Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

The Conjuring (2013) New Poster


World War Z (2013) New Poster


«Kατέβασμα» μιας ταινίας σε 1 δευτερόλεπτο! - Ένα βήμα πιο κοντά στα δίκτυα 5G κάνει η Samsung

Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο θα κατεβαίνει μια ταινία και περιεχόμενο σε 3D θα μεταδίδεται με τεχνολογία ροής (streaming) από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς, λένε οι οραματιστές του 5G σε όλο τον κόσμο. H Samsung Electronics στρέφει το βλέμμα μας στα δίκτυα 5G -πριν καν το 4G αξιοποιηθεί ευρύτερα- καθώς, ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής ανακοίνωσε επίτευγμα που θα επιτρέψει την εμπορική τους διάθεση μέχρι το 2020.

To κύκλωμα

Η τεχνολογία αφορά σε κύκλωμα πομποδεκτών (adaptive array transceiver technology στην μπάντα Ka) που λειτουργεί στην μπάντα χαμηλών συχνοτήτων Ka, στην οποία λειτουργούν οι φούρνοι μικροκυμάτων και τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι. Η μετάδοση στις συχνότητες μεταξύ 26,5GHz και 40GHz είχε αποδειχτεί προβληματική όταν έπρεπε να γίνει σε μεγάλες αποστάσεις. Στο σημείο αυτό, οι επιστήμονες στην Samsung Electronics εμφανίζονται να έχουν υπερπηδήσει το εμπόδιο, αφού έκαναν μετάδοση στα 28GHz με ταχύτητα 1,056Gbps σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.


Επενδύσεις στο 5G και στην Ε.Ε.
Τα προβλήματα στην δημιουργία δικτύων 5G επιχειρούν να επιλύσουν ήδη στην Κίνα και στη Ε.Ε. με μεγάλες επενδύσεις. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ στο πρόγραμμα METIS -σε σύνολο 700 εκατομμυρίων από το 2007 στα δίκτυα του μέλλοντος- με σκοπό να αναπτυχθεί ευρωπαϊκά η τεχνολογία 5G που θα είναι εμπορικά διαθέσιμη έως το 2020, ορόσημο που θέτει επίσης η Samsung Electronics με βάση το τρέχον επίτευγμά της. Μάλιστα, το ΜΕΤΙS δεν είναι το μόνο ευρωπαϊκό πρότζεκτ για τα δίκτυα 5G (άλλα είναι τα 5GNOW, iJOIN, TROPIC, Mobile Cloud Networking, COMBO, MOTO και PHYLAWS).

Ενδεικτικό είναι πως τα δίκτυα 5G θα κληθούν να ανταποκριθούν σε εξαιρετικά υψηλότερες απαιτήσεις, αφού υπολογίζεται ότι από το 2010 έως το 2020 η κίνηση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως θα αυξηθεί 33 φορές. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σήμερα, οι χρήστες mobile broadband υπολογίζονται σε 1,2 δισεκατομμύρια και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει κατά εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 26/05/2013


Ο Steven Spielberg μεταφέρει το θρυλικό Halo στην τηλεόραση!

Η σειρά Halo αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Microsoft και του Xbox. Αναπτύχθηκε το 2001 από την εταιρία ανάπτυξης Bungie, παράλληλα αναμείχθηκε και η Ensemble Studios για δύο χρόνια (2009 - 2011) και πλέον έχει περάσει στην 343 Industries και εκδίδεται σταθερά από την Microsoft Studios. Θεωρείται ως ένα εκ των κορυφαίων First-Person Shooters και η υπόθεσή του εκτυλίσσεται στο μακρινό 2552 όπου έχει ξεσπάσει ένας διαγαλαξιακός πόλεμος μεταξύ της ανθρωπότητας και μίας θεοκρατικής συμμαχίας εξωγήινων που ελέγχουν τον γαλαξία, γνωστοί και ως Covenant.

Μετρώντας 12 χρόνια ζωής και 8 τίτλους το Halo πέρασε σε καινούρια εποχή τον Νοέμβριο του 2012 όταν και κυκλοφόρησε ο πιο πρόσφατος τίτλος της σειράς Halo 4 ανοίγοντας έτσι μία καινούρια τριλογία. Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε η παρουσίαση του Xbox One για να σφραγίσει αυτή την νέα εποχή για την σειρά και τους φανατικούς φίλους της.

Ο Steven Spielberg, ο διάσημος και πολύ επιτυχημένος σκηνοθέτης του Hollywood μέσω μαγνητοσκοπημένου βίντεο που προβλήθηκε στην παρουσίαση του Xbox One ανακοίνωσε ότι το Halo θα μεταφερθεί στην τηλεόραση ως τηλεοπτική σειρά και μάλιστα με ίδιο στην θέση του υπεύθυνου παραγωγής!

Ο Spielberg δήλωσε ότι είναι και ο ίδιος gamer από το μακρινό 1974 και αρκέστηκε μόνο στο να ανακοινώσει ότι η σειρά είναι στα σκαριά. Δεν αποκάλυψε πληροφορίες ούτε για τον σταθμό που θα προβληθεί η σειρά ούτε για την ημερομηνία που θα ξεκινήσει να προβάλλεται. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η 343 Industries θα αναμειχθεί σε μεγάλο βαθμό με το show.

