμη που αποκτά το Ίντερνετ, με γρήγορους ρυθμούς, και στον χώρο του βιβλίου.

Αλλά το Ρroject Gutenberg είναι μία μόνο από τις ιστοσελίδες που προσφέρουν- και- ελληνικά βιβλία. Γνωστό στους μυημένους είναι και το Scribd, μια ιστοσελίδα που τον περασμένο μήνα δέχθηκε 60 εκατομμύρια επισκέψεις! Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι αποτελεί πλατφόρμα στην οποία η ανάγνωση στην οθόνη γίνεται πάρα πολύ φιλική. Διαβάζει κανείς, με άλλα λόγια, τα βιβλία όπως ακριβώς είναι σελιδοποιημένα και τυπωμένα, από το εξώφυλλο μέχρι την τελευταία σελίδα. Εδώ τα ελληνικά βιβλία είναι περισσότερα από διακόσια.

Τα πράγματα ως προς τα δικαιώματα είναι θολά, αφού δεν βρίσκει κανείς μόνον αρχαίους συγγραφείς ή Καβάφη, αλλά και πολλούς σύγχρονους, από τη «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά μέχρι τη «Μαφάλντα» σε ελληνική μετάφραση (με 2.300 αναγνώσεις ώς τώρα), και από βιβλία του Αρκά, μέχρι τους «Δέκα μύθους για την ελληνική γλώσσα» του Γιάννη Χάρη που έχει διαβαστεί από περίπου 2.500 επισκέπτες! Κάπου πεντακόσιες αναγνώσεις έγιναν στην ελληνική μετάφραση του «Τέλους της εργασίας» του Τζέρεμι Ρίφκιν, αλλά το ρεκόρ μάλλον το έχουν οι «Μεζέδες για πάρτι» του Ηλία Μαμαλάκη με πάνω από 15.000 αναγνώσεις!

Σε άλλους συγγραφείς και ποιητές, όπως ο Καζαντζάκης και ο Ελύτης, για τους οποίους παλιότερα «ΤΑ ΝΕΑ» είχαν σημειώσει ότι μπορούσε κανείς να τους διαβάσει ηλεκτρονικά στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, τώρα αναγράφεται, όταν κανείς δοκιμάσει να τους ζητήσει, ότι δεν μπορούν να διαβαστούν γιατί τα έργα τους δεν είναι ελεύθερα δικαιωμάτων! Βιβλία ολόκληρα μπορεί κανείς να βρει πλέον και σε πειρατικά sites που μέχρι πρότινος είχαν μόνο ταινίες και μουσική.

Σε τέτοια ιστοσελίδα βρήκαμε, λ.χ., δύο βιβλία στα ελληνικά της σειράς Χάρι Πότερ. Στις ΗΠΑ, έρευνες δείχνουν ότι ένας στους οκτώ χρήστες του Ίντερνετ κατέβασε ένα τουλάχιστον βιβλίο στον υπολογιστή του τον τελευταίο χρόνο, ενώ ειδικοί διατείνονται ότι σύντομα τα smart phones θα υπερκεράσουν τα e-readers, αφού δεν χρειάζεται να αγοράσει κανείς άλλη συσκευή για να διαβάσει εκτός από το κινητό του τηλέφωνο. Ήδη προσφέρονται βιβλία για το iΡhone της Αpple, όχι όμως στα ελληνικά.

Tα Νεα

Σάββατο 22/8/2009 - Ταινίες στην ελληνική τηλεόραση

21:00 Elizabethtown Star Ξένη ταινία
21:00 Προσωπική εκδίκηση Alter Ξένη ταινία
21:00 Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο Alpha Κωμωδία
21:30 Ήταν ή δεν ήταν; Σινε+ Ξένη ταινία
21:45 Η νύχτα Κανάλι της Βουλής Δράμα
22:00 Ριψοκίνδυνα παιχνίδια ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:30 Πολοκ Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Οι ωραίοι πεθαίνουν στο Ντένβερ Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 Air America Alpha Ξένη ταινία
23:00 Ο αδελφός μου ο τρελάρας ΕΤ3 Ελληνική ταινία
23:30 10 Star Ξένη ταινία
00:00 Η μητέρα ΕΤ1 Δράμα
00:30 Ένας μήνας στη λίμνη ΕΤ3 Ξένη ταινία
01:20 Μοιραίο σφάλμα ANT1 Ξένη ταινία
01:45 A.I. τεχνητή νοημοσύνη Star Ξένη ταινία
02:00 Ο μπάτσος του Μεσονυχτίου Alter Ξένη ταινία
02:15 Ξεκαθάρισμα λογαριασμών Mega Ξένη ταινία
04:30 Λούκι Λουκ εναντίον Ντάλτον Star Γουέστερν

Avatar (2009) Game Trailer