Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Bronson (2010)

Ο Άνδρας. Ο Μύθος. Η Διασημότητα.

Η αληθινή ιστορία του «πιο βίαιου κρατούμενου στις φυλακές της Μ. Βρετανίας»

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2010 στους Κινηματογράφους

Ο Τσαρλς Μπρόνσον βρίσκεται στη φυλακή από το 1974, επειδή έκλεψε 26 λίρες και 18 σεντς. Και επειδή από τότε δε σταμάτησε να βιαιοπραγεί ενάντια στους συγκρατούμενους του, στους φύλακες και σε ολόκληρο το σύστημα.

Ο Μάικλ Πίτερσον γεννήθηκε το 1952 και υιοθέτησε το παρατσούκλι Τσαρλς Μπρόνσον το 1987, μετά από προτροπή του προπονητή του. Σε ηλικία 19 ετών καταδικάστηκε σε 7 επτά χρόνια φυλάκισης για μία απόπειρα ληστείας χωρίς ανθρώπινα θύματα. Στις 30 Οκτωβρίου του 1988 αποφυλακίστηκε, αλλά μέσα σε 68 μέρες επέστρεψε στη φυλακή. Αποφυλακίστηκε ξανά στις 9 Νοεμβρίου του 1992, αλλά παρέμεινε ελεύθερος πολίτης μόνο για 53 μέρες. Από το 1999 του απαγορεύτηκε να έχει επαφές με τους άλλους φυλακισμένους. Το 2000 καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί κράτησε όμηρο ένα δάσκαλο για 44 ώρες – παρότι δεν τον έβλαψε σωματικά. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του υπήρξε θύμα σωματικής αλλά και ψυχολογικής βίας. Κλινικά θεωρείται ότι έχει σώας τας φρένας.

Ο Μπρόνσον εξέλιξε ένα άκρως απαιτητικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και είναι σε θέση να κάνει 2.500 πους-απς την ημέρα. Το 2002 δημοσιεύτηκε το βιβλίο του με τίτλο “Solitary Fitness”, όπου περιγράφει λεπτομερώς ένα πρόγραμμα γυμναστικής με ελάχιστες απαιτήσεις σε χώρο και εξοπλισμό. Πριν 10 χρόνια άρχισε να ασχολείται με την τέχνη, που τώρα τον έχει απορροφήσει πλήρως. Τα έργα του είναι μοναδικά και βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Έχει τιμηθεί με 11 Βραβεία Κέστλερ για το καλλιτεχνικό του έργο και έχει εκδώσει συνολικά 11 βιβλία. Ακόμα και σήμερα θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους κατάδικους και βρίσκεται στην απομόνωση, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Γουέικφιλντ.

Στις 15 Νοεμβρίου 2010, στο τελευταίο του βίαιο ξέσπασμα, ο 58χρονος Μπρόνσον κάλυψε το γυμνό του σώμα με βούτυρο και επιτέθηκε σε 12 φύλακες, τραυματίζοντας 4 από αυτούς. Ο λόγος ήταν η πρόσφατη απόρριψη της έφεσης που έκανε για την ακύρωση της θανατικής ποινής που του επιβλήθηκε.

Περισσότερα από χίλια άτομα ημερησίως επισκέπτονται τον ιστότοπο http://www.freebronson.co.uk/, όπου εκτός από όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον Τσαρλς Μπρόνσον, τη ζωή και τα έργα του, μπορεί κανείς να υπογράψει και την αίτηση για την αποφυλάκισή του - όπως έχουν κάνει περίπου 2.000 άτομα μέχρι τώρα.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Δανός σκηνοθέτης Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν μπαίνει στο μυαλό του Τσαρλς Μπρόνσον με τη σκληρή ενστικτώδη ματιά που τον καθιέρωσε στο κινηματογραφικό στερέωμα μέσα από την τριλογία «Pusher». Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Τόμας Χάρντι που κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες του έργου. «Ήταν μια μοναδική πρόκληση για μένα να υποδυθώ έναν τόσο πολύπλοκο και βασανισμένο χαρακτήρα από την πραγματική ζωή. Χρειάστηκε μεγάλη αφοσίωση και κατανόηση» λέει ο Χάρντι. Ο Βίντινγκ Ρεφν σχολιάζει: «Ο λόγος που ο Μπρόνσον πέρασε τόσα χρόνια στη φυλακή είναι η ασίγαστη δίψα του για τη δόξα. Και αυτή την πλευρά της προσωπικότητάς του προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε στην ταινία».

Tropical Malady (2010)

Ελληνική πρεμιέρα : 09/12/2010

Κάτι μαγικό πλανιέται στον αέρα! Ο Κενγκ, ένας νεαρός στρατιώτης αναλαμβάνει ένα πόστο σε μια μικρή πόλη της επαρχιακής Ταϊλάνδης. Μια μέρα, συναντά σε μια φάρμα ένα χωριατόπαιδο, τον Τονγκ, και η έλξη ανάμεσά τους είναι αμοιβαία. Ο Κενγκ είναι πιο ορμητικός και ο Τονγκ πιο συγκρατημένος και απόμακρος. Όμως, νιώθουν ότι τους συνδέουν πολλά και αρχίζουν ένα ρομαντικό και πλατωνικό φλερτ, κάνοντας βόλτες στην εξοχή.

Οι δύο νέοι γελάνε, κουβεντιάζουν, μοιράζονται μυστικά, τρώνε μαζί, ακούνε μουσική και αφηγούνται περιπέτειες. Όμως, ένα βράδυ, ο Τονγκ εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Μεταφερόμαστε τότε σε μια άλλη ιστορία, ενός στρατιώτη με αποστολή να εξερευνήσει ένα περίεργο γεγονός: πολλές αγελάδες κατασπαράσσονται μυστηριωδώς στις τοπικές φάρμες. Και μαθαίνουμε για έναν φολκλορικό μύθο, στον οποίο η ψυχή μιας τίγρης, άγρια και ατίθαση, στοιχειώνει τη ζούγκλα.

Ο στρατιώτης θέλει να βρει και να αντιμετωπίσει αυτό το περίεργο πνεύμα, που παίρνει τη μορφή της τίγρης αλλά, όπως ανακαλύπτουμε, και του εξαφανισμένου Τονγκ! Το πνεύμα της τίγρης καταδιώκει τον στρατιώτη μέσα στη σκοτεινή και πυκνή ζούγκλα, μέχρι και ο ίδιος να χαθεί μέσα σε αυτήν. Πώς συνδέονται αυτές οι δύο ιστορίες; Κρύβουμε πράγματι ένα κτήνος όλοι μέσα μας, που πρέπει να δαμάσουμε; Και πώς τελειώνει αυτή η παράξενη ερωτική ιστορία;

Hop (2011) Trailer

Dexter - web episodes


Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά web episodes της σειράς Dexter. Αριστουργήματα.

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 12/12/2010

Κυκλοφορίες Bluray - 16/12/2010 AUDIOVISUAL



Καθημερινή - Κυριακή 12/12/2010

Καθημερινή - Σάββατο 11/12/2010


ATTEΝBERG (2010)

Ελληνική Πρεμιέρα : 09/12/2010

Η Αθηνά Τσαγγάρη, μετά από την πολυβραβευμένη ανεξάρτητη αμερικανική ταινία της «The Slow Business of Going», τη συμμετοχή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ως σκηνοθέτις των βίντεο προβολών, τη σκηνοθεσία των animation προβολών για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά και την παραγωγή ταινιών, όπως η «Κινέττα» του Γιώργου Λάνθιμου, επιστρέφει με την πρώτη της ελληνική ταινία. Ένα σύγχρονο αστικό «western»...

Η Μαρίνα μεγαλώνει με τον αρχιτέκτονα πατέρα της σε μια πόλη-πείραμα. Το ανθρώπινο είδος την απωθεί. Το παρατηρεί εξ αποστάσεως, μέσα από τους στίχους του Alan Vega των Suicide, τα ντοκιμαντέρ πάνω στη ζωή των θηλαστικών του Sir David Attenborough και τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής που της παραδίδει η μοναδική της φίλη, Μπέλλα. Ένας ξένος φτάνει στην πόλη και την προκαλεί σε μονομαχία στο ποδοσφαιράκι. Ο πατέρας της προετοιμάζει τελετουργικά την αναχώρησή του από τον 20ο αιώνα. Η Μαρίνα, ανάμεσα στους δυο άντρες, με την συνεργασία της Μπέλλας, εξερευνά το θαυμαστό μυστήριο της πανίδας

Survival of the Dead (2009)

Ελληνική πρεμιέρα : 09/12/2010

Σε ένα μικρό νησί κοντά στη Βόρεια Αμερική, οι νεκροί απειλούν τους ζωντανούς, με τους τελευταίους να μην μπορούν να εξοντώσουν αυτούς που κάποτε ανήκαν στις οικογένειές τους. Οι νόμοι δεν έχουν καμία ισχύ και ο κόσμος μετατρέπεται σε κόλαση… Ένας επαναστάτης θα κυνηγήσει όσα ζόμπι μπορεί να βρει και θα εξοριστεί από το νησί λόγω της δολοφονίας φίλων και γειτόνων του.

Διψασμένος για εκδίκηση θα συγκεντρώσει μια ομάδα και θα γυρίσει στο νησί. Εκεί θα ανακαλύψουν ότι οι ορισμένοι κάτοικοι του νησιού έχουν δέσει με αλυσίδες τους νεκρούς μέσα στα σπίτια τους, προσποιούμενοι ότι συνεχίζουν κανονικά τις ζωές τους. Η έχθρα ανάμεσα σε 2 οικογένειες μεγαλώνει με τραγικά αποτελέσματα. Η συνεχής αιματηρή πάλη για επιβίωση θα οδηγήσει στο ερώτημα αν οι ζωντανοί μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά με τους νεκρούς.

The Next Three Days (2010)

Ελληνική πρεμιέρα : 09/12/2010

Το στόρι της ταινίας επικεντρώνεται σε ένα συνηθισμένο ζευγάρι που θα βρεθεί στη θέση να πάρει κάποιες απεγνωσμένες αποφάσεις, αποφάσεις που θα δοκιμάσουν τα όρια της αγάπης τους.

Όλα θα ξεκινήσουν όταν η σύζυγος θα κατηγορηθεί για έναν φόνο που δεν έχει διαπράξει.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ράσελ Κρόου (Βραβευμένος με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στο "Gladiator"), Ο Λίαμ Νίσον (υποψήφιος για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στην ταινία "Shindler's List") και η ανερχόμενη Ελίζαμπεθ Μπανκς.


All Good Things (2010)

Ελληνική πρεμιέρα : 09/12/2010

Ο Άντριου Τζάρεκι, σκηνοθέτης του υποψήφιου για Όσκαρ ντοκιμαντέρ "Συλλαμβάνοντας τους Φρίντμαν", παρουσιάζει ένα ερωτικό θρίλερ που ενώνει τους υποψήφιους για Όσκαρ Ράιαν Γκόσλινγκ ("Half Nelson") και Φρανκ Λανγκέλα ("Frost/Nixon") με την Κίρστεν Ντανστ ("Spider-Man"). Πρόκειται για μια ιστορία που ξεδιπλώνει το μυστήριο ενός άντρα, που τίποτα επάνω του δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Tη δεκαετία του '80, στη Νέα Υόρκη, ο Ντέιβιντ, γιος ενός εύπορου μεσίτη, παντρεύεται μια φοιτήτρια, την Κέιτι, και μαζί φεύγουν από την πόλη για να εγκατασταθούν στην ειδυλλιακή επαρχία του Βερμόντ. Σύντομα όμως ο πατέρας του Ντέιβιντ τούς αναγκάζει να επιστρέψουν στην πόλη, όπου η κοπέλα αφοσιώνεται στις σπουδές της και στις ασχολίες της, ενώ ο Ντέιβιντ μυστηριωδώς γίνεται ολοένα πιο βίαιος και επιθετικός. Οικογενειακά μυστικά έρχονται σιγά-σιγά στην επιφάνεια και ξαφνικά η Κέιτι εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)

Ελληνική πρεμιέρα : 09/12/2010

Ο Μάικλ Άπτεντ ("The World Is Not Enough") σκηνοθετεί την τρίτη ταινία της σειράς "Το Χρονικό της Νάρνια", για πρώτη φορά σε 3D. Στο ρόλο του πρίγκιπα Κάσπιαν επιστρέφει ο Μπεν Μπαρνς ("Dorian Gray"). Οι ήρωες αυτή τη φορά αναμετρούνται με δράκους, νάνους και μια ομάδα χαμένων πολεμιστών, σε ένα επικό ταξίδι καταιγιστικής δράσης.

Ο Έντμουντ και η Λούσι, μαζί με τον ξάδερφό τους Γιουστέις, τον μεγαλοπρεπή φίλο τους Κάσπιαν και ένα ριψοκίνδυνο ποντίκι με το όνομα Ρίπιτσιπ, βρίσκονται ξαφνικά μέσα σε έναν πίνακα και στο πλοίο Dawn Treader. Η αποστολή τους - από την οποία εξαρτάται η μοίρα ολόκληρης της Νάρνια - θα τους οδηγήσει σε μυστηριώδη νησιά, σε μοιραίες αναμετρήσεις με μαγικά πλάσματα και απειλητικούς εχθρούς, αλλά και στην επανασύνδεση με τον φίλο και προστάτη τους, το λιοντάρι Άσλαν.

Trailer for ANDROID RE-ENACTMENT

Serbia goes paranoid and post apocalyptic in ARANEUM

French sculptor Remi Gamiette's first short film CABLE

Short Film "CABLE" from remi gamiette on Vimeo.

10-Minute Game of Thrones Behind-the-Scenes Clip

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 12/12/2010





Το Βήμα - Κυριακή 12/12/2010

Δευτέρα 06/12/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Επικίνδυνη αποστολή 3 Star Ξένη ταινία
21:00 Στις πέντε το απόγευμα Σινε+ Δράμα
21:00 Αντίο Λένιν ΕΤ1 Ξένη ταινία
22:30 Έτσι έσβησε μια μεγάλη αγάπη Πρίσμα+ Ξένη ταινία
22:45 Εξολοθρευτής Αγγελος Σινε+ Δράμα
23:00 Ενώ εσύ κοιμόσουν ΝΕΤ Αισθηματική κομεντί
00:15 Λίγος καπνός ακόμα ΕΤ1 Αισθηματική κομεντί
00:30 Θεώρημα Πρίσμα+ Δράμα
01:10 Οικογενειακή γιορτή Σινε+ Δράμα
02:10 Βασανισμένα κορμιά Πρίσμα+ Ξένη ταινία
02:30 Βρώμικη πόλη Star Θρίλερ
02:50 Βασανισμένα κορμιά Σινε+ Ξένη ταινία
04:30 71 συμπτώσεις Σινε+ Ξένη ταινία