Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Iceland, Eyjafjallajökull - May 1st & 2nd, 2010

Iceland, Eyjafjallajökull - May 1st and 2nd, 2010 from Sean Stiegemeier on Vimeo.

A quietly awesome trailer for Guillem Morales’ JULIA'S EYES (Los ojos de Julia)

New teaser for nazi moon epic IRON SKY!



Italian Director Dario Argento Making Dracula in 3D Next Year

Legendary Italian horror filmmaker Dario Argento will be trying his hand at Dracula next. Announced at Cannes today, as mentioned briefly in a Tweet (via Bloody-Disgusting), Argento will start filming Dracula in 3D in Italy in January. The film will have a period setting and apparently be quite realistic, as that poster above (with the very realistic-looking bat) is the actual early promo poster for this project as first shown on ShockTillYouDrop. They also mention the synopsis for this Dracula project says it's "a faithful translation of the Bram Stoker novel.

Sam Worthington Signs for Allan Quatermain Sci-Fi Adventure

While everyone seems to be up in arms about the 3-D craze that is being exploited by every single studio in Hollywood, I'm even more sick of Sam Worthington being offered or attached to nearly every project under the sun. The agitation continues as Heat Vision reports that the actor will both star in and produce a science fiction take on classic literary hero Allan Quatermain, the protagonist in H. Rider Haggard's 1885 novel King Solomon's Mines. Add this to Worthington's growing list of projects also including comic book adaptation Dan Dare: Pilot of the Future, Alex Proyas' Dracula Year Zero, and the thriller The Fields.

Burke & Hare

Μπερλουσκόνι και Ακουιλα, στο επίκεντρο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών

Την προπαγάνδα, που γίνεται μέσα από τα ΜΜΕ, και την ανικανότητα των πολιτών να αντισταθούν, στοιχεία που οδήγησαν ένα ολόκληρο έθνος να υποταχθεί στη θέληση του Μπερλουσκόνι αφηγείται η γνωστή Ιταλίδα κωμικός και σατιρική συγγραφέας

Καμπίνα Γκουτσάντι, μέσα από το ντοκιμαντέρ της «Δράκουιλα, η Ιταλία που τρέμει», που προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο 63ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Αφορμή για την ταινία στάθηκε ο σεισμός τον Απρίλη του 2009, που ισοπέδωσε την ιστοστική πόλη Ακουιλα και η σκηνοθέτρια στο «Δράκουιλα» παίζει με τη λέξη «Δράκουλας», εννοώντας τον Μπερλουσκόνι και την Ακουιλα.

Αμέσως μετά το σεισμό, ο Σ. Μπερλουσκόνι έβαλε μπροστά το σχέδιο «Προστασία του Πολίτη», που του επέτρεπε να χρησιμοποιήσει δικτατορικές σχεδόν μεθόδους για να ανοικοδομήσει το χωριό, παραχωρώντας χρήματα και ευκολίες σε δικούς του ανθρώπους και χρησιμοποιώντας το σεισμό και τα επακόλουθά του για να ανεβάσει τη δημοτικότητά του.

Η Κ. Γκουτσάνι χρησιμοποιεί επίκαιρα, συνεντεύξεις, δηλώσεις, με την ίδια να παίρνει τη μορφή του Ιταλού πρωθυπουργού και να περιφέρεται στο κατεστραμμένο χωριό, μαζί με ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο, για να υποστηρίξει τη θέση της.

Πρόκειται για ένα δυνατό, αγωνιστικό ντοκιμαντέρ, στο στιλ αυτών που γυρίζει ο Μάικλ Μουρ στην Αμερική, και που ήδη η παρουσία του έχει προκαλέσει ένα μικρό σκάνδαλο στην Ιταλία, με τον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού να κατηγορεί τη σκηνοθέτρια πως έφτιαξε μια μονόπλευρη, αντι-ιταλική ταινία.

Την Πέμπτη, στο διαγωνιστικό τμήμα, προβλήθηκαν δυο ενδιαφέρουσες ταινίες: η γαλλική «Τουρνέ» του Ματιέ Αμαλρίκ και η κινέζικη «Chongqing Blues» του Γουάνγκ Ξιάο-σουάι, σκηνοθέτη της 6ης γενιάς των Κινέζων σκηνοθετών. Πρόκειται για το οδοιπορικό ενός καπετάνιου που επιστρέφει στην πόλη του, τη Τσονγκ-κινγκ, ύστερα από 14 χρόνια, και προσπαθεί να μάθει τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του αποξενωμένου απ' αυτόν γιου του, ο οποίος πυροβολήθηκε από την αστυνομία ενώ κρατούσε μια γυναίκα όμηρο σε σούπερ-μάρκετ.

Μέσα από τις συναντήσεις του με τα διάφορα πρόσωπα που είχαν σχέση με το γιο του (τη μητέρα του και πρώην σύζυγό του, τη φίλη του, ένα στενό του φίλο αλλά και τον αστυνομικό που τον πυροβόλησε) δημιουργείται σταδιακά η εικόνα του νέου, που θα βοηθήσει τον πρωταγωνιστή να βρει την εσωτερική ηρεμία. Ταυτόχρονα, η ταινία είναι και ένα όμορφο σχόλιο πάνω σε μια πόλη.

Στη γαλλική ταινία «Τουρνέ», ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ματιέ Αμαλρίκ δημιούργησε ένα ρόουντ-μούβι γύρω από ένα πρώην παραγωγό της τηλεόρασης που επιστρέφει από την Αμερική μαζί με μια ομάδα Αμερικανίδων στριπτιζέζ κι αρχίζει μια τουρνέ στη γαλλική επαρχία. Ο Αμαρλίκ έφτιαξε μια κωμωδία με κύριο στοιχείο τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στην ομάδα του παραγωγού και τους ανθρώπους που συναντούν στην πορεία τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 14/05/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Το νησί Star Ξένη ταινία
21:00 Το μπαρμπέρικο Alpha Ξένη ταινία
22:00 Πατρίδα Σινε+ Δράμα
22:00 Λίλο και ΣΤΙΤΣ(ο θαυμαστός κόσμος του Disney) ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:45 Το τέλος της βίας Star Ξένη ταινία
00:00 Η κατάληψη της εξουσίας από τον Λουδοβίκο τον 14ο ΕΤ1 Ξένη ταινία
01:15 Θεϊκή παρέμβαση Mega Δράμα
01:45 Coach Carter Star Ξένη ταινία
01:50 Η ώρα του λύκου Σινε+ Δράμα
02:30 Η ζωή είναι ταξίδι ΕΤ1 Δράμα
04:00 Ιππότες του Αλλάχ Alter Περιπέτεια
04:30 Μια και μοναδική Star Αισθηματική κομεντί
04:40 Το δίλημμα της Τζούλια ΜΠΕΡΚΟΒΙΤΣ Σινε+ Δράμα

ESPRESSO - ΚΥΡΙΑΚΗ 16/05/2010


MAZI

To 1o cd με επιτυχίες του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