Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το Cirque du Soleil έρχεται στην Ελλάδα.



Το Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ηλιου) είναι μια συνθετική εμπειρία ακροβατικών ασκήσεων, παντομίμας, μουσικών συνθέσεων και εντυπωσιακών οπτικών εφέ

Η ιδέα για την παράσταση του διάσημου καναδικού σχήματος Cirque du Soleil «Alegria!», που θα έρθει τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, προέκυψε σε ένα καζίνο του Λας Βέγκας, στη διάρκεια μιας συζήτησης που προκάλεσε στο τραπέζι η ευδαιμονία έπειτα από ένα πλούσιο γεύμα.

Ο διευθυντής Φράνκο Ντραγκόνε εξηγούσε στον έναν από τους συνιδρυτές του Cirque du Soleil, τον Γκι Λαλιμπερτέ, τη σκέψη του να δουλέψουν για ένα νέο θέαμα με βαριά, πεσιμιστική ατμόσφαιρα. «Είπα στον Γκι ότι το επόμενο σόου του Cirque du Soleil θα ήταν λυπηρό, βαρύ και πολύ σκληρό. Alegria! Alegria! Alegria! (σ.σ. Ευθυμία, Ευθυμία, Ευθυμία!). Στα μέρη μου στην Ισπανία το λέμε όταν κάποιος πονά για να δείξουμε ότι παρ' όλα αυτά η ζωή συνεχίζεται».
Αυτό το μήνυμα ζωής λοιπόν θα φέρουν με τον δικό τους τρόπο στη δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Με την παράσταση που το κόστος παραγωγής της έφτασε τα τρία εκατομμύρια δολάρια, συνδυάζοντας «μαύρο φωτισμό» και μουσική περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο θέαμά τους. Και με τη σκηνή που θα στηθεί στο κλειστό στάδιο του ΟΑΚΑ να υποδέχεται σκηνικά γοτθικού ρυθμού, όπως αιχμηρές τοξοστοιχίες, προκειμένου να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα της καταπίεσης.

Η «Alegria!» έχει κάνει περιοδεία σε πολλές πόλεις του κόσμου αφήνοντας το στίγμα του Cirque du Soleil στις καρδιές χιλιάδων θεατών. Αλλωστε, μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας της οφείλεται στο μουσικό θέμα. Το οποίο έχει κάνει και ανεξάρτητη καριέρα με τη συμμετοχή της «Λευκής Τραγουδίστριας» Φραντσέσκα Γκανιόν στο Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ, όπου ερμήνευσε δύο φορές το τραγούδι της εισαγωγής.

Αλλωστε το υπερθέαμα «Alegria!» που παρουσιάζεται, όπως και όλα τα θεάματα του Cirque du Soleil, με ζωντανή μουσική και τραγουδιστές είναι το πλέον επιτυχημένο και μουσικά, με δύο τουλάχιστον μεγάλα και πολυμεταφρασμένα σουξέ: το «Querer» που στα ελληνικά τραγουδήθηκε και από τη Δήμητρα Γαλάνη ως «Να κλαις» και το «Vai Vedrai» που αποδόθηκε στα ελληνικά από τον Μανώλη Μητσιά ως «Πάει, πετάει» και από την Πέμη Ζούνη ως «Πρώτη φίρμα στον γκρεμό».

«Δεν είμαστε ένα παραδοσιακό τσίρκο. Αλλά ένα μοντέρνο σχήμα με ακροβατικά νούμερα νέου είδους. Γι' αυτό και καθορίζουμε τις τιμές των εισιτηρίων μας προσαρμόζοντας το κόστος τους σε αναλογία με τα ζωντανά επί σκηνής θεάματα, την όπερα και το μπαλέτο», εξηγεί ο Μάριο Ντ' Αμίκο από τη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ του Cirque du Soleil για την τιμολογιακή τους πολιτική. Η οποία ειδικά για τις αθηναϊκές παραστάσεις θα προσαρμοστεί στα οικονομικά δεδομένα της εγχώριας πραγματικότητας.

Για να βρουν τους καλλιτέχνες για τα εντυπωσιακά θεάματά τους, οι υπεύθυνοι του Cirque du Soleil δεν ταξιδεύουν απλώς σε όλο τον κόσμο κάνοντας ακροάσεις. Εχουν επαφές και με τις ολυμπιακές ομάδες χωρών με παράδοση στα χρυσά μετάλλια, όπως εκείνες της Κίνας ή της Ρωσίας. Δεν παραλείπουν να ενημερώνονται για τις σύγχρονες τάσεις θεαμάτων που γεννιούνται στον δρόμο ή ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες καλλιτεχνών και δημιουργών για να εμπλουτίσουν τις παραγωγές τους.

tanea

Στις 30 Μαρτίου το Comicdom Con Athens


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν, στις 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2012, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το Comicdom Con Athens, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics.

“Ο μαγικός κόσμος της έντυπης pop κουλτούρας ζωντανεύει για έβδομη συνεχή χρονιά, στο COMICDOM CON ATHENS, το μοναδικό εγχώριο φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, με ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους φίλους της Ένατης Τέχνης, όλων των ηλικιών, αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά, για τρεις ημέρες, δημοφιλείς ήρωες, συναρπαστικές περιπέτειες και διάσημους δημιουργούς.

Αποδεικνύοντας, για άλλη μια χρονιά, ότι η αγάπη μας για τα comics δεν γνωρίζει καλλιτεχνικά ή γεωγραφικά σύνορα, προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο βετεράνος (και εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα μας) Ιταλός δημιουργός, Milo Manara (ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ, ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ), ο καταξιωμένος Βρετανός σεναριογράφος Mike Carey (X-MEN LEGACY, THE UNWRITTEN), o ανερχόμενος Τούρκος σχεδιαστής Yildiray Cinar (FURY OF FIRESTORM, LEGION OF SUPERHEROES) και o Βρετανός σχεδιαστής Rufus Dayglo, ευρύτερα γνωστός για τη δουλειά του στη σειρά TANK GIRL. Tην λίστα προσκεκλημένων συμπληρώνουν, ο καλεσμένος της Jemma Press, ανεξάρτητος Αμερικανός δημιουργός Douglas Paszkiewicz (ARSENIC LULLABY) και η καλεσμένη του British Council, Βρετανίδα εικονογράφος Zara Slattery (SKETCHES BY BOZ).

H φετινή έκθεσή μας, με τίτλο 2000 A.D.: The Judge Dredd Revolution, είναι αφιερωμένη στην ιστορική και άκρως επιδραστική βρετανική ανθολογία 2000 A.D., η οποία αποτελεί, από το 1977, «σπίτι» του Judge Dredd (Δικαστής Ντρεντ), ενός εκ των δημοφιλέστερων χαρακτήρων στα comics, παγκοσμίως. Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, έργα των Dave Gibbons, David Lloyd, Carlos Ezquerra, Trevor Hairsine, Rufus Dayglo, Ron Smith, Mick McMahon και Colin Wilson”.

Πηγή: Comicdom Press

Καθημερινή - Κυριακή 18/03/2012


Μάνος Λοΐζος: «ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΖΩΗΣ»

Ο τελευταίος δίσκος του Μάνου Λοϊζου με προσωπικές εξομολογήσεις και μουσικούς πειραματισμούς σε στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μανώλη Ρασούλη, Φώντα Λάδη, Δώρας Σιτζάνη και του συνθέτη, και ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη. Τραγουδούν οι Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δώρα Σιτζάνη και ο συνθέτης.

Zombie Plantation (2012) Poster

Hideaways (2012) Trailer

Killer Joe (2012) Poster

[REC] 3 Genesis (2011) New Full Trailer

Featurette on the Sound & Music of 'John Carter'

Prometheus (2012) Preview of upcoming full trailer

Close Encounters of the Third Kind - 3D Bluray Trailer



the 3D Blu-ray will be released on December of 2012

The Avengers (2012) New Character Posters !




Με το «Aphrodisiac» η Ελλάδα στο Μπακού!

Μέσα από μια λιτή εκδήλωση οι: Ελευθερία Ελευθερίου, Ντόρα, Velvet Fire και Cassiopeia, το βράδυ της Δευτέρας στις 22:00 μ.μ, τα έδωσαν όλα εκτός και κυρίως εντός σκηνής, όμως μόνο ένα τραγούδι ήταν αυτό που από ό,τι φαίνεται κέρδισε τις εντυπώσεις.

Έτσι, η Ελευθερία Ελευθερίου που «μάγεψε» με το τραγούδι της με τίτλο «Aphrodisiac» είναι η φετινή εκπρόσωπος της χώρας μας στο διαγωνισμό της Eurovision. Καλή επιτυχία!

Δείτε την εμφάνιση της Ελευθερίας Ελευθερίου:


Τρίτη 13/03/2012 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Maverick Star Ξένη ταινία
22:30 Χορεύοντας στον πάγο ΕΤ1 Ελληνική ταινία
23:00 Πέρα από το θάνατο Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Όμορφη ζωή Σπορ+ Δράμα
23:00 Επιστροφή ΕΤ3 Δράμα
00:30 ’Αγρυπνος ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:35 Παράξενο χάρισμα Σπορ+ Ξένη ταινία
02:30 Ο ιστός της αραχνης Star Γουέστερν