Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

WePad : Ο Γερμανός ανταγωνιστής του iPad

Ένα καινούργιο tablet PC που θα κυκλοφορήσει από γερμανική εταιρεία υπολογιστών επιδιώκει να ανταγωνιστεί ευθέως το iPad, με την υπόσχεση περισσότερων τεχνολογικών καινοτομιών και καλύτερων χαρακτηριστικών, όπως η μεγαλύτερη οθόνη, κάμερα και θύρες USB.

Ιθύνοντες της εταιρείας πάντως, δεν θέλουν να επωμιστούν τον βαρύ χαρακτηρισμό του «iPad killer», αλλά ως εναλλακτική στην ήδη δημοφιλή συσκευή της Apple, όπως αποκάλυψαν σε συνέντευξη τύπου. Ο Χέλμουτ Χόφερ Φον Άνκερσχοφεν, γενικός διευθυντής της Neofonie GmbH, τόνισε τον ανοιχτό χαρακτήρα της συσκευής: Δύο θύρες USB θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδέουν όλων των ειδών τις συσκευές με το WePad, όπως είναι το όνομα του νέου tablet, από εξωτερικά πληκτρολόγια μέχρι σκληρούς δίσκους και μνήμες flash.

Οι χρήστες που θα επιθυμούν να βάλουν μουσική στο WePad δεν θα χρειάζονται κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό, σε αντίθεση με το iPad, για το οποίο είναι υποχρεωτική η χρήση της μουσικής υπηρεσίας iTunes της Apple.

Η βασική έκδοση του WePad, που θα διαθέτει Wi-Fi και αποθηκευτικό χώρο 16 Gigabyte, θα κοστίζει 449 ευρώ, ενώ η έκδοση των 32Gb, με σύνδεση 3G, θα κοστίζει 569 ευρώ. «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία σε σχέση με το iPad», επεσήμανε ο Άνκερσχοφεν.

Το νέο tablet, που διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών, είναι εφοδιασμένο με επεξεργαστή της Intel και λειτουργικό Linux, που είναι συμβατό με το Android της Google και όλες τις εφαρμογές Flash, την ώρα που το iPad δεν είναι καν συμβατό με την τεχνολογία της Adobe, που χρησιμοποιείται σήμερα από την πλειοψηφία των ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, θα διαθέτει σουίτα εφαρμογών γραφείο, που θα είναι και αυτή ανοιχτού κώδικα.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου