Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Sharp από το ASV στο UV2A : H LCD TV της επόμενης γενιάς

Η Sharp ανέπτυξε μια τεχνολογία «φωτό-ευθυγράμμισης», μια επεξεργασία που εξασφαλίζει ομοιόμορφη ευθυγράμμιση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση των μορίων του υγρού κρυστάλλου, που ονομάζεται UV2A. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ελέγξουμε με ακρίβεια τη κίνηση των μορίων του υγρού κρυστάλλου σ' ένα πάνελ LCD. H Sharp θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής στο κόσμο που θα υιοθετήσεις την τεχνολογία αυτή στα LCD πάνελ της, τα οποία θα μας οδηγήσουν στην επόμενη γενιά τηλεοράσεων LCD ΤV.

H τεχνολογία ASV (Advanced Super View) που έχει υιοθετήσει και χρησιμοποιεί σήμερα η Sharp στις LCD τηλεοράσεις της ελέγχει τη κίνηση των μορίων του υγρού κρυστάλλου με ένα πολύπλοκο τρόπο.

Ίσως ο πολύπλοκος αυτός τρόπος ελέγχου των μορίων ήταν η αιτία που οι τηλεοράσεις της Sharp, αν και είχαν εξαιρετική συνολική συμπεριφορά, υπόφεραν από στενή γωνία θέασης και ταχύτητα. Επίσης τα πάνελ ASV δεν μπορούν να φέρουν την άνοιξη και το μέλλον στην εικόνα που τόσο ψάχνει η Sharp τελευταία.

Τώρα με τη νέα τεχνολογία UV2A ανοίγονται οι δρόμοι για ένα λαμπρό μέλλον των τηλεοράσεων LCD. H κατασκευή των πάνελ γίνεται σε φωτογραφικές μεθόδους χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία για την ευθυγράμμιση των κρυστάλλων. Πρόκειται για πικοτεχνολογία που πάει μακρύτερα από τη νανοτεχνολογία ώστε να ελεγχθεί η γωνία του υγρού κρυστάλλου σε επίπεδο δυο νανομέτρων!

Τρομερή ακρίβεια!

Επιπλέον για να περιοριστεί η διαρροή φωτός από τον οπίσθιο φωτισμό (backlight), ώστε να γίνει δυνατή η προβολή εικόνων με ακραία βαθύ μαύρο, η νέα τεχνολογία έχει υψηλότερους λόγους διαφράγματος στο LCD πάνελ για πιο αποτελεσματική διαχείριση του οπίσθιου φωτισμού.

Η νέα τεχνολογία UV2A είναι επίσης κατάλληλη για τη κατασκευή LCD TV ανάλυσης 4Kx2K αλλά και 3D τρισδιάστατων τηλεοράσεων.

Τα νέα πάνελ θα παραχθούν τόσο στο νέο εργοστάσιο Sakai της Sharp όσο και στο Kameyama No 2.

fullhd.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου