Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

To Βήμα - Κυριακή 25/10/2009

Εθνος - Κυριακή 25/10/2009

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 25/10/2009


HAMMER FILMS PRODUCTIONS - To Ιστορικό

To 1913 o Enrique Carreras αγόρασε την πρώτη του κινηματογραφική του αίθουσα η οποία εξελίχθηκε σε μια αλυσίδα αιθουσών στο London με όνομα "The Blue Halls".Tην ίδια εποχή ο Carreras γνωρίστηκε με τον William Hinds ο οποίος είχε αλυσίδα κοσμηματοπωλείων.

Ο Ηinds όμως αγόρασε ένα θεατρικό πρακτορείο και προσέφερε δουλειά σε πολλούς θεατρίνους και παράλληλα έπαιζε σαν κωμικός με το καλλιτεχνικό Will Hammer(σας λέει κάτι το όνομα;).

Τον Νοέμβριο του 1934 αποφασίσανε και οι 2 να συγχωνεύσουνε τις επιχειρήσεις τους και δημιουργούνε την εταιρεία διανομής Exclusive Productions Ltd.Oι Will Hammer,Enrique Carreras,James Carreras kαι Αnthony Hinds ήταν των γενικών καθηκόντων και το διοικητικό συμβούλιο αποτελούντανε απο τους George A.Gillings,H.Fraser Passmore,George Mozart, kai J.Elder Wills.Eτσι το 1947 η εταιρεία πήρε το όνομα Hammer Films Productions και το 1951 ένωσε τις δυνάμεις της με μια αμερικάνικη εταιρεία τη Lippert Pictures Inc,που άνηκε στον Robert L.Lippert και έτσι η Hammer άρχισε να εδραιώνεται και στην Αμερική.Οι πρώτες ταινίες της Ηammer ήτανε οι "The Public Life of Henry The Ninth"(1935),"The Mystery Of The Marie Celeste"(1935)στην οπoία παίζει ο γνωστός Βela Lugosi(Dracula).

Ακολουθεί το "Song Of Freedom"(1936),"The Bank Messenger Mystery"(1936),"Soldier Comrades"(1936) και "Sporting Love"(1937)όμως λόγω του Β'Παγκοσμίου πολέμου η εταιρεία έπαψε να uφίσταται.Μετά την λήξη του πολέμου το 1947 η Hammer επανάδημιουργήθηκε και η πρώτη της ταινία μικρού μήκους ήτανε το "River Patrol"(1948)και στη συνέχεια παρήγαγε την πρώτη ταινία με θέμα τις περιπέτειες ενός ειδικού πράκτορα του Dick Barton με όνομα "Dick Barton,Special Agent"(1948) και το "Dick Barton Strikes Back"(1949)και το "Dick Barton At Bay"(1950).Tην ίδια εποχή η Hammer δημιούργησε αρκετές ταινίες με θέμα κακούς,ιδιωτικούς ντετέκτιβ όπως οι "Celia:The Sinister Affair Of Poor Aunt Nora" το "Τhe Man In Black"(1949)και τo all time classic "Room To Let"στην οποία ένας απο τους πρωταγωνιστές λέγεται D.r. Fell όπου το ίδιο όνομα χρησιμοποιεί ο Hannibal Lecter στην Ρωσία στην ταινία "Hannibal"(2001,Ridley Scott).

Το 1951 η Hammer ξεκινάει ταινίες μυστηρίου όπως η "Cloudburst"με τον γνωστό Robert Preston.Aκολουθήσανε oι "Whispering Smith Invistigates"(1951),"Man Bait"(1952), "A Stolen Face"(1952),"Dead On Course"(1952)και "Τhe Saint's Girl Friday"(1953).To 1955 ξεκινάει τα sci-fi όπως "The "Quatermass Xperiment" βασισμένη στην ομώνυμη σειρά του 1953 με ήρωα τον καθηγητή Quatermass.To 1957 το συμβούλιο της εταιρείας αποφασίζει να βάλει τα τέρατα στο κόλπο.Η Ηammer παίρνει τον χαρακτήρα της Μary Shelley Frankenstein και βγαίνει η ιστορική "The Curse Of Frankenstein"με τους μεγάλους Peter Cushing,Christopher Lee,Terence Fischer.

