Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Δωρεαν για κατεβασμα σε HD το ταξιδι με τρενο Bergen - Oslo.

Μοναδική επιτυχία σημείωσε ένα ντοκιμαντέρ 7 ωρών που προβλήθηκε στη Νορβηγία και δείχνει ολόκληρο το ταξίδι με τρένο απο το Bergen στο Oslo. Την εκπομπή είδαν 1,200,000 άνθρωποι ενώ πλέον ειναι διαθέσιμη ολόκληρη η εκπομπή δωρεάν σε HD για κατέβασμα.



Kατεβάστε το αν θέλετε σε HD 1280×720 (22 GB file) από εδώ !

International Robin Hood (2010) Trailer !

http://uk.movies.yahoo.com/features/exclusive/

The Crazies (2010)

ΑNAKYΚΛΩΣΗ - Δεν ειναι παραμύθι !!!

ΔΕΙΤΕ !!!!!

Οι πιο εκνευριστικοί χαρακτήρες σε τηλεοπτικές σειρές.

http://www.tv.com/untitled/story/20045.html

Έρχεται η τηλεοπτική συνέχεια της ταινίας 2012

Μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στη κινηματογραφική επιτυχία 2012 είναι στις προετοιμασίες και στις συζητήσεις.

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί από τον σκηνοθέτη της ταινίας και παραγωγό Roland Emmerich και από ότι φαίνεται θα το αναλάβει το τηλεοπτικό κανάλι ABC προσπαθώντας να αντικαταστήσει την επιτυχία του LOST η οποία τελειώνει την άνοιξη του 2010.

H σειρά πιθανότατα θα έχει τον τίτλο 2013.

Real News - Παρασκευή 25/12/2009

21st century magazine !

Mag+ from Bonnier on Vimeo.

Agora (2010)



imdb

Stay Cool (2010)




imdb

Daybreakers (2009) Movie Clip

The New Daughter (2009)

The Reeds (2009)

Trailer for Russian Hitman Film 'The Ghost'

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - Παρασκευή 25/12/2009


Θα βρούμε ζωή σε άλλους πλανήτες;

Είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν ή μήπως υπάρχουν όντα σε άλλους πλανήτες που αυτή τη στιγμή διερωτώνται για το ίδιο πράγμα; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους ανθρώπους από πολύ παλιά. Για παράδειγμα, στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. ο έλληνας φιλόσοφος Επίκουρος έγραφε: «Υπάρχουν άπειροι κόσμοι, άλλοι όμοιοι και άλλοι διαφορετικοί από τον δικό μας». Την εποχή του Γαλιλαίου παρόμοιες ιδέες διατύπωσε στο βιβλίο τουΠερί απείρου Σύμπαντος και Κόσμωνο ιταλός μοναχός και φιλόσοφος Τζορντάνο Μπρούνο.

Η αντίληψη περί της ύπαρξης εξωγήινων όντων απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα κατά τον 19ο αιώνα, λόγω της αλματώδους ανάπτυξης της Αστρονομίας και της συγγραφής σημαντικών έργων επιστημονικής φαντασίας. Στο πρώτο σκέλος σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα εκλαϊκευτικά βιβλία του γάλλου αστρονόμου Καμίγ Φλαμαριόν, στο δε δεύτερο τα έργα του Ιουλίου Βερν (Από τη Γη στη Σελήνη ) και του Χ. Τζ. Γουέλς (Ο πόλεμος των κόσμων). Η πρώτη καθαρά επιστημονική προσέγγιση του θέματος όμως έγινε από τον σήμερα ομότιμο καθηγητή Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της ΚαλιφόρνιαςΦρανκ Ντρέικ. Ο αμερικανός αυτός αστρονόμος έγραψε το 1961 την περίφημη εξίσωση Ντρέικ, με την οποία μπορεί να εκτιμήσει κανείς τον αριθμό των εξωγήινων πολιτισμών του Γαλαξία μας με τους οποίους θα μπορούσαμε να έρθουμε σήμερα σε επαφή. Με τα διαθέσιμα την εποχή εκείνη στοιχεία ο αριθμός αυτός προέκυπτε ίσος με 5. Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται όμως ότι είναι σημαντικά μικρότερος.

Η εξίσωση του Ντρέικ

Ο Ντρέικ θεώρησε ότι ο αριθμός των πολιτισμών,Ν, του Γαλαξία μας με τους οποίους μπορούμε να επικοινωνήσουμε, δίνεται από τη σχέση

N=R x Ππ x Νζ x Πζ x Πλ x Πε x Τ


όπου R είναι ο αριθμός των νέων αστέρων που δημιουργούνται ανά έτος στον Γαλαξία μας, Ππ το ποσοστό των αστέρων που έχουν πλανήτες, Νζ ο αριθμός των αστέρων κάθε πλανητικού συστήματος που είναι ικανοί να υποστηρίξουν ζωή, Πζ το ποσοστό των πλανητών που θα αναπτύξουν τελικά ζωή, Πλ το ποσοστό των πλανητών που θα αναπτύξουν λογικά όντα, Πε το ποσοστό των πολιτισμών που θα αναπτύξουν ικανότητα επικοινωνίας καιΤη μέση διάρκεια κάθε τεχνολογικού πολιτισμού.

Ο Ντρέικ έθεσε στο δεξί μέρος της εξίσωσης τις τιμές R=10, Ππ=0.5, Νζ=2, Πζ-1, Πλ=0.01, Πε=0.01 και Τ=10.000 έτη και πήρε για αποτέλεσμαΝ= 5. Επομένως εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον Γαλαξία μας πέντε πλανήτες με ζωή και τεχνολογικό πολιτισμό ικανό να έρθει σε επαφή μαζί μας. Ο Ντρέικ αγνόησε τη δυνατότητα επικοινωνίας με πολιτισμούς σε κάποιον από τους άλλους 200 δισεκατομμύρια γαλαξίες, επειδή οι αποστάσεις τους είναι τόσο μεγάλες ώστε με τα σημερινά μέσα είναι ουτοπία ακόμη και να σκέπτεται κανείς την πιθανότητα επικοινωνίας με έμβια όντα σε αυτούς.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι η πρώτη προσπάθεια ραδιοεπικοινωνίας με πιθανούς τεχνολογικούς πολιτισμούς έγινε το 1974 με στόχο πλανητικά συστήματα των αστέρων του σμήνους Μ13 του Γαλαξία μας, που βρίσκεται σε απόσταση 25.000 ετών φωτός. Επομένως, αν υπάρχουν εκεί λογικά όντα, θα λάβουν το ραδιομήνυμά ύστερα από 25.000 χρόνια και, αν υποθέσουμε ότι ο πολιτισμός μας θα συνεχίσει να υφίσταται ως τότε, θα λάβουμε την απάντησή τους το 51974 μ.Χ.! Φαίνεται λοιπόν ότι, με την παρούσα τουλάχιστον τεχνολογία επικοινωνιών, είναι απίθανο να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Οι δέκα σημαντικότερες ανακαλύψεις το 2009 σύμφωνα με το Science

Η ανακάλυψη των απολιθωμάτων της «Αρδι», ενός ενδιάμεσου εξελικτικού σταδίου ανάμεσα στον πίθηκο και τον άνθρωπο, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις σημαντικότερες έρευνες του 2009, σύμφωνα με το κορυφαίο περιοδικό Science.

Τα πρώτα απολιθώματα του πιθανού προγόνου μας, που ταξινομήθηκε στο είδος Ardipithecus ramidus, ανακαλύφθηκαν το 1994 στην Αιθιοπία και χρονολογούνται στα 4,4 εκατομμύρια χρόνια πριν. Η μελέτη όμως χρειάστηκε 15 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί φέτος τον Οκτώβριο.

