Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Video tribute to Pixar Animation celebrating 25 years !



Animen: Triton Force (2011)


The Tree of Life (2011)

«Κινδυνεύει» το Όσκαρ της Natalie Portman ?

Ο σκηνοθέτης του βραβευμένου «Black Swan», Darren Aronofsky «έδωσε» κανονικά την Natalie Portman, αποκαλύπτοντας, μυστικά της ταινίας.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός χρειάστηκε να ντουμπλαριστεί στις περισσότερες σκηνές και να παίξει η ίδια, μόνον σε ένα 5% στις σκηνές των χορευτικών.

Ο Aronofsky έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος τονίζοντας ότι από τις 111 σκηνές που φαίνεται να εμφανίζεται η Natalie Portman στην ταινία, μόνον οι 28 σκηνές ανήκουν αποκλειστικά.

Οι υπόλοιπες ανήκουν σε κάποια άλλη που δεν είναι παρά κανονική χορεύτρια.

Newsbomb

12o φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου.

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Κώστας Γαβράς, η Κατρίν Ντενέβ, η Κλαούντια Καρντινάλε, ο Πιέρ Μπερζέ και ο Εμίρ Κουστουρίτσα είναι ορισμένες από τις προσωπικότητες που θα παρελάσουν από το 12 φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου .

Θα προβληθεί και αφιέρωμα στο έργο του Κλοντ Σαμπρόλ (Σημασία έχει να αγαπάς).

Ανάδοχος η υπέροχη Ελληνογαλλίδα Άννα Μουγκλαλίς.

Κυκλοφορίες Bluray - 14/04/2011 AUDIOVISUAL



Θα κυκλοφορήσουν και σε dvd.

Watch the creepy opening & full trailer to John Carpenter's THE WARD




To watch more, visit www.t5m.com

First teaser trailer for experimental scifi flick 0000

TR3N Teaser

ΤΑ ΝΕΑ - Σαββατοκύριακο 02-03/04/2011

Thor (2011)


The Hangover Part II (2011)

The Tree of Life (2011)

Meek's Cutoff (2011)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

There Be Dragons (2011)

The Beaver (2011)

Στην Ελλάδα τον Απρίλιο για τρεις συναυλίες ο Εμίρ Κουστουρίτσα

Στην Ελλάδα θα βρεθεί ο διάσημος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα με τη μπάντα του, τη γνωστή «The No Smoking Band», για τρεις συναυλίες στις οποίες το ροκ συναντά το βαλκανικό πανηγύρι.

Η πρώτη από αυτές θα δοθεί στις 4 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη, στις 5 και 6 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διάσημος σκηνοθέτης, ηθοποιός, μουσικός και τραγουδιστής, ο δημιουργός των αριστουργημάτων Ο καιρός των Τσιγγάνων, Underground, Ο μπαμπάς λείπει ταξίδι για δουλειές, Arizona Dream, που σάρωσαν τα χρυσά βραβεία στα φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, ο Εμίρ Κουστουρίτσα έρχεται στην Ελλάδα φέρνοντας στις αποσκευές του ότι ακριβώς πρόβαλε με τις ταινίες του κι αγάπησε περισσότερο: Τον βαλκανικό ήχο από τα χάλκινα πνευστά, τα βιολιά και τη γκρανκάσα, παντρεμένο αρμονικά με τη ροκ διάθεση της δικής του ηλεκτρικής κιθάρας.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί την «ψυχή» του σχήματος «Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra» στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και ο ένας του γιος ως ντράμερ.

Μαζί τους δημιούργησε μία πανκ όπερα, η οποία παρουσιάστηκε στη Βαστίλη, έγραψε τη μουσική για πολλές ταινίες του, κυκλοφόρησαν ως τώρα επτά συνολικά άλμπουμ, ενώ οργανώνουν συνεχώς διεθνείς περιοδείες.

in.gr

«Animacall, the animation project» στην Αποθήκη Β1 του λιμανιού Θεσσαλονίκης


Στην τέχνη του animation είναι αφιερωμένη η μεγάλη διοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι). Πρόκειται για την έκθεση «Animacall, the animation project», που διοργανώθηκε με πρόσκληση μέσω Διαδικτύου και περιλαμβάνει τα έργα 90 καλλιτεχνών από 30 χώρες του κόσμου.

Με στόχο να αναδειχθούν οι τελευταίες εξελίξεις, τα πεδία εφαρμογής και ο εκφραστικός πλούτος του animation σε διεθνές επίπεδο, οι οργανωτές απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής, στην οποία ανταποκρίθηκαν 204 καλλιτέχνες, που έστειλαν πρόσφατα έργα τους με διάρκεια μικρότερη των 5 λεπτών.

Από το σύνολο των προτάσεων επελέγησαν και παρουσιάζονται 80 στο κεντρικό πρόγραμμα της έκθεσης και τα υπόλοιπα σε δευτερεύον.

Πρόκειται για νέους στην πλειονότητά τους δημιουργούς με διαφορετικές τεχνικές αφήγησης και εμψύχωσης των εικόνων και με ποικίλη γεωγραφική προέλευση: Αλβανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κορέα, Κύπρος, Λετονία, Ν. Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Σαουδική Αραβία, Σκωτία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Σρι Λάνκα, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

Το κεντρικό πρόγραμμα του Animacall πλαισιώνουν μια σειρά από παράλληλες δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι ένα αφιέρωμα σε έργα του Γουίλιαμ Κέντριτζ, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες με διεθνή αναγνώριση, του Μιχάλη Αρφαρά, που διευθύνει τον τομέα Χαρακτικής και διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ η πειραματική του δημιουργία στο χώρο του animation συνδυάζει ποικίλες τεχνικές και μέσα (χαρακτική, σχέδιο, γλυπτική με την κινούμενη εικόνα), του Γιώργου Σηφιανού, οποίος ζει στο Παρίσι και η δραστηριότητά του μοιράζεται ανάμεσα στη διδασκαλία, την έρευνα, την προσωπική καλλιτεχνική δημιουργία και του Μπάμπη Βενετόπουλου, που διακρίνεται στο χώρο του τρισδιάστατου animation film.

Ειδικό πρόγραμμα προβολών για παιδιά με εκπαιδευτικές ταινίες και workshop πλαισιώνουν την έκθεση. Την επιμέλεια έχουν η Συραγώ Τσιάρα και η Δόμνα Γούναρη.

Η έκθεση διαρκεί έως τις 5 Ιουνίου.

In.gr

Τρίτη 29/03/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Ο κώδικας των Ναβάχο Star Ξένη ταινία
21:30 Επίθεση ή θάνατός Σινε+ Περιπέτεια
21:40 Υπόθεση Λάρι Φλυντ Mega Ξένη ταινία
23:00 Αμφιβολίες ΕΤ3 Ελληνική ταινία
23:15 Η κληρονομιά Σινε+ Δράμα
23:15 Κόκκινο χρυσάφι Πρίσμα+ Δράμα
00:00 Κυριακάτικο κάλεσμα ΕΤ1 Δράμα
01:10 Καλοκαιρινό παλάτι Σινε+ Ξένη ταινία
02:45 Εισιτήριο για τον παράδεισο Star Ξένη ταινία
03:30 600 παρθένες για τον δράκουλα Σινε+ Ξένη ταινία
04:30 Μάγισσα τιμωρός Star Ξένη ταινία