Eνα χρόνο αργότερα βγαίνει η "Dracula 1958"με τους ίδιους ηθοποιούς.Με την ταινία αυτή καθιερώνεται ο Christopher Lee ως Dracula και ο Peter Cushing ως D.r. Van Helsing.Aπο δω και πέρα οι ταινίες που βγαίνουνε σηματοδοτούνε την εποχή με κυριότερες τις:"The Revenge of Frankenstein","The Ηound Of The Baskervilles","The Μummy","The Brides Of Dracula", "House Of Fright","Terror Of The Hatchet Man","The Evil of Frankenstein","The Gorgon","Dracula:Prince of Darkness","Dracula Has Risen From The Grave","Frankenstein Must Be Destroyed"κ.α.

Το 1980 βγήκε η τελευταία ταινία της και σταμάτησε.Oμως το μέλλον μπορεί να χαρακτηριστεί ευοίωνο καθώς ενδιαφέρεται για την εταιρεία μια ομάδα ευρωπαίων επενδυτών με ολλανδικά συμφέροντα η Cyrte Investments.

ZOMBIES MOVIES - Tο ιστορικό.

Ολα ξεκινήσανε το 1932 με την ταινία "White zombie" του Victor Halperin στην οποία παίζει ο Bela Lugosi που είχε ερμηνεύσει με επιτυχία τον Dracula.Στην ταινία αυτή ο Lugosi παίζει τον κακό αριστοκράτη που δημιούργει zombies ως φτηνό εργατικό για τα χωράφια του.Έτσι ξεκινάνε οι παραγωγές και με την εταιρεία R.K.O. και με τον Val Lewton βγαίνουνε ταινίες όπως το "Κing Of Zombies"(1941),"Βowery At Midnight"(1942),και το "I Walked With A Zombie"(1943)όπου έχουμε την συνεργασία του Jacques Tourneur με τον Val Lewton.Το 1944 έχουμε το "Voodoo Man" και μετά το χάος.Αρχίζουνε βγαίνουνε οι φθηνές παραγωγές με ταινίες όπως "Zombies On Broadway","Teenage Zombies".

Όμως το 1962 με το "Carnival Of Souls"(Herk Harvey) και με το "The Plague Of The Zombies"(1966,John Gilling)γίνεται η αιτία να επηρεαστεί ο 28χρονος τότε George Romero και να βγάλει το κλασικό "Night Of The Living Dead"(1968).Στην ταινία αυτή 2 αδέρφια ο Johnny και η Barbara επισκέφτονται τον τάφο του πατέρα τους ώσπου κανει την εμφάνιση του ένας άντρας και o Johnny πειράζει την Βarbara ότι ήρθε ένας νεκρός να την πάρει.Η αλήθεια όμως είναι ότι ο άντρας είναι zombie και έτσι ξεκινάνε όλα.

O Romero όμως δεν σταματάει εδώ και συνεργάζεται με τον ιταλό σκηνοθέτη Dario Argento και βγάζει το "Dawn Of The Dead"(1978)το οπoίο σεναριακά θίγει το ανθρώπινο υπερκαταναλωτισμό.Tο 1985 βγάζει το "Day Of The Dead" το οπoίο με την σειρά του θίγει το πυρηνικό ολοκαύτωμα του πλανήτη.Την ίδια εποχή ο μόνος που κράτησε τις ταινίες zombie σε υψηλό επίπεδο είναι ο Lucio Fulci με ταινίες σταθμοί όπως η "City Of The Living Dead(1980)" και "The Beyond(1981)" .Το 1980 εμφανίζεται μια σπουδαία ταινία κατά την γνώμη μου το "Εvil dead" του Sam Raimi.Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο Necronomicon και σε ένα κασετόφωνο που βρίσκει ο πρωταγωνιστής Bruce Campbell και πατώντας το "play" ελευθερώνει το κακό απο το δάσος.Ακολουθούνε άλλες 2 συνέχειες του Εvil Dead εξίσου καλές.Το 1985 βγαίνει μια απο τις αγαπημένες μου ταινίες το Return Of The Living Dead όπου μέχρι στιγμής βγήκανε 5 νούμερα.

Ακολουθεί το "Re-animator"(1985)με έναν γιατρό που προσπαθεί να αναστήσει νεκρούς ιστούς.Τo 1994 βγαίνει το "Βraindead" του Peter Jackson(σκηνοθέτης του Lord Of The Rings) μιλάμε για την ταινία με το περισσότερο αίμα.Το 1990 ο Τom Savini(κάνει τα οπτικά εφέ στο "Friday The 13", παίζει στο "Dawn Of The Dead" και στο "From Dusk Till Dawn")φτιάχνει το remake του Night Of The Living Dead.

Απο εδώ και πέρα οι ταινιές που βγήκανε είναι το "Resident Evil"(2002,2004,2007), το "28 Days Later"(2002) ,"28 Weeks Later"(2007) ,"Shaun Of The Dead"(2004),το "Plane dead"(2006) και οι καινούργιες του Romero "Land of the dead"(2005) και "Diary Of The Dead"(2007)καθώς και το remake του "Dawn Of The Dead"(2004,Zack Snyder) και το remake του 2008 το "Day Of The Dead"(Steve Miner).

Τέλος,αξιοσημείωτες ταινίες είναι η "Rec"(2007) το "Quarantine (2009) και το <<δικό>> μας "Tο Kακό"(2005).

http://movie-eaters.ucoz.com/index/na_afi_rwma_sti_tain_e_me_zombies/0-54

Kαθημερινή - Κυριακή 25/10/2009

Στην Αθήνα έρχεται ο Φρ. Φορντ Κόπολα για το «Πανόραμα»

Ενας από τους σύγχρονους μύθους του κινηματογράφου, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, θα βρεθεί στην Αθήνα για την ελληνική πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας. Το «Tetro», μια χαμηλού κόστους, σχεδόν πειραματική ταινία με πρωταγωνιστή τον Βίνσεντ Γκάλο, θα κλείσει την 1η Νοεμβρίου το 22ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, με την παρουσία του Κόπολα, ο οποίος θα τιμηθεί για τη συνεισφορά της εταιρείας παραγωγής του, American Zoetrope, στην κινηματογραφική τέχνη. Στο πλαίσιο του Πανοράματος, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα θα παραδώσει masterclass στις 30 Οκτωβρίου στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Τιμώμενα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης του Πανοράματος είναι επίσης ο Ατόμ Εγκογιάν, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και η Μάρω Κοντού.

Το Πανόραμα θα αρχίσει στις 22 Οκτωβρίου με την ταινία του Βασίλη Μαζωμένου «Guilt». Από αυτή τη χρονιά, η διοργάνωση του φεστιβάλ περνάει στον Πολιτισμικό Οργανισμό του δήμου Αθηναίων, με τον κριτικό Νίνο Φενέκ Μικελίδη. Στις 11 μέρες της διάρκειας του Πανοράματος, περισσότερες από εκατό ταινίες θα παρουσιαστούν στους κινηματογράφους «Ιντεάλ» και «Τριανόν», καθώς και στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Σε πρώτη προβολή

Εκτός από τις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα και θα διεκδικήσουν το βραβείο του Πανοράματος, θα προβληθούν ταινίες σε πρώτη προβολή, συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, αλλά και ταινίες που δεν έχουν βρει ελληνική εμπορική διανομή. Ανάμεσά τους, το «Στα όρια του ελέγχου» του Τζιμ Τζάρμους, το «Cloud 9» του Αντρέας Ντρέζεν, το «Chloe» του Ατόμ Εγκογιάν, ο «Μαραντόνα» του Εμίρ Κουστουρίτσα, ο «Δρόμος» του Τζον Χίλκοουτ. Οι τρεις τελευταίοι θα έρθουν στην Αθήνα για την παρουσίαση των ταινιών τους.

Το πρόγραμμα του Πανοράματος περιλαμβάνει επίσης αφιέρωμα στα 50 χρόνια της Νουβέλ Βαγκ, με την προβολή ταινιών όπως «Η Κλεό από τις 5 έως τις 7» της Ανιές Βαρντά και «Μπομπ ο χαρτοπαίκτης» του Ζαν Πιερ Μελβίλ. Τα «Χρόνια της οργής: το μεγάλο οικονομικό κραχ στον κινηματογράφο» είναι ένα αφιέρωμα με μεγάλη επικαιρότητα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες όπως το «Μπόνι και Κλάιντ» του Αρθουρ Πεν και τους «Χρυσοθήρες» του Μάρβιν Λε Ρόι.

Ο ελληνικός κινηματογράφος της δεκαετίας του '70, ο κυπριακός κινηματογράφος και η μουσική τζαζ στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο δίνουν τα θέματα για τρία ακόμη αφιερώματα του Πανοράματος. Η διοργάνωση συνοδεύεται από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η προβολή στο «Παλλάς» της βωβής ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Ο ένοικος» με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, γραμμένης από τον Νίκο Πλάτανο, αλλά και εικαστικές εκθέσεις στο Πάρκο Ελευθερίας.

Kαθημερινή

Paranormal Activity - Μία ταινία που αγαπήθηκε χωρίς διαφημιστική καμπάνια

Μέσα από το παραδοσιακό «στόμα σε στόμα» η ταινία Paranormal Activity έκανε σημαντική επιτυχία ισάξια των ταινιών υψηλού προϋπολογισμού

Το νέο θρίλερ «Paranormal Activity» αποτελεί πρωτοπορία για χώρο του μάρκετινγκ, καθώς έκανε επιτυχία με περιορισμένες προβολές και συζήτηση από στόμα σε στόμα, χωρίς συγκεκριμένη προώθηση από εταιρίες μάρκετινγκ.

Η πολύ χαμηλού διαφημιστικού κόστους ταινία, που παίχτηκε σε λιγότερους από 200 κινηματογράφους εμφάνισε έσοδα 7,1 εκατ. δολάρια μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, πράγμα που αποτέλεσε ρεκόρ για μία ταινία με τόσο λίγες προβολές. Η ταινία σημείωσε 44.163 δολάρια κέρδη ανά προβολή και κατόρθωσε να μπει στην πρώτη πεντάδα του box office.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως μία ταινία που δεν είχε προώθηση από τμήματα μάρκετινγκ εμφάνισε τόσα κέρδη», δήλωσε ο Κέβιν Καρ, κριτικός κινηματογράφου.

Το «Paranormal Activity», που αγαπήθηκε ήδη από το εναλλακτικό φεστιβάλ του Σλάμντανς το 2008, «γυρίστηκε» δύο χρόνια νωρίτερα από τη Dreamworks της εταιρίας Paramount Pictures. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να ξαναγυριστεί η ταινία με διασημότερους ηθοποιούς, όμως, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και άλλοι ειδικοί, υποστήριξαν πως η ταινία μπορεί να πετύχει και έτσι, όπως και έγινε.

Τα έσοδα της ταινίας αυξήθηκαν σημαντικά, όταν ξεκίνησαν οι μεταμεσονύκτιες προβολές. Τότε, οπαδοί της «ανέβασαν» αποσπάσματα στο Twitter και σε άλλα sites κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η Paramount δημιούργησε ιστοσελίδα για την ταινία. Ο σκηνοθέτης της, Όρεν Πέλι, με ένα βίντεο στο YouTube, ευχαρίστησε τους θεατές και ζήτησε να συνεχίσουν να στηρίζουν την ταινία του. «Η επιτυχία της ταινίας που διήρκησε τρία χρόνια ήταν αναπάντεχη και γι' αυτό ήθελα να ευχαριστήσω με ένα βίντεο άμεσα τους λάτρεις της», τόνισε ο ίδιος.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι απάντησαν θετικά στον Πέλι. Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι θεατές ήταν ισάξιο των ταινιών πολύ υψηλού προϋπολογισμού. Σημειώνεται πως η ταινία αφορά σε ένα ζευγάρι που πιστεύει ότι το σπίτι του είναι στοιχειωμένο.

www.kathimerini.gr


Κυριακή 18/10/2009 - Ταινίες στην Ελληνική Τηλεόραση

19:30 Εξολοθρευτής Αγγελος Σινε+ Ξένη ταινία
21:00 Ο κύριος και η κύρια Σμιθ ANT1 Περιπέτεια
21:00 Πολοκ Σινε+ Βιογραφία
21:00 Μερικοί το προτιμούν κρύο Star Κωμωδία
21:00 Straight story Mega Κωμωδία
21:00 Van Helsing Alter Ξένη ταινία
21:10 Ανθρωποκτονία ΕΤ1 Δράμα
22:00 Η γη τρέμει Κανάλι της Βουλής Δράμα
22:30 Οι κύριοι με τα ριγέ Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Περπατώντας στο νερό Σινε+ Δράμα
23:00 Fierce people Star Δράμα
23:15 Το φαινόμενο της πεταλούδας ANT1 Θρίλερ
00:00 Η Οδύσσεια του κυρίου λαζαρεσκου ΕΤ1 Δράμα
00:45 Οργισμένα νιάτα Mega Ξένη ταινία
01:15 Το νόημα της ζωής και πως να το χάσετε Star Αισθηματική κομεντί
02:00 Ηλεκτρονικός καβαλάρης Alter Ταινία
03:00 Οι ήρωες Σινε+ Ξένη ταινία
03:30 Mosquitoman: η νέα γενιά του τρόμου Star Τρόμου
03:30 Εκτός ορίων Mega Περιπέτεια
04:30 Ο μικρός σχιζο Σινε+ Δράμα

The Horseman (2009)



IMDB

Lost - Season 6 (2010)

The Runway (2010)



IMDB