Η «Αρδι» εμφανίστηκε μετά το διαχωρισμό της ανθρώπινης εξελικτικής γραμμής από το γενεαλογικό δέντρο του χιμπατζή. Αποτελεί επομένως πιθανό ενδιάμεσο στάδιο στην εξέλιξη του Homo sapiens, περίπου 1,2 εκατομμύρια χρόνια αρχαιότερο από το διάσημο απολίθωμα του αυστραλοπίθηκου «Λούσι».

Το κρανίο, τα δόντια και άλλα οστά του θηλυκού αρδιπίθηκου, που είχε ύψος 1,20 μέτρα και βάρος γύρω στα 50 κιλά, αποκαλύπτουν ένα συνδυασμό «πρωτόγονων» και ανθρώπινων χαρακτηριστικών, όπως η δίποδη βάδιση.

«Δεν πρόκειται για συνηθισμένο απολίθωμα. Δεν είναι χιμπατζής, δεν είναι άνθρωπος. Μας δείχνει πώς ήμασταν κάποτε» είχε σχολιάσει ο Τιμ Γουάιτ, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, όταν το Science δημοσίευσε τη μελέτη του.

Εκτός από την κορυφαία ανακάλυψη της χρονιάς, το Science δημοσιεύει κάθε χρόνο και τους εννέα «αναπληρωματικούς» νικητές. Φέτος ήταν:

Νερό στη Σελήνη: Η NASA ανακάλυψε πάγο νερού σε κρατήρες του νότιου πόλου της Σελήνης οδηγώντας την αποστολή LCROSS σε μια θεαματική, ελεγχόμενη συντριβή.

Γονιδιακές θεραπείες: Η πειραματική προσέγγιση δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ασθενείς για την αντιμετώπιση μιας θανατηφόρας πάθησης του εγκεφάλου, μιας μορφής κληρονομικής τύφλωση και μιας σοβαρής διαταραχής του ανοσοποιητικού συστήματος.

Νέα πάλσαρ: Το τηλεσκόπιο Fermi της NASA, σχεδιασμένο να καταγράφει ακτίνες γάμμα, ανακάλυψε δύο άγνωστα μέχρι σήμερα πάλσαρ -μαγνητικά, περιστρεφόμενα άστρα νετρονίων που δημιουργούνται από τον εκρηκτικό θάνατο μεγάλων άστρων.

Τσιπ από άνθρακα: Ερευνητές δημιούργησαν πειραματικές ηλεκτρονικές συσκευές από γραφένιο, ένα εξωτικό υλικό που αποτελείται από φύλλα άνθρακα πάχους ενός ατόμου.

Παράταση ζωής: Το φάρμακο ραπαμυκίνη που χρησιμοποιείται στις μεταμοσχεύσεις παρεμβαίνει σε ένα κρίσιμο μεταβολικό μονοπάτι και παρατείνει σημαντικά τη ζωή ενήλικων ποντικών.

Μαγνητικά μονόπολα: Αναδιπλώσεις που δημιουργήθηκαν στην επιφάνεια εξωτικών κρυστάλλων υποδηλώνουν την ύπαρξη στοιχειωδών σωματιδίων με έναν μαγνητικό πόλο αντί για δύο.

Ανθεκτικότητα στη λειψυδρία: Ερευνητές προσδιόρισαν την τροσδιάστατη δομή του αψισικού οξέος, μιας φυτορμόνης που επιτρέπει στα φυτά να αντιμετωπίζουν συνθήκες ξηρασίας.

Λέιζερ ακτίνων Χ: Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ εγκαινίασε το πρώτο λέιζερ ακτίνων Χ του κόσμου, ένα εργαλείο που καταγράφει στιγμιότυπα χημικών αντιδράσεων την ώρα που συμβαίνουν.

Η επισκευή του Hubble: H NASA πραγματοποίησε την τελευταία αποστολή συντήρησης και επιδιόρθωσης του Hubble. Το θρυλικό διαστημικό τηλεσκόπιο είναι τώρα «καλύτερο από ποτέ» και θα συνεχίζει να λειτουργεί για τουλάχιστον τέσσερα ακόμα χρόνια.

το βημα

Νέα ψηφιακή περιπέτεια στο Πλανητάριο

Με οθόνη περίπου ένα στρέμμα ο θόλος του Ιδρύματος Ευγενίδου έχει συγκινήσει γενιές και γενιές θεατών. Πιστό στα στοιχήματα ανανέωσης το Πλανητάριο πρόσφατα αναβάθμισε τον προβολικό του εξοπλισμό για ακόμη εντυπωσιακότερη εικόνα.

Εξι χρόνια δημιουργικής λειτουργίας, περίπου 2 εκατομμύρια θεατές, αμέτρητα χαμόγελα ενθουσιασμού, αστείρευτη γνώση και διάχυτη ικανοποίηση καταμετρά πλέον το ψηφιακό Πλανητάριο στο Ιδρυμα Ευγενίδου. Πρόσφατα μάλιστα, λόγω της μεγάλης επιτυχίας των ψηφιακών προβολών, το Ιδρυμα προχώρησε στην αναβάθμιση του προβολικού συστήματος βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την ποιότητα των εντυπωσιακών παραστάσεων θόλου.

Τι σημαίνει όμως η συγκεκριμένη αναβάθμιση για το Πλανητάριο και τι παραπάνω θα μπορούσε να προσφέρει μια τέτοια κίνηση στους θεατές; Οπως μας εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου κ.Μάνος Κιτσώνας,η αναβάθμιση του προβολικού συστήματος είχε ως αποτέλεσμα την άμεση βελτίωση της καθαρότητας της εικόνας αναδεικνύοντας έτσι ακόμη καλύτερα τις ψηφιακές ταινίες θόλου. «Ολο το προβολικό σύστημα- από την πηγή, που είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ως τους προβολείς- αλλάχθηκε. Ως τώρα διαθέταμε 12 προβολείς τεχνολογίας CRΤ, οι οποίοι επί έξι χρόνια υπηρέτησαν πάρα πολύ καλά τους σκοπούς των προβολών. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως αναζητούσαμε νέες λύσεις και είχαμε προχωρήσει σε πολλές δοκιμές. Οπως καταλαβαίνετε, υπάρχει μια γενικότερη δυσκολία ως προς την επιλογή προβολικού συστήματος γιατί ο θόλος του Ιδρύματος Ευγενίδου έχει διάμετρο 24,5 μέτρα. Η επιφάνεια προβολής, δηλαδή, αντιστοιχεί σε περίπου ένα στρέμμα- δεν υπάρχει ούτε μισή τέτοια άλλη επιφάνεια στην Ελλάδα. Επομένως η τεχνολογία προβολής για αυτή την τεράστια επιφάνεια είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη» λέει ο κ. Κιτσώνας. «Τελικώς καταλήξαμε στην εγκατάσταση 12 προβολέων τελευταίας γενιάς της νορβηγικής εταιρείας Ρrojection Design και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα της εικόνας».

Η αναβάθμιση όμως του προβολικού συστήματος απαιτεί περαιτέρω εκσυγχρονισμό και των υπόλοιπων τεχνικών προδιαγραφών προκειμένου η απόδοση της εικόνας και των χρωμάτων να είναι η καλύτερη δυνατή. Για να μην καταγράφεται απώλεια στο βελτιωμένο πλέον ψηφιακό σήμα, περάστηκαν καινούργια καλώδια οπτικών ινών, ενώ οι κάρτες γραφικών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που παίζουν τα προγράμματα αυτά αλλάχθηκαν έτσι ώστε να «τρέχουν» σε ακόμη υψηλότερες ταχύτητες και παράλληλα να προσφέρουν μεγαλύτερη μνήμη και ανάλυση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ !

Δευτέρα 21/12/2009 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: επιχείρηση χρυσά μάτια Star Ξένη ταινία
21:00 Ο τελευταίος των Μοϊκανών Alter Ξένη ταινία
21:10 Το πεπρωμένο της Έλενας Σινε+ Δράμα
22:00 Οι ωραίοι δεν πεθαίνουν στο Ντένβερ ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:30 Ληστεύοντας τη Μαφία Star Ξένη ταινία
23:30 Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα ΕΤ3 Κωμωδία
00:00 Το παιχνίδι του έρωτα ΝΕΤ Ξένη ταινία
01:15 Οι Ασυγχώρητοι Star Γουέστερν
01:30 Η ταυτότητα μιας γυναίκας Σινε+ Δράμα
02:15 Αναμνήσεις από το Μπράιτον Alter Αισθηματική κομεντί
03:40 Ο μιλου τον Μάη Σινε+ Ξένη ταινία
03:45 Bullitt Star Ξένη ταινία

Oι καλύτερες φωτογραφίες της δεκαετίας

Μετά τις φωτογραφίες της χρονιάς το Big Picture δημοσίευσε τις καλύτερες της δεκαετίας

Time - Best Sites


Τα καλύτερα σάιτ σύμφωνα με το Time.

Archer (2010) Tv Series



imdb

Extended Toy Story 3 Clip

Δέκα οι υποψήφιοι για εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision

Δέκα καλλιτέχνες επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο τον Μάιο.

Μετά από επαφές που είχε με εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, η ΕΡΤ επέλεξε τους εξής καλλιτέχνες για συμμετοχή στον ελληνικό διαγωνισμό που θα αναδείξει το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision:

  • Γιώργος Αλκαίος & Friends
  • Κατερίνα Αυγουστάκη
  • Ελευθερία Ελευθερίου
  • Εmigre
  • Γιώργος Καραδήμος
  • Μέλισσες
  • Μάνος Πυροβολάκης – MP3
  • Δέσποινα Ρίτσι
  • Second skin
  • Χρήστος Χατζηνάσιος

    Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα τέλη Φεβρουαρίου και ο νικητής του ελληνικού τελικού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 55η Eurovision στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, στις 25, 27 και 29 Μαΐου.

    Η επιλογή θα γίνει με ψηφοφορία κριτικής επιτροπής (50%) και κοινού (50%).

    Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό στις αρχές Φεβρουαρίου.

  • Newsroom ΔΟΛ

    Πέθανε η νεαρή ηθοποιός Μπρίτανι Μέρφι σε ηλικία 32 ετών.

    Η ηθοποιός Μπρίτανι Μέρφι πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 32 ετών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο θάνατός της οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Λος Αντζελες Τάιμς ο θάνατος της Μέρφι οφείλεται σε καρδιακή προσβολή, ωστόσο, η εκπρόσωπός της δεν μίλησε για την αιτία του θανάτου της ηθοποιού.

    Η εφημερίδα ανέφερε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Αντζελες κλήθηκε να παράσχει ιατρική βοήθειά σε κάποιο πρόσωπο στο σπίτι της Μέρφι στο Δυτικό Χόλιγουντ.

    Η ηθοποιός μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Σίνταρς-Σινάι, κοντά στο Μπέβερλι Χιλς, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

    Η Μπρίτανι Μέρφι είχε πρωταγωνιστήσει ανάμεσα σε άλλες, στις ταινίες 8 Mile, Clueless, Μην Πεις Λέξη, Παντρευτείτε, χωρίστε, τελειώσατε, Sin City και Κορίτσια από σπίτι.

    Τα τελευταία χρόνια η καριέρα της βρισκόταν σε κάμψη. Η Μπ.Μέρφι ήταν παντρεμένη με τον Βρετανό σεναριογράφο Σάιμον Μοντζακ.

    Knight & Day (2010)


    July 2nd , 2010