Πηγή:www.gameworld.gr

Grown Ups 2 (2013) Trailer


Don Jon (2013) Trailer


We're the Millers (2013) Trailers




Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 23/05/2013

«Νομοταγείς τύποι» («Stand up guys», ΗΠΑ, 2013) του Φίσερ Στίβενς, με τους Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Γουόκεν, Αλαν Αρκιν

 Φανταστείτε μια ταινία με δραματουργικό χρόνο μια μέρα από την ζωή τριών γκάνγκστερ κάποιας ηλικίας και αμέσως έχετε μια εικόνα από το «Stand up guys» του ηθοποιού και σκηνοθέτη Φίσερ Στίβενς. Ο Αλ Πατσίνο αποφυλακίζεται, ο Κρίστοφερ Γουόκεν τον περιμένει στην έξοδο και κάποια στιγμή μπαίνει στην μέση και ο Αλαν Αρκιν που ενώ όλοι πίστευαν ότι έχει πεθάνει εκείνος ζει και βασιλεέι.

Μέσα σε μια μόλις ημέρα, οι τρεις «παππούδες» θα ξαναζωντανέψουν, θα θυμηθούν τις παλιές καλές μέρες και θα αποδείξουν στους σύγχρονους ψευτόμαγκες ότι ο «παλιός είναι αλλιώς». Θα πέσουν πυροβολισμοί, θα γίνει και ένα τρελό κυνηγητό αυτοκινήτων, κάποιοι θα τραυματιστούν. Όλα αυτά όμως μέσα σε ένα πολύ χαλαρό πλαίσιο (ενίοτε κωμικό όμως ποτέ «τραβηγμένο») καθώς η ταινία ούτε διδακτική θέλει να γίνει ούτε και να πάρει ποτέ και τόσο σοβαρά τον εαυτό της. 




Την ίδια ώρα όμως, μέσα μου ανέβηκε μια σκάλα παραπάνω γιατί είναι μια ταινία που χωρίς -πολλές πολλές φιορτιτούρες μιλά για έννοιες και αξίες ξεχασμένες όπως η ντομπροσύνη, η τήρηση του λόγου και η σημασία της ουσιαστικής φιλίας. Ολα αυτά, που κάποτε ήταν όμορφο να σε χαρακτηρίζουν αλλά σήμερα, ποιός νοιάζεται;

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μια ταινία όπως οι Νομοταγείς τύποι» θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αν στην θέση των βασικών ηθοποιών της δεν βρίσκονταν τρεις απίστευτες «μούρες» του αμερικανικού κινηματογράφου. Το βέβαιο είναι ότι χάρη σε αυτούς τους τρεις έμεινα «κολλημένος» στην οθόνη επί δυο ώρες, την ώρα που ήξερα ότι στην πραγματικότητα δεν παρακολουθούσα κάτι σημαντικό. Για την ακρίβεια, το «Stand up guys» παρακολουθείται τόσο ευχάριστα που όταν τελειώνει θα ήθελες να έχει λίγο ακόμα.


«Fast and furious 6 – μαχητές των δρόμων» (ΗΠΑ, 2013) του Τζάστν Λιν με τους
Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον

Για την περιπέτεια «Fast and furious 6» τα λόγια περιττεύουν και η κριτική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το φιλμ είναι η πέμπτη συνέχεια μιας κινηματογραφικής «σειράς» στις οποίες η ταχύτητα των αυτοκινήτων έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Η σειρά  άρχισε το 2001 με τους «Μαχητές των δρόμων» («The fast and the furious») και δεν λέει να τελειώσει αφού η εισπρακτική κίνηση όλων αυτών των ταινιών ενθαρρύνει το στούντιο της για καινούργιες περιπέτειες.




Αυτή την φορά λοιπόν, ο κακοποιός Ντόμινικ (Βιν Ντίζελ) και ο πρώην αστυνομικός Μπράιαν (Πολ Γουόκερ) που πρωτοσυναντήθηκαν ως αντίπαλοι παράνομων αγώνων ταχύτητας στο νυχτερινό Λος Άντζελες, ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, συμμετέχουν στην καταδίωξη μιας οργάνωσης «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι (Μισέλ Ροντρίγκεζ).




 Από σήμερα επαναπροβάλλεται και ο «Κλέφτης ροδακίνων», που θεωρείται η πρώτη διεθνής επιτυχία του βουλγάρικου κινηματογράφου. Γυρισμένη από τον πρώην διοευθυντή φωτογραφίας Βέλο Ράντεφ, η ταινία ανιχνεύει την περίπτωση ενός ερωτευμένου ζευγαριού που προσπαθεί να σταθεί όρθιο μέσα στον παραλογισμό του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (τοποθετείται στο 1918). Σε έναν κόσμο περιχαρακωμένο από συρματοπλέγματα η ταινία μιλά για έναν ριζοσπαστικό έρωτα σε ρήξη με την αντιδραστική κατάσταση των πραγμάτων (παίζουν οι  Νεβένα Κοκάνοβα, Ράντε Μάρκοβιτς)

tovima

Πέμπτη 23/05/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 I Love Karditsa Star Κωμωδία
23:40 Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι Mega Αισθηματική κομεντί
00:00 Καταιγίδα στην Ομίχλη ΝΕΤ Ξένη ταινία