Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στην «Ατίθαση Λίλι» το βραβείο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Στην ταινία της Φαμπιέν Μπερτόντ Ατίθαση Λίλι απονεμήθηκε το βραβείο της κριτικής επιτροπής του 12ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενώ το βραβείο κοινού κέρδισε η ταινία Πες μου τ' όνομά σου του Μισέλ Λακλέρκ. Το Φεστιβάλ ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη μέχρι 12 Απριλίου.

Με στιγμές λάμψης (όπως οι παρουσίες των Κλαούντια Καρντινάλε, Κατρίν Ντενέβ, Άννα Μουγκλαλίς και Νταϊάν Κρούγκερ), με πολλές ταινίες και διάσημους σταρ κύλησε το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Βέβαια, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Θόδωρος Αγγελόπουλος έσπευσε να δηλώσει: «Δεν ξέρω αν είδαμε τις καλύτερες ταινίες της φετινής γαλλικής παραγωγής, αλλά εμείς έπρεπε να δώσουμε ένα βραβείο».

Και αυτό το βραβείο ήταν που πήγε στην ταινία Ατίθαση Λιλί, οι συντελεστές του οποίου βρέθηκαν στην Αθήνα πριν από μερικές ημέρες.

Το βραβείο συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο που θα δοθεί για την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Το Ατίθαση Λίλι εξερευνά την περίπλοκη και τρυφερή σχέση μεταξύ δύο αδελφών: της Κλάρα (Νταϊάν Κρούγκερ) και της Λίλι (Λουντβίν Σανιέ) και το πως αυτή αναπτύσσεται μετά το θάνατο της μητέρας τους. Πρόκειται για μια γλυκιά ιστορία με εικόνες προκλητικές και παράξενες.

Το βραβείο κοινού πήγε στο Πες μου το όνομά σου του Μισέλ Λεκλέρκ.

Το Φεστιβάλ έριξε την αυλαία του με την προβολή της ταινίας Νικόστρατος: ένα ξεχωριστό καλοκαίρι του Ολιβιέ Ορλέ.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο Εμίρ Κουστουρίτσα πρωταγωνιστής του Νικόστρατου, καθώς και η Κλαούντια Καρντινάλε, η οποία είχε βραβευτεί μία ημέρα νωρίτερα.

Το Φεστιβάλ έδωσε τιμητικό βραβείο στην Κλαούντια Καρντινάλε, ενώ φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες του γαλλικού σινεμά -και όχι μόνο.

Μέχρι τις 12 Απριλίου το Φεστιβάλ «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου