Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ ΦΙΛΜ, ΙΔΙΟΙ ΗΡΩΕΣ -Χόμπιτ, βαμπίρ και Τιτάνες

Χάρι Πότερ, Τζέιμς Μποντ, Σούπερμαν, Μπάτμαν, Σπάιντερ-Μαν, Σέρλοκ Χολμς, Τζέισον Μπορν κ.ο.κ. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη δύναμη των κινηματογραφικών "φραντσάιζ". Των σειρών που συντελούν ουσιαστικά στη μακροημέρευση της χολιγουντιανής βιομηχανίας. Από σειρές, λοιπόν, ετοιμάζει πολλές για το 2011 και το 2012 το "εργοστάσιο", ψηλά στους λόφους του Λος Αντζελες, ενώ ο Χάρι Πότερ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του.

Εχει και σίκουελ (συνέχειες) και πρίκουελ (προοίμια). Και τον Τομ Κρουζ να σκαρφαλώνει ουρανοξύστες στα 50 του και τον Ντάνιελ Κρεγκ να γίνεται 007 για τρίτη φορά και τον ανερχόμενο Αντριου Γκάρφιλντ να βάζει τη στολή του ανθρώπου-αράχνη.

Εχουμε και λέμε: η κατασκοπική σειρά "Επικίνδυνη αποστολή, με τίτλο "Ghost protocol" επανέρχεται τον Δεκέμβρη, μετά από 5 χρόνια "παγώματος", με τον Τομ Κρουζ σε φόρμα να έχει αναστήσει την αμαυρωμένη εικόνα του και τον Μπραντ Μπερντ στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Την ολική επαναφορά του Κρουζ θα ανταγωνιστούν την ίδια περίπου περίοδο η περιπέτεια "Sherlock Holmes: A game of shadows" του Γκάι Ρίτσι, με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, και το τρισδιάστατο δεύτερο "Happy feet" του ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Μίλερ. Του χρόνου, ο Δεκέμβρης ανήκει στο "Χόμπιτ: Ενα απρόσμενο ταξίδι" του Πίτερ Τζάκσον, το πολυαναμενόμενο προοίμιο της τριλογίας "Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών".

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα "βγήκε" στην Αμερική το τέταρτο κεφάλαιο της οικογενειακής περιπέτειας του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ "Μίνι πράκτορες", ενώ η σειρά του "Λυκόφωτος" εξορμά τον Νοέμβριο με το πρώτο μέρος του τέταρτου κεφαλαίου της ("The twilight saga: Breaking dawn μέρος 1ο") και στόχο να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2012, υπό τη σκηνοθεσία του Μπιλ Κόντον.

Από εκεί και πέρα, το 2012 θα... βουλιάξει κυριολεκτικά από σίκουελ και πρίκουελ. Σημειώνουμε: η "Οργή των Τιτάνων" "βγαίνει" τον Μάρτιο της νέας χρονιάς, γυρισμένη εξαρχής σε 3D, για να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της "Τιτανομαχίας", που την άνοιξη του 2010 εξόργισε με την κακοτεχνία της τους κριτικούς. Τη σκυτάλη θα πάρουν, μετά μια δεκαετία κινηματογραφικής απουσίας, οι "Αντρες με τα μαύρα" σε τρίτη αποστολή και με πρωταγωνιστές τους Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς.

Προοίμιο στο "Αλιεν" ετοιμάζει και ο Ρίντλεϊ Σκοτ με τίτλο "Προμηθέας", πέμπτο στην ουσία κεφάλαιο της πασίγνωστης σειράς. Πρωταγωνιστές: ο νέος σταρ Μάικλ Φασμπέντερ και η αισθησιακή Σαρλίζ Θέρον. Το καλοκαίρι του 2012 θα έχει και άνθρωπο-αράχνη, καθώς ο νεαρός Αντριου Γκάρφιλντ βάζει τη στολή του σε μια απόπειρα επανεκκίνησης του φραντσάιζ με το "The amazing Spider-Man" του Μαρκ Γουέμπ. Από κοντά και ο άνθρωπος-νυχτερίδα, με τους Κρίστοφερ Νόλαν και Κρίστιαν Μπέιλ να ξαναπιάνουν δουλειά στο "The dark knight rises" που γυρίζεται αυτή την περίοδο. Επάνοδο επιδιώκει και ο Μπρους Γουίλις με πέμπτο "Πολύ σκληρός για να πεθάνει"!

Το μενού περιλαμβάνει και τη νεκρανάσταση των "Γκοστμπάστερς" με ένα τρίτο κεφάλαιο, καθώς και δεύτερο "Star Trek" από τον Τζ. Τζ. Εϊμπραμς, τους "Αναλώσιμους 2" του Σιλβέστερ Σταλόνε, αλλά και την "Εποχή των παγετώνων" νούμερο 4 και το "Μαδαγασκάρη", κεφάλαιο δεύτερο, για να μην ξεχνάμε και τα καρτούν.

  • "THOR"
  • Σίκουελ θα αποκτήσει και τα φετινό τρισδιάστατο "Thor", καθώς και το "Green lantern", όπως φημολογείται, κι ας απέτυχε εμπορικά το δεύτερο στις ΗΠΑ.

ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ
Πέντε χρόνια απουσίας από τη μεγάλη οθόνη μετράει και το φραντσάιζ του αμνησιακού πράκτορα Τζέισον Μπορν, που συνεχίζεται στο "The Bourne legacy" με τον Τζέρεμι Ρένερ πρωταγωνιστή, όχι όμως ως Τζέισον Μπορν, τον Τόνι Γκίλροϊ σκηνοθέτη και τους Ματ Ντέιμον και Πολ Γκρίνγκρας εκτός. Τον πράκτορα Τζέιμς Μποντ σκηνοθετεί ο Σαμ Μέντες στο 23ο φιλμ της σειράς με τον Ντάνιελ Κρεγκ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ, ενώ την αναζωογόνηση του Σούπερμαν έχει αναλάβει ο Ζακ Σνάιντερ με το "Man of steel" (πρωταγωνιστεί ο Χένρι Κάβιλ).

ethnos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου