Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Χρυσές Σφαίρες 2010 - Το φετινό τιμητικό βραβείο θα δωθεί στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα δοθεί φέτος το τιμητικό βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ». Το βραβείο απονέμεται ετησίως, μαζί με τις Χρυσές Σφαίρες, σε προσωπικότητες του κινηματογράφου για την προσφορά τους στο χώρο της 7ης τέχνης.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες, στις 16 Ιανουαρίου.

«Αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών» δήλωσε ο Κέβιν Σπέισι, ανακοινώνοντας την είδηση της βράβευσης του Ντε Νίρο.

Εκτός από το ταλέντο του στην υποκριτική, ο διάσημος πρωταγωνιστής τιμάται για τις σκηνοθετικές του ικανότητες, αλλά και ως κινηματογραφικός παραγωγός και συνιδρυτής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Τριμπέκα στη Νέα Υόρκη.

Στη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει αποσπάσει δύο Όσκαρ: για την ερμηνεία του στον «Νονό ΙΙ» (1974, Β' ανδρικού ρόλου) και για την ερμηνεία του στο «Οργισμένο Είδωλο» (1981, Α' ανδρικού ρόλου).

Έχει πρωταγωνιστήσει σε ανεπανάληπτες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως ο «Ταξιτζής», τα «Καλά Παιδιά», «Ο Ελαφοκυνηγός», «Τζάκι Μπράουν», «Ένταση» (μαζί με τον Αλ Πατσίνο), «Το Ακρωτήρι του Φόβου», «Ξυπνήματα», «Οι Αδιάφθοροι» και πολλές άλλες.

Σύμφωνα με το Reuters, το βραβείο «Σεσίλ ΝτεΜίλ» έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στους Μάρτιν Σκορτσέζε, Αλ Πατσίνο, Στίβεν Σπίλμπεργκ και Αντονι Χόπκινς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=366446&dt=11/11/2010#ixzz14xsIhv50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου